7 soluţii ieftine care te scapă de mătreaţă

Niciodată nu suntem mulţumite de aspectul părului şi suntem în căutare de tratamente care să rezolve problemele cu care ne confruntăm. Ce poţi să faci atunci când ai mătreaţă, fără să

Niciodată nu suntem mulţumite de aspectul părului şi suntem în căutare de tratamente care să rezolve problemele cu care ne confruntăm. Ce poţi să faci atunci când ai mătreaţă, fără să cheltui bani pe tratamente ineficiente?

Multe persoane se plâng de problemele legate de mătreaţă şi spun că au încercat toate şampoanele de pe piaţă, fără să găsească un tratament eficient. De ce să dai o grămadă de bani pentru soluţii care de multe ori sunt încărcate de substanţe care mai mult îţi agresează scalpul şi înrăutăţesc problema? Ai în bucătărie câteva dintre ele, iar pe celelalte le poţi cumpăra de la Plafar cu bani puţini.

Iată ce ingrediente ieftine te pot ajuta dacă ai mătreaţă:

1. Uleiul esenţial de tea tree (arbore de ceai) calmează iritaţiile, previne mătreaţa şi îngrăşarea părului.
2. Uleiul esenţial de rozmarin stimulează creşterea părului, hidratează scalpul şi conferă strălucire. Este util în tratamentele pentru păr cu mătreaţă şi scalp iritat.
3. Uleiul esenţial de salvie dă rezultate bune în cazul scalpului cu probleme şi îndepărtează mătreaţa.
4. Infuzia din frunze de dafin. Adaugă o mână de frunze de dafin într-un litru de apă care fierbe.

Lasă la infuzat 20 de minute, apoi strecoară, lasă să se răcească şi aplică pe păr/scalp. E bine să laşi să acţioneze măcar o oră înainte de a te spăla.
5. Săpunul de Alep cu ulei de dafin dă roade atunci când ai probleme cu mătreaţa. Îl găseşti la magazinele naturiste online.
6. Oţetul de mere. Amestecă o parte oţet cu o parte apă călduţă şi clăteşte părul după ce l-ai spălat.
7. Sucul de lămâie. Amestecă o parte suc de lămâie cu o parte apă călduţă şi clăteşte părul după ce l-ai spălat.

Cum le poţi utiliza?

- Uleiurile esenţiale se combină cu un ulei vegetal (de exemplu, ulei de măsline, migdale, avocado, jojoba, cocos). La 1 linguriţă de ulei vegetal adaugă maxim 2 picături dintr-un ulei esenţial;
- Adaugă câteva picături din 2-3 uleiuri esenţiale în şamponul pe care-l foloseşti;
- Amestecă ulei vegetal cu ulei esenţial, pune compoziţia într-un flacon cu pulverizator şi foloseşte ca tratament înainte de spălarea părului.

Dacă ai răbdare, lasă uleiul să acţioneze de seara până dimieaţa.

Atenţie! Dacă utilizezi pentru prima dată un ulei esenţial este indicat să faci un test de alergie. Amestecă o picătură de ulei esenţial cu puţin ulei de măsline, aplică pe încheietura mâinii (locul de unde ţi se ia sânge când mergi la analize) şi lasă 24 de ore pentru a constata dacă eşti alergică sau nu la acest ulei.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod