Lezarea mitocondriilor: posibila cauza a autismului

Erori genetice in mitocondrii poate fi explicatia altor aspecte ale autismului. Potrivit noilor cercetatii, slabiciunea muschilor la copii cu autism este cauzata de o eroare genetica determinata de afectiunii la nivelul mitocondriilor, ceea ce inseamna ca muschii nu primesc energia de care au nevoie.
Este posibil ca leziunile mitocondriale, de asemenea, sa joaca un rol important in dezvoltarea autismului, prin impiedicarea formatiunilor creierului sa primeasca energia necesara pentru activitate.

"Din studiile detaliate pe copii cu autism, aproximativ 20% dintre acestia prezentau lezari mitocondriale in sange", a explicat Dr. John Shoffner, profesor de biologie la Universitatea Georgia si presedintele asociatiei de Neurogenetica Medicala.  

Recent, acesta a facut un alt studiu pe 37 de copii cu autism, mai exact asupra spectrului de leziuni mitocondriale si a descoperit ca 65% dintre acesti copii prezentau "defecte" mitocondriale.


Mitocondriile se afla in fiecare celule a orgamismului, cu exceptia globulelor rosii din sange, potrivit Fundatiei Afectiunilor Mitocondriale.
De asemenea, acestea sunt vitale deoarece produc oxigen pentru celule si transformand alimentele in energie. In consecinta, defectele aparute la nivelul mitocondriilor conduce la lezarea celulelor si chiar si moartea acestora.   

Simptomele leziunilor mitocondriale depind de sistemul din organism care este afectat, dar poate include: slabiciunea musculara, pierderea controlului muscular, tumoarea, afectiuni cardiovasculare, diabet sau cresterea riscului de a face infectii.


De asemenea, dr. Shoffner sustine ca energia mitocondriala este singura din organism care solicita activitatea a 2 genoame - gene mostenite, atat de la mama, cat si de la tata si gene numai de la mama. "Pentru a face ca acest sistem sa fucntioneze este nevoie de foarte multe gene, de aici si posibilitatea mai multor probleme", a spus Shoffer, care a adaugat ca sunt cunoscute cateva sute de leziuni mitocondriale.

"Acest studiu este un apel de urgenta. Trebuie sa stim care este adevarata prevalenta a leziunilor mitocondriale in cazul copiilor cu autism.
Dupa care putem identifica subgrupuri de copii in cazul carora autismul are anumite simptome. Astfel, speram sa descoperim toate formele de autism", a incheiat dr. Shoffer.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod