5 trucuri ca să te obişnuieşti să mănânci în fiecare dimineaţă

Obiceiul de a mânca dimineaţa înainte de a pleca de acasă este unul dintre cele mai bune lucruri pe care le poţi face pentru silueta şi sănătatea ta. Cum să integrezi acest obicei îm viaţa

Obiceiul de a mânca dimineaţa înainte de a pleca de acasă este unul dintre cele mai bune lucruri pe care le poţi face pentru silueta şi sănătatea ta. Cum să integrezi acest obicei îm viaţa ta de zi cu zi!

Ştiu că este greu să mănânci dimineaţa, mai ales dacă nu ai fost obişnuită cu acest lucru sau ţi-ai pierdut în timp acest obicei. Pentru mine este cel mai firesc lucru pentru că de mică am fost obişnuită să mănânc dimineaţa, indiferent de ora la care mă trezesc (fie ea chiar şi 5-6 dimineaţa). După ce am plecat de acasă la studii am reuşit să păstrez acest obicei, iar până în ziua de astăzi eu nu pot sa plec de acasă fără să mănânc ceva.

Am observat însă că pentru persoanele care şi-au piedut pe parcurs acest obicei sănătos este foarte dificil să revină la el, în mare parte pentru că necesită o anumită organizare şi trezirea de dimineaţă cu câteva minute mai devreme.

De aceea, având mai multe prietene pe care încerc să le ajut cu sugestii ca să le fie mai uşor să mănânce dimineaţa am zis să notez şi pe blog aceste câteva soluţii care este posibil să vă ajute şi pe voi.

Iată câteva trucuri utile ca să fii mai organizată şi să nu pleci de acasă fără să mănânci dimineaţa:

1. Pregăteşte-ţi de seara o variantă pentru micul dejun

Dacă dimineaţa te mobilizezi mai greu este de preferat să-ţi pregăteşti micul dejun de seara. Lasă-ţi în frigider un sandviş gata preparat sau un terci de ovăz/amarant/quinoa pe care îl poţi încălzi dimineaţa. Astfel, nu-ţi va lua mai mult de 10 minute cu prepararea şi consumarea micului dejun, iar dacă eşti pe fugă poţi să iei sandvişul cu tine, chhiar şi terciul pe care să-l mănânci la serviciu.

Un alt truc este acela de a-ţi face în weekend tot soiul de pateuri sănătoase pe care să le ai la îndemână dimineaţa pentru a le consuma pe pâine prăjită sau cu diverse legume crude (spălate şi tăiate de seara).

Astfel, poţi să faci salată de vinete, pateu de linte, pastă de năut, fasole bătută, pastă din seminţe de floarea soarelui hidratate sau alte nuci/seminţe amestecate în robotul de bucătărie.

2. Începe cu paşi mici

În prima săptămână ţi se va părea o adevărată corvoadă să mănânci la micul dejun, însă pe măsură ce aplici zilnic acest obicei vei constata că lucrurile se schimbă. Astfel că în primele zile mănâncă orice îţi face poftă, chiar şi în cantităţi foarte mici. Gândeşte-te că orice aliment ai alege, chiar şi un biscuit, este un prim pas spre a-ţi atinge ţelul.

3. Ia ceva cu tine

O pungă cu un mix de nuci/seminţe crude şi fructe uscate se poate purta cu uşurinţă în geantă.

Dacă mai cumperi în drum spre serviciu un iaurt vei putea sa iei un mic dejun de indată ce ajungi la muncă.

4. Smoothie, soluţia rapidă de dimineaţă

Dacă te trezeşti târziu şi nu ai nicio idee ce să iei cu tine, prepară rapid un smoothie cremos şi hrănitor. Ar fi de preferat să apelezi la smoothie-urile verzi care au în amestecul lor frunze proaspete de pătrunjel, salată, spanac, pulbere de iarbă de grău, seminţe de cânepă, măr, lămâie şi puţină apă. Dacă nu eşti obişnuită cu aceste combinaţii poţi să faci un smoothie cu lapte vegetal, o banană, puţină scorţişoară şi un alt fruct preferat.

5. Ţine la birou soluţii rapide pentru micul dejun

Un borcan cu unt de arahide, rondele din orez integral expandat, banane, mere, cereale integrale, mix de nuci/seminţe/fructe uscate sunt câteva dintre ingredientele pe care le poţi ţine în sertarul de la birou şi să le foloseşti ca soluţii de urgenţă.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod