Guma de mestecat previne placa dentara?

Daca credeai ca mestecand o guma dupa fiecare masa iti protejezi dintii de formarea placii dentare si impiedici distrugerea acestora, unii experti te sfatuiesc sa te bazezi in primul rand la periaj

In general perceputa ca o optiune saraca in calorii, guma de mestecat adesea promite si alte beneficii aditionale si anume prevenirea placii dentare. Potrivit unui studiu efectuat de cercetatorii de la Universitatea din Palermo, guma de mestecat are un efect minim asupra sanatatii dintilor si aproape deloc eficienta in prevenirea placii dentare, contrar opiniilor existente pana in prezent.


Guma de mestecat fara zahar contine lactoperoxidaza, micro-granule de dioxid de silicon si gluconat de zinc - ingrediente care ar trebui sa actioneze impotriva placii dentare.

O parere contradictorie si argumentata solid o are Compania Wrigley, care a realizat o cercetare independenta, aratand ca mestecarea gumei fara zahar stimuleaza saliva si este general acceptat faptul ca saliva contine in mod natural bicarbonat, care actioneaza ca un tampon prin neutralizarea acizilor si controlul pH-ului placii.

Mai mult decat atat, studiile efectuate de compania Wrigley arata ca, atunci cand guma de mestecat contine Xylitol (aspect care nu a fost testat in cadrul cercetarii realizate de expertii de la Universitatea din Palermo), capacitatea efectiva a gumei de mestecat in prevenirea formarii si regenerarii placii dentare creste semnificativ.


 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod