Ce reguli să respecți pentru o ținută office perfectă

Ţinuta pe care o porţi fie la birou, fie la întâlnirile de afaceri sau la un interviu trebuie să fie adecvată domeniului în care lucrezi
Indiferent dacă alegi să adopţi un look conservator sau unul creativ, trebuie să arăţi ca un adevărat profesionist în timpul programului de muncă. Îţi poţi exprima personalitatea prin ţinuta pe care o adopţi, dar reţine că nu trebuie să te evidenţiezi prin aceasta, ci prin calităţile tale şi experienţa dobândită. Haina îl face pe om şi îl ajută să iasă din anonimat, obţinând primul vot de încredere, însă, de la un anumit punct, este datoria omului să fie demn de haina pe care o poartă!

Luminiţa Staicu, designer Hermosa, îţi prezintă atât principalele piese vestimentare pentru care este recomandat să optezi pentru un look office de succes, cât şi sfaturi de care este indicat să ţii cont pentru a construi o carieră reuşită în domeniul de muncă şi a lăsa o impresie bună persoanelor alături de care intri în contact. 

Ce culori alegi la birou

Foarte multe femei dau greş atunci când vine vorba de alegerea culorilor de purtat la locul de muncă. Acestea optează de multe ori pentru culori ţipătoare, total neadecvate, care îi obosesc pe colegii din birou.
Aceleaşi greşeli sunt făcute şi la interviul de angajare, în urma căruia  candidaţii se întreabă ce nu au făcut bine.

"Nu trebuie să renunţi definitiv la culorile vesele, însă sfatul nostru este să te rezumi doar la un singur articol vestimentar într-o culoare puternică, precum un sacou sau o bluză, iar restul să rămână cât mai şterse. Poţi opta pentru nuanţe precum roz pal, albastru, bleumarin, portocaliu, cărămiziu dacă vrei să ieşi în evidenţă printr-o culoare puternică", ne sfătuieşte Luminiţa Staicu.

Care sunt piesele vestimentare recomandate unei ţinute office

Un compleu din două piese, fie fustă - taior sau pantalon clasic - sacou, este întotdeauna alegerea potrivită. Combinat cu o cămaşă albă sau în culori pastel şi accesorizat cu minimul de piese necesare, precum o geantă simplă, un ceas şi un inel (logodna/verigheta) oferă o imagine clară, simplă, care exprimă profesionalism şi încredere în sine.
Sacoul este o piesa-cheie în garderoba unei femei de carieră, aşadar că acesta nu trebuie să lipsească din ţinuta zilnică.

Cămăşile din bumbac sunt, de asemenea, o alegere bună. Alege materiale naturale, deoarece cele sintetice nu lasa corpul să respire şi absorb căldură.
Rochiile simple, clasice, sunt, de asemenea, o alegere potivită pentru o zi petrecută la birou. Optează pentru modele fără decolteu, în culori deschise sau poate chiar şi cu imprimeuri, însă evită să le porţi cu tocuri foarte înalte, dacă nu vrei să creezi o impresie greşită colegilor.

Ce ținută să porți la un interviu

Ţinuta vestimentară nu îţi garantează un job, dar te poate face să-l pierzi încă dinainte că angajatorul să te invite să iei loc pentru interviu.
"Se spune că primele zece secunde sunt esenţiale pentru a ne crea o impresie despre persoana cu care interacţionăm. Reprezintă o formă de respect şi de interes faţă de compania şi de jobul pentru care ai aplicat să te prezinţi într-o ţinută vestimentară adecvată.
Vestimentaţia trebuie să fie în concordanţă cu poziţia pentru care aplici şi cu ţinuta zilnică pe care o vei adopta ulterior
", precizează Luminiţa Staicu.

Prin urmare, poţi opta fie pentru clasicul costum, fie pentru o ţinută mai casual, precum fusta sau pantaloni, alături de o cămaşă/bluză şi un sacou. Pantalonul sau fusta trebuie să fie de culoare închisă, iar cămaşa sau bluză albă. Chiar dacă este o combinaţie clasică, cu siguranţă nu vei da greş.
Fusta conică este potrivită pentru o ţinută office completă.
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod