Pielea uscată: Top 7 cele mai eficiente soluţii naturale

Ai pielea uscată şi nicio cremă nu o hidratează suficient? Ştii că pe lângă cremele scumpe din comerţ există uleiuri şi unturi vegetale care sunt folosite de mii de ani de către femeile

Ai pielea uscată şi nicio cremă nu o hidratează suficient? Ştii că pe lângă cremele scumpe din comerţ există uleiuri şi unturi vegetale care sunt folosite de mii de ani de către femeile din diverse colţuri ale lumii? Află ingredientele secrete pentru o piele catifelată!

Şi acum îmi amintesc surpriza pe care am avut-o când am citit despre uleiul de cocos care este foarte hidratant pentru piele. Nici nu ştiam că există (deşi era logic), ba mai mult, am fost convinsă că la noi în ţară nu se găseşte aşa ceva. Ei bine găsim atât uleiul de cocos, cât şi multe alte uleiuri şi unturi naturale pe care femeile din de pe alte continente le foloseau de mii de ani pentru a-şi hidrata părul şi pielea.

După ce le-am testat aproape pe toate pot să îţi recomand cele mai hidratante opţiuni care au dat cele mai bune roade în cazul pielii uscate. Dacă şi tu ai constatat că pielea ta este mai uscată în acest sezon, apelează cu încredere la aceste uleiuri şi te aştept să-mi spui ce rezultate ai obţinut.

Iată un top al celor mai hidratante uleiuri/unturi, care la mine au dat rezultate surprinzătoare:

Locul 1: Untul de shea nerafinat şi presat la rece

În topul celor mai hidratante produse pe care le-am încercat vreodată se situează untul de shea, care face minuni pentru pielea mea, lăsând-o catifelată şi perfect hidratată pentru mai multe zile. Aplică-l imediat după duş! Este vorba despre o grăsime de natură vegetală obţinută din nucile arborelui karite (shea) pe care am ales să o folosesc doar iarna, deoarece intră mai greu în piele.

Îl găseşti în magazinele naturiste online, dacă dai o simplă căutare pe internet, iar preţul este undeva sub 30 lei pentru 200 de grame. Dacă te interesează să citeşti mai multe despre beneficiile untului de shea, găseşti detalii într-o postare anterioară.

Locul 2: Uleiul de cocos nerafinat şi presat la rece

Uleiul de cocos este favoritul meu pentru că are un miros puternic de nucă de cocos. Îl folosesc pentru corp, ten, păr, dar şi în diverse reţete din bucătăria fără foc (raw food) sau vegană. Are o consistenţă cremoasă, iar la temperaturi mai ridicate devine lichid şi se topeşte foarte uşor în contact cu pielea. Îl găseşti în magazinele naturiste online, dacă dai o simplă căutare pe internet, iar preţul este undeva sub 30 lei pentru 200 de grame. Dacă te interesează să citeşti mai multe despre beneficiile untului de shea, găseşti detalii într-o postare anterioară.

Locul 3: Uleiul de jojoba nerafinat şi presat la rece

Este potrivit pentru orice tip de piele, fiind cel mai apropiat de structura sebumului produs de către organismul uman. Eu îl folosesc atât ca loţiune pentru corp imediat după duş, cât şi ca demachiant.

Este uşor şi intră destul de repede în piele, iar dacă nu te obişnuieşti cu mirosul lui vegetal, pune câteva picături din uleiul esenţial favorit. Acest ulei se extrage din seminţele arborelui de jojoba (Simmondsia chinenis), are o consistenţă de ceară care la temperatura camerei devine lichidă. Îl găseşti în magazinele naturiste online, dacă dai o simplă căutare pe internet, iar preţul este undeva sub 35 lei pentru 200 de mililitri. Dacă te interesează să citeşti mai multe despre beneficiile uleiul de jojoba, găseşti detalii într-o postare anterioară.

Locul 4: Untul de cacao nerafinat şi presat la rece

Dacă îţi place ciocolata vei fi absolut încântată de mirosul acestui unt care se extrage din boabele de cacao. Untul de cacao este considerat una dintre cele mai eficiente soluţii împotriva vergeturilor, aşa că nu ezita să-l foloseşti imediat după duş pentru a favoriza absorbţia lui rapidă. Îl găseşti în magazinele naturiste online, dacă dai o simplă căutare pe internet, iar preţul este undeva sub 35 lei pentru 200 de grame.

Dacă te interesează să citeşti mai multe despre beneficiile untului de shea, găseşti detalii într-o postare anterioară.

Locul 5: Uleiul de Monoi de Tahiti

Este vorba despre uleiul de cocos în care s-au pus la infuzat florile gardeniei de Tahiti, iar mirosul este absolut divin. Îl găseşti în magazinele naturiste online, dacă dai o simplă căutare pe internet, iar preţul este undeva sub 20 lei pentru 100 de mililitri.

Locul 6: Uleiul de măsline nerafinat şi presat la rece

Alege cu grijă uleiul de măsline, verifică eticheta să fie specificat că este obţinut prin presare la rece şi să fie ambalat în sticlă de culoare închisă. Foloseşte-l cu încredere pentru corp, ten şi păr! Dacă te deranjează mirosul lui, pune câteva picături de ulei esenţial.

Locul 7: Uleiul de migdale nerafinat şi presat la rece

Poţi să foloseşti uleiul de migdale pentru corp, ten, păr atât individual, cât şi în diverse măşti hidratante. Îl găseşti în magazinele naturiste online, dacă dai o simplă căutare pe internet, iar preţul este undeva sub 35 lei pentru 200 de mililitri.

Dacă te interesează să citeşti mai multe despre beneficiile uleiul de jojoba, găseşti detalii într-o postare anterioară.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod