Conferinta Nationala de Sanatate Mintala a Copilului si Adolescentului

ADHD afecteaza 3-7% din copiii de varsta scolara, iar lipsa diagnosticului si a tratamentului precoce poate duce la consecinte mult mai grave la maturitate.
A V-a Conferinta de Sanatate Mintala a Copilului si Adolescentului are loc la Bucuresti, pe 12-13 septembrie 2008, iar discutiile vizeaza rolul pe care il joaca educatia timpurie in prevenirea bolilor psihice la copil si adolescent.
 
La congres sunt asteptati specialisti din afara tarii, precum: Prof. Helmuth Remschmidt (fost presedinte IACAPAP), Prof. Jorma Piha si Florence Smichdt (Turku Univ. Finland) si Prof. Dr. Frans Korb (Africa de Sud), cat si din Romania: Prof. Dr. Iuliana Dobrescu, Directoarea Sectiei de Psihiatrie Pediatrica a Spitalului Clinic de Psihiatrie "Prof.
Dr. Alexandru Obregia", Prof. Dr. Felicia Iftene, Directorul Sectiei de Psihiatrie Pediatrica al Spitalului de Copii Cluj-Napoca.  

Tratamentul ADHD implica evaluari si masuri terapeutice specifice initiate de medicul specialist in psihiatria si neurologia copilului si adolescentului. Succesul terapeutic implica o munca in echipa prin colaborarea dintre parinte, copil, cadru didactic si echipa de specialisti alcatuita din: medic specialist in psihiatria ai neurologia copilului ai adolescentului, psiholog, medic de medicina scolara, medic pediatru.

Diagnosticarea trebuie pusa de medici specialisti, precum si psihologi clinici.
Exista solutii eficiente pentru tratarea timp de 24 de ore si cu intelegerea deplina a acestei afectiuni, copilul poate fi ajutat pentru a-si atinge intregul potential. Tratamentele curente tintesc controlarea simptomelor: terapia comportamentala, medicatia, terapia combinata (medicatie si terapie comportamentala) si trebuie individualizate pentru fiecare pacient.


Despre ADHD

Sindromul hiperkinetic cu deficit de atentie (ADHD) este o tulburare de comportament a copilului care se manifesta prin deficit de atentie si dificultati in desfasurarea unei sarcini.
Simptomele de baza ale ADHD sunt urmatoarele: neatentie, impulsivitate, hiperactivitate, agitatie, comportament inadecvat. ADHD poate fi sugerat de: note si scoruri mici la testele de aptitudini, slabe abilitati de organizare si planificare a actului de invatare, probleme de socializare, imagine negativa de sine si impresia ca este respins de colegi. Copiii cu ADHD netratati pot deveni adulti cu probleme de adaptare sociala (dificultati in pastrarea locului de munca) sau tulburari afective (depresie).
Rata divorturilor, a tabagismului, alcoolismului sau a abuzului de droguri este mai mare la persoanele cu ADHD, comparativ cu cele care nu sufera de aceasta tulburare.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod