6 trucuri ca să faci legumele la cuptor mult mai gustoase

Sfecla roşie, morcovii, ciupercile, dovleceii şi ceapa sunt delicioase dacă le stropeşti cu oţet balsamic înainte de a le pune la foc.

Îmi plac la nebunie legumele pe grătar făcut afară cu cărbuni sau lemne. Dar, acum în sezonul rece am descoperit o metodă numai bună pentru a face legumele mai aromate. Făcute la cuptor ele sunt delicioase, însă destul de fade dacă nu le laşi la înăbuşit într-un vas acoperit. Aseară am încercat o variantă nouă care m-a surprins prin simplitate, dar şi un plus de aromă dată de oţetul balsamic.

De acum înainte de fiecare dată când fac legume la cuptor le voi stropi cu oţet balsamic.

Sfecla roşie, morcovii, ciupercile, ardeii, vinetele, ceapa şi dovleceii pe care i-am folosit în această combinaţie au căpătat o altă savoare prin simpla adăugare a oţetului balsamic. Iar cea care m-a surprins cel mai tare a fost sfecla roşie, care în mod normal are un gust de pământ, dar în combinaţia cu oţetul balsamic a devenit dulce-acrişoară, precum cea murată.

Iată câteva trucuri pe care le-am folosit şi pe care ţi le recomand pentru a face legume la cuptor mult mai bune:

1. Stropeşte-le cu oţet balsamic

După ce le-ai tăiat cubuleţe şi le-ai aşezat în vas, stropeşte-le cu oţet balsamic şi amestecă-le bine.

2. Foloseşte verdeţuri uscate

Un mix de oregano, cimbru şi rozmarin uscate, alături de câteva seminţe de coriandru coapte şi mărunţite vor da o aromă plăcută legumelor tale.

3. Ţine-le acoperite la cuptor doar 15 minute

Acoperă vasul înainte să-l introduci la cuptor, dar ţine-l doar 15 minute, după care îndepărtează folia/capacul şi pune din loc în loc 5-6 căţei de usturoi decojiţi.

4. Foloseşte ca bază legume cu un conţinut mai ridicat de apă

Alege 2-3 legume pe care să le combini, dar nu uita niciodată de ceapă, ciuperci sau dovlecei care au un conţinut mai mare de apă. Pe măsură ce se coc, le vor lăsa lichid care va ajuta legumele să se înăbuşe, înainte de a se coace după ce lichidul s-a evaporat de la căldură.

5. Stropeşte-le cu ulei de măsline extravirgin, fără să exagerezi cu el

Foloseşte un ulei de măsline de calitate bună, deoarece legumele vor fi mult mai aromate.

6. Nu pune apă deloc peste legume

Dacă ai grijă să pui una dintre legumele despre care ţi-am spus că au un conţinut mai mare de apă, nu mai este necesar să pui apă. Astfel eviţi să se înăbuşe şi să se înmoaie prea tare.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod