Fibrele scad riscul unui atac de inima

Uleiul de peste nu va ajuta la prevenirea atacurilor de inima, dar o dieta bogate in fibre actioneaza cu totul diferit, sustin doua noi studii realizate pentru a evalua impactul alimentatiei asupra atacurilor de inima.
"Uleiul din peste nu este atat de bun pe cat cred oamenii ca este", a declarata dr. Craig Anderson, autorul studiul legat de uleiul de peste, si director directorul diviziiei sanatatii mentale la Institutul George pentru Sanatatea Internationala la Universitatea din Sydney.

Pe de alta parte, "mancand 20-30 g de fibre in fiecare zi riscul producerii unui atac de inima este redus si se vor obtine rezultate mai bune daca persoana respectiva deja a suferit de un atac de inima", a spus Angela Besanger, autorul studiul legat de fiber si nutritionist la Spitalul General Massachusett din Boston.


Cunoscand factorii de risc pentru atacurile de inima, care includ fumatul, presiunea sanguira ridicare, afectiuni ale inimii si diabet, in trecut cercetatorii sustineau ca uleiul de peste poate ameliora afectiunile cardiovasculare si scade riscul unui atac de inima.

Pentru a vedea daca intr-adevar uleiul de peste are sau nu un imparct asupra atacurilor de inima, cercetatorii din Australia au ales intamplator 102 de persoane, care au avut atac de inima pentru a lua zilnic supliment din ulei de peste sau placebo, timp de 12 saptamani.


Acestia nu au descoperit efecte nemaipomenite asupra persoanelor, care luasera suplimenti din ulei de peste in comparatia cu grupul, care au luat un inlocuitor.

"In urma cercetarii noastre si pe bazele altor date, nu recomand doze minime-medii de ulei de peste persoanelor cu afectiuni cardiace. In schimb, nu ii descurajez daca acestia doreste ca urmeze tratamentul, tocmai pentru a incuraja un alt stil de viata", a mai declarat Anderson.

In ceea ce priveste studiul asupra fibrelor, despre care se spune ca a fost primul de acest gen, a inclus 50 persoane care tocmai facusera atac de inima.
Cercetatorii i-au rugat sa-si aminteasca tot ce au mancat inainte cu 24 de ore de avea atacul de inima, si au comparat informatiile obtinute cu gradul afectiunii de care sufereau si starea generala de sanatate din ultimele 6 luni.

Astfel, s-a descoperit ca cei cu cel mai inalt nivel de fibre consumate au avut rezultate mai bune, insa coautorul studiului a mai adaugat ca " persoanele resprective nu au tinut vreun regim cu fibre, ci au fost ajutate numai de cantiatea mica de fibre pe care o aveau in organism".
De asemenea, acesta a recomandata= persoanelor sa-si mareasca cantitatea de fibre din organism".
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod