Cum îți schimbă plimbările în aer liber creierul

Plimbările în aer liber nu îți schimbă doar perspectiva. Se pare că ar putea modifica și felul în care funcționează creierul tău în moduri neașteptate, conform unui nou studiu restrâns. Creierul pare să aibă mai multă muncă de făcut și este mai puțin eficient atunci când este în aer liber.

Modalitatea prin care plimbările în aer liber îți schimbă creierul


Pentru acest studiu, a fost monitorizată activitatea creierului a 12 persoane, în timp ce acestea au ascultat diferite sunete. Toată lumea a fost rugată să apese pe un buton atunci când a auzit unul din două sunete. Această sarcină a fost dată de două ori: mai întâi în timp ce participanții stăteau într-un laborator liniștit, cu lumină slabă, apoi în timp ce mergeau cu bicicleta pe stradă. Scopul a fost să vedem cum funcționează creierul în cele două medii și dacă se schimbă din cauza unei activități de zi cu zi în aer liber, cum ar fi mersul cu bicicleta.

Oamenii de știință au aflat în mod surprinzător că, în cazul oamenilor care se aflau afară, creierul nu răspundea atât de bine la sarcina dată, poate din cauza faptului că atenția lor era concentrată pe alți stimuli.
Un tip de unde din interiorul creierului care este prezent atunci când mintea este în repaus sau meditație dispare atunci când este în aer liber.

Afară există sunetele din trafic și toți oamenii din jurul tău, copaci, păsări, vânt și frig. Toate aceste senzații extra intră în competiție cu sarcina pe care o ai de făcut, forțând creierul să lucreze mai mult pentru a obține același rezultat. Plimbatul cu bicicleta nu presupune diferențe prea mari în ceea ce privește activitatea creierului.
În momentul în care oamenii au fost rugați să meargă pe o bicicletă staționară în interior, activitarea creierului nu a fost prea diferită de cea în care oamenii au stat liniștiți în interior. Efectele nu se datorează pur și simplu aerului proaspăt. Când cercetătorii au efectuat un experiment ulterior, în cadrul căruia au dat drumul unei înregistrări cu sunete din trafic într-un laborator, au oservat o reducere a activității creierului.

Sunt necesare mai multe cercetări.
Este prea devreme să ne dăm seama dacă aceste modificări ale creierului sunt pozitive sau negative, iar rezultatele s-ar putea să nu fie valabile pentru oricare mediu exterior. Plimbările în aer liber prin natură, de exemplu, nu pot stresa creierul în același mod ca plimbările pe o stradă aglomerată din oraș.
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod