test de sarcină

Infertilitatea secundară, problema despre care femeile nu vorbesc

Cuplurile care nu reușesc să aibă al doilea copil se confruntă cu multe frustrări, însă problemele lor nu sunt atât de vizibile în dezbaterea despre infertilitate.

Deși nu resimt aceeași presiune cu a cuplurilor care nu reușesc să aibă un copil, cele care au un copil, dar nu reușesc să-l aibă pe al doilea trec prin dificultăți la fel de mari.

În cazul femeilor sub 35 de ani, se consideră că se confruntă cu infertilitatea după 12 luni de încercări de a rămâne însărcinată, iar în cazul celor de peste 35 de ani, infertilitatea este luată în calcul după șase luni de încercări, a explicat Jacqueline Ho, expert în infertilitate la Keck Medicine of USC, pentru InStyle.

Elise G., o mamă cu doi copii din Boston, s-a confruntat cu infertilitatea secundară când și-a dorit să devină mamă pentru a doua oară.
„Când l-am avut pe primul, ne-am căsătorit și desi credeam că o să dureze ceva până când voi rămâne însărcinată, am rămas din prima lună. Am presupus că atunci când voi fi pregătită să încerc pentru al doilea, voi putea controla momentul”, a povestit ea.

Lucrurile n-au mers, însă, așa cum se aștepta Elise. După nouă luni de încercări, a urmat o consultație la endcrionolog. Câteva teste standard au indicat că ea avea un nivel anormal de scăzut al hormonului feminin, iar soțul avea un număr redus de spermatozoizi, iar aceștia aveau o mobilitate scăzută – doi factori care pot contribui la infertilitate.

Incapacitatea de a concepe după o primă sarcină afectează aproximativ 10% din cuplurile din toată lumea, deși pierderile de sarcină pot fi incluse în definiția infertilității secundare.
Mai multe studii, îndeosebi cele din SUA, nu fac o diferență între infertilitatea primară (cea a cuplurilor care nu pot avea copii) și cea secundară, așa că e dificil de știut cu exactitate câte femei nu reușesc să aibă al doilea copil. Citește continuarea pe andreearaicu.ro.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod