5 motive ca să nu mai faci exces de pâine

Atunci când sunt consumate în exces, pâinea şi celelalte produse care conţin făină albă de grâu îţi vor afecta sănătatea. Mai mult, dacă eşti sensibilă la gluten, te vei confrunta şi

Atunci când sunt consumate în exces, pâinea şi celelalte produse care conţin făină albă de grâu îţi vor afecta sănătatea. Mai mult, dacă eşti sensibilă la gluten, te vei confrunta şi cu simptome destul de grave.

Consumăm mult prea multă pâine, în special făcută din făină albă de grâu, care nu mai are nicio valoare nutriţională. Nu ar fi nicio problemă dacă ne-am limita doar la pâine ca fiind singurul produs cu făină albă din dietă, dar pe lângă ea foarte multe persoane obişnuiesc să mănânce zilnic covrigi, covrigei, prăjituri, plăcinte, produse de patiserie, paste şi alte dulciuri din comerţ care sunt pline de făină albă de grâu.

De ce nu este bine să facem exces de făina albă de grâu? Iată 5 motive întemeiate, prezentate de dr.

Bernard Jensen în cartea sa despre care v-am mai spus în postările anterioare:

1. Conţine gluten, adică acea substanţă lipicioasă care face aluatul elastic. Din păcate, tocmai acest gluten aderă la colon în acelaşi mod lipicios şi rămâne multă vreme acolo, am aflat de la dr. Bernard Jensen care explica foarte frumos în cartea sa "Ghidul dr. Jensen pentru detoxifiere intestinală".

2. În procesul de transformare a grâului în făină se îndepărtează coaja bobului care conţine vitamina E şi alte elemente care sunt nutritive pentru organism. În schimb, grâul ajunge să fie procesat şi albit după măcinare, fapt care-l lasă fără nicio valoarea nutriţională.

3.

Dacă eşti sensibilă la gluten te vei confrunta cu diaree, malnutriţie, sângerare a colonului şi hipocalcemie. Dr. Bernard Jensen recomandă să eviţi grâul şi să-l înlocuieşti cu o altă cereală, cum ar fi secara, meiul, porumbul orezul care nu conţin gluten.

4. Favorizează apariţia diverticulilor, adică nişte buzunăraşe în colon unde se reţin o parte din materiile fecale. Acest lucru poate să provoace tulburări în orice parte a organismului.

5. Dacă ai constatat că suferi de probleme intestinale este foarte posibil ca făina să fie de vină.

Înlocuieşte:

- Pâinea albă cu pâinea din făină integrală;
- Pastele din făină albă cu cele din făină integrală;
- Orezul alb cu cel integral, brun sau sălbatic.

Mai poţi să:

- Faci pâine în casă cu făină neagră, drojdie, sare, ulei de măsline, apă, seminţe crude de in, susan, dovleac, floarea-soarelui;
- Faci turtiţe din făină de secară, hrişcă încolţită, in, mei care în amestec cu apă, ulei de măsline şi mirodeniile preferate (boia, oregano, rozmarin, chimen, sare) formează o cocă pe care o poţi întinde pe o foaie de copt şi o usuci la cuptor cu uşa deschisă şi pe treapta mică. Iarna o mai poţi usca şi pe calorifer, iar vara la soare.

Deshidratorul este o altă soluţie care usucă pâinicile la o temperatură sub 40 de grade Celsius fără să le distrugă substanţele nutritive şi enzimele (esenţiale pentru o digestie uşoară).

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod