8 probleme pe care toată lumea le are vara. Remediile care te scapă de ele

Transpirația, iritațiile după ras, înțepăturile de țânțari și praful sunt doar câteva dintre problemele pe care toată lumea le are vara. Nu le lăsa să-ți distrugă vara!
Cu toții iubim vara, însă fiecare avem câteva probleme pe care le simțim exacerbate în acest sezon și care pot să fie extrem de supărătoare. Transpirația intensă, iritațiile care apare adesea după ras, pielea foarte uscată, arsurile solare și exemplele pot să continue. Însă, totul are o rezolvare și trebuie să știi ce să faci ca să te bucuri la maximum de vară. 


8 probleme pe care toată lumea le are vara și cum le rezolvi


Transpirația și mirosul

Transipi mai mult și chiar dacă folosești deodorant sau antiperspirant este posibil să simți un miros urât, în special la picioare și zona axilelor. Ca să previi acest lucru, cea mai bună soluție este să optezi pentru hainele din bumbac, precum și șosete din bumbac în cazul preferi să te încalți cu teniși sau adidași. De asemenea, evită să porți două zile la rând aceleași haine și pune-le la spălat după fiecare purtare. Dușurile călduțe sunt salvatoare vara, iar un alt truc care te împiedică să transpiri intens este acela de a înlocui cafeaua cu ceaiul verde băut cald. 


Iritații după ce ai folosit lama de ras

Știi senzația enervantă care apare după ce ai folosit lama de ras în zone sensibile, cum ar fi axilele și la chilot. Ca să reduci roșeața și iritațiile folosește câteva picături de ulei de lavandă în amestec cu loțiunea pe care o folosești după ras.
O altă soluție care calmează aceste iritații ar fi să pisezi câteva căpșuni cu furculița și să le amesteci cu smântână. Aplică acest amestec pe zonele iritate, lasă câteva minute, după care spală cu apă călduță. 


Iritații pe coapsele interioare

Când temperaturile sunt foarte ridicate, fustele scurte sau pantalonii scurți pot să ne salveze, însă, în același timp, pielea de pe coapsele interioare se poate irita de la fricțiune. Ca să ameliorezi această problemă, hidratează cu regularitate pielea, folosind creme cu vitaminele C, E, gălbenele și extract de castravete. De asemenea, dușul călduț calmează iritațiile și trebuie să fii atentă ca să nu rămână spumă de la gelul de duș. Chiar dacă poate să fie tentant, nu este indicat să aplici gheață pe zonele iritate. 


Înțepăturile de țânțari

Înțepăturile de insecte sunt foarte enervante în sezonul de vară. Ți se pare că toate insectele trag la tine și mereu ai câte o ciupitură pe picior sau brațe? Folosește plasele pentru uși și geamuri ca să împiedici pătrunderea lor în casă.
De asemenea, un spray anti-țânțari cu uleiuri naturale de eucalipt, arbore de ceai sau lămâie poate să fie extrem de folositor pentru interioare. 

Uleiul de scorțișoară este un alt miros care ține departe țânțarii, astfel că poți să folosești o candelă cu apă și ulei de scorțișoară pentru serile pe care le petreci pe terasă. 


Praful

Oricât ai încerca să scapi de el, trebuie să te resemnezi la un moment dat că vara este mai mult praf care intră cu ușurință pe geamurile deschise. Acesta exacerbează simptomele alergiilor și ale astmului. Ca să păstrezi casa curată trebuie să dai cu aspiratorul cel puțin o dată pe săptămână, să schimbi săptămânal așternuturile și să acoperi patul cu o cuvertură. Îngrijește blana animalelor de companie și spală pe jos cu regularitate.


Intoxicații alimentare

Diareea, greața și stările de vomă sunt simptome frecvente ale intoxicațiilor alimentare care pot să apară adesea în sezonul de vară. Dacă simptomele sunt ușoare, atunci cel mai important lucru este să te asguri că bei multă apă și te odihnești.
Dacă simptonele nu dispar după câteva zile și apare sânge în materiile fecale atunci trebuie să consulți de urgență un medic. De asemenea, în intoxicațiile ușoare pe lângă apă, mai sunt utile: pepenele roșu, sucul de roșii și măslinele. Aceste alimente sunt bogate în antioxidanți și ajută la eliminarea toxinelor din corp. Ca să previi intoxicațiile alimentare trebuie să speli bine fructele și legumele, să eviți salatele la pungă sau produsele semi-preparate, să te speli pe mâini cât mai des și să miroși mâncarea înainte de a o consuma. 


Pielea uscată

Riscul ca pielea să devină foarte uscată vara este destul de ridicat. De aceea este bine să folosești o loțiune hidratantă de duș sau ulei de duș în locul gelului obișnuit. De asemenea, balsamul de corp este mai hidratant decât o loțiune. Nu uita să folosești întotdeauna cremele cu factor de protecție și să porți ochelari polarizați. 


Arsurile solare

Apar de regulă dacă ai petrecut prea mult timp în soare fără să folosești crema cu factor de protecție. Ca să le eviți este bine să porți haine lejere cu mâneca lungă, pălării și să aplici crema cu factor de protecție la fiecare 2 ore.
Dacă ai deja arsuri solare aplică o cremă cu camfor, aloe vera sau mentol și folosește compresele reci. 
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod