Clinica de Neurologie de la Colentina a fost modernizata



Pacientii care se vor interna in Sectia de Neurologie a Spitalului Colentina vor putea fi spitalizati, incepand de luni, intr-o noua clinica, cu saloane modernizate.

Paturile pliante au fost inlocuite cu cele electrice, actionate prin telecomanda, lemnaria feresterelor - cu termopane, iar ventilatoarele - cu aparate de aer conditionat. Investitia totala a fost de sase sute de mii de lei, bani proveniti din sponsorizari si din economiile proprii ale spitalului.

Sapte mii de pacienti pe an

Anual, in Clinica de Neurologie a Spitalului Colentina sunt internati aproximativ 7.000 de pacienti, multi dintre acestia suferind de accidente vasculare sau hemoragii cerebrale.

„Daca igiena nu este stricta, riscul infectiilor spitalicesti este foarte mare.

In conditiile in care instalatiile sanitare, mobila si saltelele paturilor sunt foarte vechi, este greu sa ingrijesti bolnavii la cele mai inalte standarde”, explica profesorul Marina Ticmeanu, seful Clinicii de Neurologie de la Spitalul Colentina.

Medicii spun ca au fost multe cazuri in care starea pacientilor pusi pe picioare cu cele mai bune tratamente si ingrijiri medicale se inrautatea din cauza infectiilor luate din spital.

Vizitele vor fi restrictionate

Accesul in noua clinica se va face doar pe baza cartelelor magnetice, iar vizitele vor fi restrictionate.
„Ca sa evitam infectiile, vom interzice accesul celor din afara. Rudele pacientilor vor intra doar in conditii speciale si in niciun caz fara halat si botosi medicali de unica folosinta”, declara Corneliu Cosareanu, managerul spitalului.

Capacitatea noii clinici este de 16 locuri, iar prioritate vor avea cazurile de urgenta, toate paturile fiind dotate cu tuburi de oxigen. „Pentru pacientii in stare foarte grava, conditiile de aici sunt importante. Pe langa faptul ca tuburile cu oxigen permit interventii mult mai rapide, totul va fi foarte curat, deci si riscul infectiilor va fi mai mic.


Pe jos exista linoleum antibactericid, peretii sunt imbracati intr-un tapet special, iar plostile vor fi curatate si dezinfectate cu detergenti speciali, intr-o masina de spalat automata”, explica Florian Chiru, directorul de ingrijiri medicale al spitalului.

Clinica de Neurologie a Spitalului Colentina a fost consolidata ultima oara in urma cu 28 de ani. Din cele cinci clinici mari de neurologie din Bucuresti, este prima ca numar de locuri. Chiar si asa, in lunile de vara spatiul este insuficient pentru toti bolnavii, deoarece numarul pacientilor se dubleaza.
In saloanele vechi, cel mai adesea conditiile sunt mizere.

 

Comentarii (2)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • DAFINA pe 12 Oct 2015, 20:33
    TICMEANU FARA COMPETENTA

    Oare ministrul sanatatii si comisia de resort stie ca prof. Ticmeanu este sefa comisiei la Colentina pt acordarea atestatului de eeg, NEAVAND NICI O COMPETENTA IN DOMENIUL EEG? Se stie ca si anul acesta ea , nerespectand nici o norma metodologica, nu a permis tragerea subiectelor la sorti si a venit cu ele gata preparate de dumneaei?E zbira cu cei ce au facut in alta parte cursul si ii pica pe motiv ca nu stiu lucra cu aparatul clinicii! Cand va sesizati, domnilor indrituiti de la minister in legatura cu falsul intelectual al prof. Marina Ticmeanu?

    0
    0

  • dulca maria pe 29 Iul 2007, 17:35
    ce faceti cu dermatologia?

    Cladirea dermatologiei unde se afla si medicina interna este sub orice critica.Sunt foarte multi bolnavi,mai ales cei cu colagenoze,care din cauza mizeriei si a gandacilor renunta la internari punandu-si vietile in pericol.Eu sunt una dintre acesti bolnavi si nu mai merg la control si internare din acest motiv.

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod