Șase semne ciudate care îți arată ca ai cancer

Dacă auzi voci, transpiri excesiv iar fecalele tale plutesc, s-ar putea, în mod paradoxal, să fie semne că ai cancer.

Cercetătorii susțin că anumite tumori cerebrale te pot face să auzi voci și să devii mai stângaci, că fecalele plutitoare sunt un semn bizar al cancerului pancreatic și al altor boli sau petele/liniile negre de pe unghii ar putea fi un indiciu de cancer de piele. De asemenea, nodulii, tusea persistentă și durerile de cap frecvente se numără tot printre semnalele de avertizare pentru cancer.

 
Dezorientant este faptul că multe dintre aceste simptome sunt foarte comune și pot fi cauzate de o mulțime de afecțiuni.
 
Cu toate acestea, experții suțin că detectarea timpurie a simptomelor este vitală pentru ca formele de cancer să reacționeze bine la tratament.
 
Karis Betts, manager senior de informații despre sănătate de la Cancer Research UK, a declarat, pentru MailOnline: „Există peste 200 de tipuri de cancer cu o mulțime de simptome posibile diferite. Este imposibil să le cunoști pe toate, motiv pentru care este important să obții sfatul medicului tău, dacă observi simptome anormale. Probabil că nu va fi cancer. Dar dacă este, identificarea timpurie crește șansele ca tratamentul să aibă succes”. 
 


Scaunele... plutitoare, semn că ai probleme cu pancresul

 

Fecalele plutitoare pot fi un semn de avertizare timpurie al cancerului pancreatic.
Deși pare o conexiune ciudată, tumorile din pancreas pot bloca canalele organului - oprind eliberarea completă a enzimelor și a bilei, care descompun alimentele grase.
Fără această reacție internă, fecalele pot ajunge să fie grase și să plutească.  
 
Dar simptomul nu este, neapărat, semn de cancer pancreatic, fecalele plutitoare putând prevesti și o fibroză chistică sau boala celiacă.
 
Cancerul pancreatic este al 10-lea cel mai frecvent cancer din Marea Britanie, cu peste 10.000 de cazuri noi în fiecare an, potrivit Cancer Research. Și în SUA, 60.000 de oameni sunt diagnosticați în fiecare an.

Potrivit NHS, principalele simptome ale bolii includ pierderea poftei de mâncare, senzație de oboseală, temperatură ridicată și piele galbenă.
 

Tumorile cerebrale te pot face să auzi voci

  
Faptul că auzi sunete aleatorii, sau chiar voci ce par reale, poate fi un simptom al unei stări de sănătate mintală. Dar ar putea fi și cancer. Halucinațiile auditive, așa cum sunt cunoscute, pot fi cauzate de tumori cerebrale, care pot fi atât canceroase, cât și benigne.
 
Acest lucru se poate întâmpla dacă tumora este localizată în lobul temporal, parte a creierului care procesează sunetul, înțelege limbajul și codifică memoria.
 
Halucinațiile pot apărea și dacă tumora apasă pe un nerv care trimite semnale de la ureche la creier.
 

Schimbarea culorii unghiilor poate fi semn de cancer


Fii atent la culoarea și forma unghiilor, pentru că asta îți poate salva viața!
 
Liniile albastre, maro sau negre, formate pe unghii, ar putea fi un indiciu că aveți cancer de piele.
În timp ce o schimbare a formei unghiilor ar putea fi semn de cancer pulmonar, iar unghiile palide ar putea fi asociate cu cancerul hepatic.

 
“Neîndemânarea” poate semnala un cancer la creier

 
Faptul că ai devenit, dintr-o dată, dezordonat, arunci lucrurile pe unde apuci, ai devenit nesigur și ai pierderi de echilibru sau ești doar puțin stângaci, pot fi semne ale cancerului la creier.
 
Dacă se formează o tumoare pe trunchiul cerebral, unde creierul tău se conectează la măduva spinării, te-ar putea face să devii stângaci și să ai dificultăți de mers.
Acest lucru se datorează faptului că poate întrerupe comunicarea dintre creier și restul corpului.

Cercetările efectuate de King’s College din Londra și conduse de dr. Suzanne Scott, lector superior în psihologia sănătății, au dezvăluit cât de puține pot fi unele dintre semnele cancerului.
 
Studiul a 39 de bolnavi de cancer la creier a arătat că mulți au respins lipsa de echilibru ca parte a îmbătrânirii.
Unii s-au îngrijorat, de asemenea, că medicul lor ar crede că sunt „proști” dacă ar merge la ei plângându-se că se simt „morocănoși” sau „neîndemânatici”, fără a avea alte simptome.
 

Pierderea interesului pentru hobby-uri

 
Există o mulțime de motive pentru care putem renunța la un hobby, indiferent de natura acestuia. Dar pierderea bruscă a interesului pentru hobby-ul tău preferat ar putea fi, de asemenea, un semn de cancer la creier.
 
În studiul doctorului Scott, pacienții cu cancer la creier au raportat că sunt mai puțin interesați de activități, precum și că nu le pasă de relațiile, jobul și hobby-urile lor.
 
Potrivit Brain Tumor Charity, până la una din trei persoane cu o tumoare pe creier experimentează o schimbare de personalitate.
 
Organizația de caritate explică faptul că, pe măsură ce tumora crește, ea pune presiune asupra celulelor sănătoase din jurul ei.
Modificările de personalitate pot apărea atunci când tumora este localizată în lobul frontal, care vă controlează emoțiile și personalitatea. Această parte a creierului reglează, de asemenea, comportamentul și atunci când tumorile se dezvoltă în această zonă, poate determina oamenii să acționeze în moduri care pot fi considerate a fi neadecvate din punct de vedere social.

Este întotdeauna important să fiți atenți la semnele de avertizare ale cancerului și să detectați simptomele devreme.

Doar 40% dintre pacienții cu cancer la creier trăiesc mai mult de un an după diagnostic și doar 20% supraviețuiesc cinci ani, au scris autorii în jurnalul PLOS One.
 

Transpiraţia excesivă, semnal de alarmă


Este normal să transpiri excesiv când este cald, când faci exerciții fizice sau când te îmbolnăvești. Dar dacă te trezești dimineața foarte transpirat, ar putea fi un semn al numeroaselor afecțiuni, inclusiv menopauza, anxietatea și glicemia scăzută.
 
Prin urmare, transpirația excesivă ar putea fi, de asemenea, un semn de cancer, spun organizațiile caritabile.

Cancer Research UK susține că transpirația excesivă poate fi un semn al limfomului non-Hodgkin, al limfomului Hodgkin, al tumorilor carcinoide, al leucemiei, al mezoteliomului, al cancerului osos și chiar al cancerului hepatic.
Acest lucru se datorează faptului că modificările nivelului hormonal pot provoca transpirație și bufeuri, iar unele tipuri de cancer vă pot schimba nivelul hormonal.
 
Cu toate acestea, transpirația este unul dintre simptomele mai puțin frecvente ale cancerului.
Prin urmare, fiți atenți la semnalele pe care vi le dă organismul și mergeți la medic pentru orice manifestare ce pare anormală sau devine persistentă. 

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod