Cum să faci persoanele negative să gândească pozitiv

Persoanele negative activează o regiune a creierului numită amigdala, care este implicată în procesarea fricii și anxietății. Iar persoanele negative sunt supuse unui risc mai mare de apariție a problemelor de sănătate.
Însă creierul este capabil să genereze noi celule și poate să instruiască circuitele pentru a promova răspunsuri pozitive. Cu alte cuvinte, o persoană poate învăța să gândească pozitiv prin practicarea anumitor abilități care favorizează pozitivitatea în viața sa. 

Cum poți să schimbi persoanele negative sau gândirea negativă?


1. Fă lucruri bune pentru alți oameni


Pe lângă faptul că îi faci pe alții mai fericiți, acest lucru poate îmbunătăți propria stare. Poate fi ceva la fel de simplu ca ajutorul acordat cuiva care trebuie să ridice niște pachete grele sau  oferirea indicațiilor unui străin.

2. Apreciază lumea din jurul tău


Ar putea fi o pasăre, un copac, un răsărit de soare sau un apus de soare sau chiar și un articol de îmbrăcăminte pe care îl poartă cineva. 

3. Dezvoltă și consolidează relațiile


Crearea legăturilor sociale puternice cu prietenii sau membrii familiei sporește sentimentele de auto-valoare și, după cum arată studiile pe termen lung, este asociată cu o stare mai bună de sănătate și cu o viață mai lungă.

4. Stabilește obiective realizabile


Poate că vrei să-ți îmbunătățești jocul la tenis sau să citești mai multe cărți. Dar fii realist! Un obiectiv care nu este practic sau este prea dificil poate crea stres inutil.

5. Învață ceva nou


Poate fi un sport, o limbă străină, un instrument muzical sau un joc care insuflă un sentiment de realizare, încredere în sine și rezistență. Dar și în acest caz trebuie să fii realist în legătură cu cât durează acest lucru și trebuie să fii sigur că ai timpul necesar.

6. Învață să îți accepți și defectele


Decât să te concentrezi pe imperfecțiuni și eșecuri, concentrează-te mai bine pe atributele pozitive și realizările tale. Cei mai buni oameni nu se bazează pe trăsăturile exterioare ale frumuseții, ci pe cele interne, compasiune, grijă și altele.

7. Aplică rezistența în viață


Nu lăsa pierderile, stresul, eșecul sau traumele să te copleșească, ci folosește-le ca experiențe de învățare pentru un viitor mai bun. Amintește-ți că trebuie să reușești în viață cu orice ai la îndemână.

8. Meditează


Atunci când te concentrezi pe problemele trecutului sau dificultățile viitoare, concentrarea scade și nu te mai poți bucura de clipa prezentului. Scapă de lucrurile pe care nu le poți controla și încearcă să meditezi din când în când.
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod