Cum să vindeci călcâiele crăpate. Cele mai bune remedii pentru acasă

Cum să vindeci călcâiele crăpate. Cele mai bune remedii pentru acasă

Este cât se poate de neplăcut să ai călcâiele crăpate. Nu doar că sunt inestetice, dar pot fi și foarte dureroase atunci când crăpăturile se agravează și devin tot mai adânci.
Iar vizitele la salon nu par să dea rezultate, pentru că pedichiuristele îndepărtează de obicei pielea uscată folosind instrumente ascuțite, iar crăpăturile reapar la scurt timp.
 
Cea mai bună modalitate de a trata călcâiele crăpate este acasă, prin aplicarea cu regularitate a celor mai bune remedii și evitarea unor obiceiuri nocive.

Statul în picioare timp îndelungat, purtarea pantofilor sau sandalelor deschise la spate și obezitatea pun presiune asupra călcâielor, ceea ce duce la apariția crăpăturilor în piele. Cu cât acționezi de la primele semne, cu atât cresc șansele de a avea rapid călcâie perfect netede. Lăsate netratate, crăpăturile se agravează și se pot chiar infecta.

Iată cele mai bune remedii pentru a trata călcâiele crăpate acasă:

Bea mai multă apă


Poate nu te-ai gândit până acum, dar călcâiele crăpate ar putea fi un simptom al faptului că ești deshidratată. "Asigură-te că bei suficientă apă.
Pielea poate pierde până la un litru de apă pe zi și chiar mai mult într-un climat uscat, de aceea este important să te menții hidratată pentru a preveni sau a vindeca pielea uscată și crăpată a călcâielor
", declară pentru prevention.com medicul dermatolog Garrett Moore.

Hidratează-ți pielea


Fie că vrei să previi crăparea călcâielor, fie că vrei să vindeci crăpăturile deja existente, soluția este aceeași: folosește cremă hidratantă. "Aplică o cremă hidratantă cel puțin o dată pe zi. În mod ideal, crema sau loțiunea ar trebui aplicată pe călcâie dimineața și seara. În acest fel nu vei pierde apă din piele și chiar vei reuși să atragi apă în pielea uscată a călcâielor din mediul exterior", spune medicul dermatolog.

Alege o cremă pentru vindecare


Uneori, când crăpăturile sunt severe, cremele obișnuite nu par să aibă efect. De aceea ai nevoie de soluții speciale.
"Dacă aplicarea corectă, cu regularitate a unei creme hidratante nu previne sau vindecă crăpăturile, este cazul să te adresezi medicului. Uneori pot exista infecții fungice care agravează problema", spune Dr. Moore. "Dar dacă este vorba doar despre piele uscată, se pot prescrie ingrediente emoliente precum lactat de amoniu sau cremă cu uree. După ce pielea se vindecă, se revine la crema hidratantă obișnuită", adaugă dermatologul.

Poți găsi cremă cu uree în farmacie fără să ai nevoie de o rețetă, dar într-o concentrație mai mică, de aproximativ 20%. "Ureea este un agent cheratolitic, ceea ce înseamnă că ajută la exfolierea chimică a pielii moarte, lăsând pielea picioarelor moale și catifelată. Este grozavă nu doar pentru călcâiele crăpate, ci și pentru pielea uscată a coatelor sau genunchilor", spune medicul dermatolog Roberta Del Campo.

Poartă pantofi închiși la spate


Din moment ce pantofii și sandalele cu spatele deschis pot cauza sau agrava crăpăturile călcâielor, alege modelele care îți acoperă călcâiele. Protejează zona sensibilă purtând șosete și pantofi închiși la spate.
De asemenea, evită încălțările cu talpa foarte subțire, așa cum sunt balerinii, sandalele cu talpă joasă sau papucii.

Nu rade sau tăia calusurile


Când observi că pielea de pe călcâie se curăță, este tentant să încerci să o îndepărtezi. Dar este una dintre cele mai mari greșeli, care agravează problema. "Nu încerca să smulgi pielea uscată cu mâna sau să o razi tu. Este metoda 'sigură' de a te alege cu o infecție", declară Dr. Moore. "Calusurile se îndepărtează numai de medicul dermatolog, folosind instrumente sterile", adaugă specialistul.

Încearcă băile pentru picioare


Înmoaie-ți picioarele în apă pentru a scăpa de pielea moartă, dar numai după ce crăpăturile s-au vindecat. Poți pune în apă miere sau lapte pentru a înmuia pielea călcâielor înainte de exfoliere și a o îndepărta mai ușor. Nu freca cu putere călcâiele pentru că riști să exfoliezi prea mult și să provoci răni.
Oprește-te când simți că pielea devine sensibilă.

Exfoliază cu o piatră ponce


Ca să exfoliezi după ce ți-ai înmuiat picioarele, cea mai bună opțiunea este piatra ponce. "Te va ajuta să ții sub control pielea uscată și calusurile. Dacă folosești o piatră ponce cu regularitate, o dată la câteva săptămâni dezinfectează piatra ponce cu o soluție antibacteriană sau clor și clătește-o bine. Acele găurele care exfoliază pielea sunt locuri propice pentru înmulțirea bacteriilor", adaugă medicul. 
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod