Motivul pentru care uitucii sunt mai inteligenți

Ai uitat vreodată numele unui nou coleg de la birou? Sau te-ai dus vreodată la magazin și ai uitat să cumperi singurul lucru pentru care te-ai dus? Dacă ți se întâmplă aceste lucruri adesea, s-ar putea să te îngrijorezi. Însă nu îți face griji, nu e ceva rău. De fapt, e chiar contrariul. Iată care este motivul pentru care uitucii sunt mai inteligenți!

De ce sunt uitucii mai inteligenți?


Cercetătorii au publicat un nou studiu care arată că uitucii ar putea fi mai deștepți decât prietenii lor care își amintesc orice detaliu. Universitatea Toronto din Canada a descoperit că inteligența nu are nimic de-a face cu cât își amintește cineva. De obicei, credem că oamenii care își pot aminti orice sunt inteligenți, însă uitatul are, de fapt, aplicații practice.

Se pare că, în multe cazuri, înțelegerea imaginii de ansamblu este mai bună pentru creier și pentru siguranța ta decât reținerea tuturor detaliilor.
De fapt, partea creierului care păstrează amintirile le înregistrează peste amintirile mai vechi și neînsemnate. Așa că amintirea tuturor micilor detalii nu ne face mai inteligenți.

Este important să reținem ce este important pentru noi. Acest lucru ar putea fi mai ușor de înțeles dacă ne gândim la exemplul unei persoane care își aduce aminte chipul unui om, dar nu și numele său. Desigur, ar putea fi jenant, dar dacă privești situația dintr-un alt unghi, s-ar putea să fie mai bine.

Imaginează-ți că ești un leu în savană, care trebuie să fie atent la mediul înconjurător pentru a supraviețui.
A ști ce este o amenințare și ce este inofensiv este mai important decât să îți amintești cum se numesc toate lucrurile din jurul tău.

Dar inteligența creierului uitucilor nu se încheie aici. De asemenea, ne ajută să alegem ce amintiri vechi nu ne mai sunt de folos, pentru a face loc unor amintiri noi, mai importante.

Deși este mai bine să îți amintești fiecare detaliu și să ții cont de imaginea de ansamblu, foarte puține persoane sunt capabile să facă acest lucru. Când răspunsul la aproape toate întrebările este doar la un click distanță, nu există cu adevărat un stimulent pentru memorarea denumirilor tuturor lucrurilor cu care nu ai neapărat contact direct.
Cu toate acestea, acest studiu nu spune faptul că este normal să uiți lucruri tot timpul. Dar dacă uiți să cumperi lapte, de exemplu, nu te îngrijora! Este doar creierul tău care își face treaba.
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod