Deodorantul care nu creşte riscul de cancer

Am încercat nenumărate variante de antiperspirante şi deodorante, toate cu aluminiu şi parabeni din belşug pe lângă alte ingrediente indescifrabile. Dacă nu ştii ce să alegi, iată ce

Am încercat nenumărate variante de antiperspirante şi deodorante, toate cu aluminiu şi parabeni din belşug pe lângă alte ingrediente indescifrabile. Dacă nu ştii ce să alegi, iată ce soluţii naturale am găsit!

Mi-am propus să înlocuiesc treptat toate produsele de îngrijire pe care le folosesc cel mai des cu variante naturale şi fără chimicale (care au fost testate şi s-a demonstrat că ne îmbolnăvesc în timp). Nu vreau să mai folosesc deodorante şi antiperspirante care conţin aluminiu, triclosan, talc, parabeni, parfumuri sintetice şi alte ingrediente dintr-o listă interminabilă şi de nedescifrat pentru noi.

Acum sunt în căutarea unui deodorant care să persiste pe parcursul zilei şi să nu conţină decât ingrediente naturale.

După ce m-am documentat puţin despre proprietăţile câtorva ingrediente naturale şi posibilitatea de a le combina am decis să-mi fac singură im deodorant solid.

El va conţine:

- 4 linguri unt de cacao (hidratează)
- 1-2 linguri ulei de cocos (hidratează şi are proprietăţi antibacteriene)
- 3 linguri bicarbonat de sodiu (împiedică apariţia mirosului neplăcut al transpiraţiei)
- 3 linguri amidon de porumb (absoarbe umezeala)
- 1/4 lingură vitamina E (conservant natural, opţional)
- 3 picături ulei esenţial din arbore de ceai (tea tree cu efect antibacterian)
- 3 picături ulei esenţial de patchouli pentru un parfum delicat (sau de portocale, lavandă, ylang-ylang, salvie etc).

Am observat că se poate folosi şi varianta doar cu ulei de cocos, dar atunci va trebui să-l păstrezi la frigider la vară când temperaturile vor fi foarte ridicate. O să pun untul de cacao şi uleiul de cocos într-un bol de sticlă pe care-l scufund în altul cu apă caldă şi le las să se topească.

Untul de cacao se va topi mai uşor dacă îl răzuieşti în prealabil. Se amestecă toate ingredientele şi se toarnă compoziţia în recipientul deodorantului solid pe care l-ai avut înainte. Simplu, nu-i aşa? Eu de-abia aştept să încerc!

Sper să-mi iasă bine, vă povestesc după despre ce rezultate am obţinut. Ingredientele le găsim la diverse magazine online (crudsisanatos.ro, organik.ro sau breslo.ro) sau Plafar (pentru uleiurile esenţiale), dar găsim şi diverse variante de deodorante gata făcute care costă undeva până în 15-20 lei în funcţie de gramaj.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod