Cum să alegi corect uleiul de cocos? 4 sfaturi esenţiale

Un produs de calitate îşi schimbă consistenţa atunci când este păstrat într-o încăpere în care temperatura este sub 25 de grade Celsius.

Uleiul de cocos presat la rece miroase şi are un gust demenţial de nucă de cocos. Am constatat că foarte multă lume când întreabă la un plafar de un ulei de cocos nu cunoaşte câteva lucruri esenţiale ca să-l aleagă pe cel mai bun. Dacă vânzătorul îi arată mai multe mărci îl va alege pe cel mai ieftin. Însă, de foarte multe ori acel ulei nu este cu nimic mai bun decât uleiul de floarea-soarelui rafinat.

Ca să alegi un ulei de cocos bun care are beneficii pentru sănătate şi piele trebuie să verifici următoarele lucruri:

1.

Trebuie să scrie pe etichetă că uleiul este presat la rece.

2. De preferat ar fi să fie specificat pe etichetă că este un produs organic.

3. Nu alege uleiul de cocos rafinat şi dezodorizat pentru că nu are nicio valoare nutriţională şi nici gustul aromat specific.

4. La o temperatură sub 25 de grade Celsius el trebuie să fie solid, nicidecum lichid. Vara când este cald afară îl vei găsi în stare lichidă, însă dacă îl păstrezi într-o cameră în care temperatura se situează sub 25 de grade Celsius el va căpăta o consistenţă solidă.

Uleiul de cocos se foloseşte atât extern, cât şi intern.

Este recunoscut pentru multiplele beneficii pe care le aduce pentru sănătate atunci când este consumat, dar şi pentru proprietatea de a îngriji părul şi scalpul, înlăturând problema mătreţii şi căderea lui.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod