Campanie "Pot sa merg la gradinita?"

Pentru a se putea adapta la gradinita copilul trebuie sa poata pleca de acasa, sa se poata separa de parintii sai in timpul petrecut la gradinita. Pentru a ajuta copilul sa se integreze in noul mediu, un grup de psihologi de la Centrul de Psihologie de Actiune si Psihoterapie lanseaza proiectul "Atelierul de joaca", in cadrul campaniei "Pot sa merg la gradinita?".
Proiectul "Atelierul de joaca" se adreseaza copiilor intre 1 an si 5-6 ani si urmareste cresterea capacitatii copilului de a se juca singur sau in compania unor copii sau adulti pe care nu-i cunoaste. Aceasta "joaca" poate lua diferite forme in functie de varsta copilului, de starea lui afectiva sau de inclinatiile sale. Poate fi un joc, o modalitate de desen sau pictura, o manipulare de jucarii, o poveste inventata sau pusa in scena, un joc de cuvinte sau cu onomatopee sau o activitate artistica.


Mama va ramane in aceeasi incapere cu copilul, cu psihologul si eventual cu alti copii si mame. Mama va ramane cat mai pasiva cu putinta si va incerca sa ajute persoana noua pentru copil sa gaseasca o activitate despre care stie ca ii face placere copilului ei. Nu va participa la activitate, nu va certa si nici incuraja sau lauda copilul pentru a nu-i distrage atentia.
 
In acest timp, mama poate privi sau isi poate nota ce observa, pe cat posibil fara a interveni. La sfarsit, observatiile sau intrebarile ei vor fi luate in discutie pentru a trage o concluzie privind starea copilului, adaptarea, modul lui de a intra in relatie si in comunicare cu un strain.

Proiectul "Atelierul de joaca" din cadrul campaniei "Pot sa merg la gradinita?" se lanseaza la Salonul Baby Expo, in data de 28 februarie, ora 17.00.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod