Nadine a renunţat la zahăr şi l-a înlocuit cu siropul de agave

Este un nectar care se extrage dintr-o plantă din Mexic şi se mai foloseşte pentru a prepara cunoscuta băutură tequila.

Vedeta cochetează cu bucătăria raw-vegană şi are un stil de viaţă sănătos. După cum relatează în interviurile acordate, Nadine a înlocuit zahărul alb rafinat cu siropul de agave pentru a prepara dulciuri sănătoase.

În 1995, vedeta a debutat la TVR cu “Şcoala Vedetelor”, iar mentor i-a fost Titus Munteanu.

Siropul de agave este obţinut din planta agava, având mai multe specii.

Se foloseşte foarte puţin sirop, iar acesta pe lângă capacitatea de a-ţi îndulci băutura este bogat în vitaminele B, C, D, E, calciu, fier, fosfor, magneziu, potasiu, seleniu şi crom. Nectarul de agave, cum mai este denumit siropul obţinut are un indice glicemic scăzut.

Ce alţi înlocuitori naturali ai pentru zahărul rafinat:

1. Mierea de albine de bună calitate
Deşi mierea de albine are un indice glicemic mediu, este recomandat să o foloseşti în cantităţi mici pentru îndulcirea cafelei sau a ceaiurilor, dar numai când sunt călduţe (nu fierbinţi) pentru a evita formarea compuşilor toxici.

2.

Extractul natural de stevia rebaudiana
Este o plantă dulce care nu conţine calorii. Cunoscuta nutriţionistă britanică Gillian McKeith o recomandă în cartea sa "Hrana vie pentru sănătate " ca având capacitatea de a regla nivelul zahărului în sânge (glicemia), de a înfrâna pofta de dulciuri şi a tempera senzaţia acută de foame, fiind eficientă pentru cei care suferă de diabet sau hipoglicemie.

3. Siropul de arţar
Este o excelentă sursă de mangan şi zinc, cu puţine calorii. 2 linguriţe (13 grame) de sirop conţin 35 de calorii şi este mai sărac în fructoză decât siropul de porumb sau nectarul de agave.

4.

Zahărul nerafinat
Chiar dacă are la fel de multe calorii ca zahărul rafinat, măcar conţine şi câteva substanţe nutritive care lipsesc cu desăvârşire în varianta rafinată - fosfor, magneziu, potasiu, calciu şi fier. Caută şi înlocuieşte zahărul rafinat cu acest tip de zahăr, însă să fii foarte atentă să scrie pe etichetă că este nerafinat.

5. Zahărul din nucă de cocos
Nu suprasolicită pancreasul, deoarece are un indice glicemic cu 10 procente mai mic decât cel din trestie sau sfeclă şi se absoarbe lent în corp.

Se obține din nectarul florilor de nucă de cocos. Nectarul dulce este evaporat la temperaturi scăzute până devine un caramel gros, după care este uscat şi măcinat până devine pudră cristalizată.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod