Multe deodorante din magazin sunt cancerigene. 6 alternative sigure

Ştim că deodorantele din comerţ conţin multe substanţe care favorizează apariţia cancerului. Cum le putem evita şi ce alte soluţii avem la îndemână? Da, au un miros divin multe dintre

Ştim că deodorantele din comerţ conţin multe substanţe care favorizează apariţia cancerului. Cum le putem evita şi ce alte soluţii avem la îndemână?

Da, au un miros divin multe dintre ele, însă deodorantele stick, cu bilă sau lichide pe care ni le cumpărăm din magazine nu sunt cele mai de încredere pentru a fi folosite în fiecare zi şi pentru tot restul vieţii. Cu atât mai mult cu cât vorbim despre un produs cu aplicare zilnică trebuie să îi acordăm o atenţie mai mare.

Iată ce soluţii avem ca să nu mai folosim deodorantele din magazin:

1. Deodorantul homemade

Acum găsim o sumedenie de deodorante preparate în casă sau ni le putem confecţiona singure. Iată aici o reţetă pe care am publicat-o într-o postare anterioară.

Aceste deodorante conţin de regulă unt de cacao, ulei de cocos, bicarbonat de sodiu, amidon de porumb şi uleiurile esenţiale pe care le preferi. Sunt ieftine şi le găseşti în magazinele online.

2. Bicarbonatul de sodiu

El are rolul de a împiedica apariţia mirosului neplăcut de transpiraţie. Multe femei aleg să amestece puţină apă cu 1 lingură bicarbonat de sodiu, obţinând astfel o pastă din care pot aplica la axile cu ajutorul unei dischete demachiante sau un tampon de vată. Metoda este adesea recomandată de medicii dermatologi pentru persoanele care transpiră abundent.

3. Deo spray homemade

În magazinele online (elemental.ro, breslo.ro, organik.ro, crudsisanatos.ro) poţi să găseşti ape florale/hidrolat (de trandafir/lavandă) pe care le poţi folosi ca atare.

4. Piatra de alaun

Este o alternativă naturală la antiperspirantele din comerţ. Este formată din săruri minerale extrase din cariere şi nu conţine clorhidrat de aluminiu care este considerat una din cauzele cancerului mamar.

O găseşti în magazinele online.

5. Parfum solid homemade

Îl găseşti în magazinele online sau îl poţi prepara acasă. Ai nevoie de un recipient în care să amesteci unt de cacao (sau ulei de jojoba/ulei de migdale presate la rece), puţină ceară de albine şi uleiuri esenţiale preferate (bergamotă, mandarină, cedru atlas, santal, geraniu, patchouli, vetiver, lămâie verde, lavandă, portocale, ylang-ylang, iasomie.

6. Parfum de puls cu bilă

Îl găseşti în magazinele online sau îl poţi face acasă. Ai nevoie de un recipient cu bilă pe care îl găseşti în diverse magazine online în care să amesteci ulei de jojoba şi 30-40 picături dintr-un ulei esenţial pe care-l preferi.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod