Parteneriat pentru îmbunătăţirea accesului la servicii paliative a pacienţilor diagnosticaţi cu cancer


Facebook Twitter Comenteaza
Parteneriat pentru îmbunătăţirea accesului la servicii paliative a pacienţilor diagnosticaţi cu cancer
Hospice Casa Speranţei şi MSD au anunţat un parteneriat cu efecte pe termen lung ce are ca scop îmbunătăţirea şi extinderea serviciilor de asistenţă specializată destinată pacienţilor cu boli incurabile şi terminale oferite de Hospice Casa Speranţei. Parteneriatul constă în acordarea de către MSD a unei finanţări de 127.000 dolari pentru Hospice Casa Speranţei în vederea dezvoltării unei strategii de accelerare a accesului pacienţilor oncologici sau cu alte boli incurabile la servicii de îngrijiri paliative.

“În România, aproximativ 500.000 de pacienţi sunt diagnosticaţi cu cancer, 70% din cazuri fiind în stare incurabilă.
Este o realitate tristă faptul că doar 5% din pacienţii români diagnosticaţi cu cancer au acces la servicii paliative. MSD înţelege nevoile pacienţilor şi susţine sistemul de sănătate românesc investind semnificativ în diferite programe care facilitează accesul pacienţilor la schemele de tratament de care aceştia au nevoie, la comunicare şi educaţie medicală. Parteneriatul cu Hospice Casa Speranţei va reprezenta un punct de plecare în dezvoltarea unei strategii care să permită preluarea şi integrarea mai rapidă a îngrijirilor paliative în sistemul public de sănănate”
declară Agata Jakoncic, Regional Director MSD Balkan Region.

“În ultimul deceniu, Hospice Casa Speranţei s-a implicat în mod activ în introducerea şi dezvoltarea serviciilor de tip “hospice” în România şi în susţinerea paliaţiei ca domeniu distrinct de educaţie a personalului implicat în aceste servicii.
Programul pe care îl vom derula cu sprijinul MSD are trei obiective importante: creşterea gradului de informare a populaţiei cu privire la dreptul de a beneficia de servicii medicale specializate, influenţarea politicilor publice cu impact asupra dezvoltării serviciilor medicale şi facilitarea accesului a cât mai multor pacienţi la astfel de servicii”
afirmă dr. Daniela Moşoiu, Director Dezvoltare Naţională Hospice Casa Speranţei.

Deşi majoritatea pacienţilor diagnosticaţi cu cancer preferă îngrijirea la domiciliu, există şi situaţii în care internarea este necesară atunci când starea pacientului necesită tratamente şi îngrijiri sub supraveghere medicală continuă.
În prezent, la Hospice "Casa Speranţei" peste 150 de bolnavi adulţi şi peste 150 de copii cu boli incurabile beneficiază de îngrjire specializată într-un mediu pe care şi-l pot alege singuri în funcţie de stadiul în care se află boala: tratament la domiciliu, în secţii cu paturi sau în centre de zi. Pentru tratamentul în unitatea spital, Hospice Casa Speranţei dispune de trei saloane cu patru paturi şi un salon cu un singur pat, pentru cazurile mai grave.

Indiferent de forma de îngrijire, pacienţii înregistraţi la Hospice Casa Speranţei primesc gratuit îngrijiri medicale, suport psihologic, emoţional şi spiritual, precum şi asistenţă socială din partea echipei Hospice formată din medici, asistenţi medicali şi sociali, psihologi, terapeuţi, preoţi, îngrijitori şi voluntari.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod