Mărarul crește fermitatea sânilor: 5 motive să-l consumi mai des

De câte ori nu ai adăugat câteva crenguțe de mărar într-o omletă delicioasă sau în alte preparate care aveau nevoie să fie aromate?
Însă pe lângă aroma sa puternică și apetisantă, mărarul are și câteva proprietăți medicinale, care provin din flavonoidele, mineralele și anumiți aminoacizi din compoziția sa. Mărarul are un conținut mare de calciu, mangan și fier.
 
Uleiul de mărar se poate obține chiar la tine acasă, folosind ca bază uleiul tău preferat: ulei de măsline, de migdale sau chiar ulei de cocos.
 
Pentru a obține acest ulei, trebuie să amesteci 30 de grame de semințe pisate de mărar cu 200 ml de ulei. Se lasă la macerat timp de trei săptămâni, apoi se strecoară semințele.
Aplică pe sâni amestecul obținut de 2-3 ori pe zi. 

Ce beneficii aduce mărarul sănătății?


1. Îmbunătățește digestia


Mărarul este un aperitiv și, prin urmare, este utilizat pe scară largă în bucătărie. Uleiurile esențiale din mărar stimulează și activează secreția bilei și sucurile digestive.
Aceste uleiuri stimulează, de asemenea, mișcarea peristaltică a intestinului, facilitând tranzitul intestinal și ameliorând constipația.

2. Tratează insomniile


Uleiurile esențiale din plante au, în general, proprietăți specifice și puternice. Acestea au proprietăți stimulative, sedative și hipnotice. Uleiurile esențiale din mărar nu fac excepție. Flavonoidele și complexul de vitamine B prezente în uleiul esențial de mărar activează secreția anumitor enzime și hormoni, care au efecte calmante și hipnotice, ajutând astfel oamenii să doarmă mai bine.

3. Menține sănătatea oaselor


Mărarul este un ingredient important care poate lupta împotriva pierderilor osoase și densității minerale osoase. Osteoporoza afectează milioane de oameni în fiecare an, iar calciul, împreună cu alte minerale esențiale, reprezintă o componentă cheie în creșterea și dezvoltarea corespunzătoare a oaselor, precum și repararea oaselor rănite.

4. Ajută în lupta împotriva diabetului


Mărarul a fost mult timp asociat cu diabetul zaharat și cu gestionarea nivelului de insulină. În ciuda faptului că cercetările din acest domeniu sunt relativ limitate, în special pe subiecți umani, studiile au indicat faptul că mărarul poate ajuta la reducerea fluctuațiilor lipidelor serice și la echilibrarea nivelului de insulină.

5. Reglează ciclul menstrual


O altă utilizare tradițională a mărarului este reglarea ciclului menstrual la femei. Un studiu efectuat în 2006 a constatat că șoarecii de laborator hrăniți cu doze mari de extract de mărar au avut ciclurile estrale echilibrate și concentrații crescute de progesteron în sânge, ceea ce i-a făcut pe oamenii de știință să concluzioneze că mărarul poate fi folosit pentru stabilizarea ciclurilor neregulate la femei sau ca un agent pro-fertilitate, datorită efectelor progesteronului. 

De asemenea, mărarul este un aliment relaxant, care crește rezistența organismului și te ajută să urinezi mai des, pentru a elimina toxinele, sărurile în exces și apa din organism.
Mai mult decât atât, acesta este un caminativ (ajută la eliminarea excesului de gaz), antispastic (previne crampele) și antiflatulent. Mărarul stimulează și lactația și secrețiile endocrine, îmbunătățește libidoul datorită prezenței argininei din compoziția sa. Semințele de mărar cresc și sănătatea sânilor, făcându-i mai fermi.
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod