Găteşte vegan: Pateu de ţelină cu maioneză din seminţe de floarea-soarelui

Nu ai idee ce să mai mănânci la micul dejun? Îţi recomand un pateu sănătos şi foarte gustos pe care îl poţi folosi pentru a face nişte tartine la micul dejun. Iată cât de simplu de

Nu ai idee ce să mai mănânci la micul dejun? Îţi recomand un pateu sănătos şi foarte gustos pe care îl poţi folosi pentru a face nişte tartine la micul dejun. Iată cât de simplu de prepară!

Seminţele de floarea-soarelui sunt recunoscute pentru proprietăţile lor energizante. Împreună cu uleiul de măsline şi zeama de lămâie se transformă într-un înlocuitor perfect pentru maioneza din ouă care este foarte greu digerabilă. În plus, adăugnd seminţele de floarea-soarelui am adus un plus de acizi graşi esenţiali, vitaminele E, A, D, complexul B, zinc, fier, calciu, potasiu, fosfor şi proteine.

Iată cât de simplu poţi să prepari acest pateu pe care poţi să-l adaptezi şi să-l foloseşti şi pentru alre reţete care au la bază o altă legumă principală în locul ţelinei (morcovi, pătrunjel, păstârnac, mazăre, spanac etc).

Ingrediente

- 1/2 cană cu seminţe de floarea-soarelui, înmuiate câteva ore în apă;
- 2 linguriţe de susan prăjit;
- 1-2 căţei de usturoi;
- 5 linguri cu ulei de măsline extravirgin;
- 3 linguri cu zeamă de lămâie;
- sare;
- piper negru;
- o ţelină mare, fiartă la abur împreună cu un cartof mic;
- 1 lingură cu fulgi de drojdie inactivă (găseşti în magazinele naturiste);
- 1/2 linguriţă cu fulgi de ardei iute.

Ţelina şi cartoful se pun la fiert, fie într-un aparat de gătit la aburi, fie într-o cratiţă cu foarte puţină apă pe fund şi acoperită cu capacul.

Între timp se amestecă în robotul de bucătărie seminţele de floarea-soarelui cu susanul prăjit, usturoiul, uleiul de măsline şi zeama de lămâie.

Se opreşte din când în cand aparatul pentru a da jos compoziţia de pe marginile vasului. După ce s-a răcit ţelina şi cartoful, se adaugă în robot împreună cu drojdia inactivă şi fulgii de ardei iute, mixând bine până se obţine o pastă cremoasă.

Se păstrează la frigider şi se consumă cu pâine prăjită, cu o salată de verdeţuri sau diverse legume crude. Poftă bună!

Foto: Ioana Maroşan

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod