5 motive ca să consumi propolis în această toamnă. Cum te ajută?

Produsele apicole precum polenul, propolisul, lăptişorul de matcă şi mierea de albine au puteri vindecătoare. Vezi la ce te poate ajuta consumul de propolis! Propolisul este materialul

Produsele apicole precum polenul, propolisul, lăptişorul de matcă şi mierea de albine au puteri vindecătoare. Vezi la ce te poate ajuta consumul de propolis!

Propolisul este materialul răşinos cules de albine de pe mugurii şi coaja plopilor şi a coniferelor pentru a-şi căptuşi interiorul stupului. Acesta are numeroase proprietăţi vindecătoare, pe lângă cea mai importantă calitate a sa, aceea de a stimula sistemul imunitar. Iată câteva dintre cele mai importante motive ca să foloseşti propolisul în locul altor vitamine sintetice pentru a-ţi întări sistemul imunitar.

Acestea au fost prezentate de nutriţionistul britanic Gillian McKeith în cartea sa "Hrană vie pentru sănătate":

1. Propolisul are efect antiviral, antibacterian şi antiparazitar. "Conform celor susţinute de dr. Remy Chauvin de la Sorbonna, Paris (considerat a fi o autoritate mondială în materie de propolis), compuşii antivirali şi antibacterieni din propolis sporesc rezistenţa corpului la infecţii şi, astfel, ajută la întărirea imunităţii", explică specialistul.

2. Are în compoziţia sa o cantitate mare de flavonoide care au rolul de a inhiba formarea bacteriilor şi a ciupercilor.

3. Stimulează sistemul imunitar, ferindu-ne de răceli.
Gillian McKeith spune că mai demult, chirurgii ruşi obişnuiau să le dea pacienţilor propolis înainte de o operaţie pentru a împiedica infecţiile.

4. Ajută organismul să producă propriile sale antibiotice naturale.

5. A fost folosit cu succes şi pentru ameliorarea acneei, afecţiunilor pielii, herpesului şi artritei, deoarece are un efect antifungic, antiseptic şi antiinflamator.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod