Cum să folosești oțetul de mere pentru piele frumoasă și păr strălucitor

Oamenii au devenit de-a dreptul obsedați de oțetul de mere și beneficiile sale incredibile pentru frumusețe și sănătate.
Rețelele de socializare sunt invadate de rețete și sfaturi pentru folosirea oțetului de mere. Unele dintre beneficiile acestui ingredient natural și ieftin, pe care îl avem cu toții în bucătărie, sunt de necontestat. Iată cum să incluzi oțetul de mere în tratamentele tale de înfrumusețare:

Exfoliază pielea

Adaugă 200 de ml de oțet de mere în cada plină cu apă caldă și stai în apă timp de aproximativ 15 minute. "Oțetul de mere are proprietăți antiinflamatorii, care ajută la reglarea echilibrului pielii. Conține alfa hidroxi acizi ce exfoliază pielea, îndepărtând celulele moarte care le acoperă pe cele noi și sănătoase", declară medicul dermatolog Dendy Engelman. Pielea ta va fi mai catifelată și cu un aspect proaspăt.

Tonic facial

Oțetul de mere combate acneea în mod natural. Are proprietăți antibacteriene, antifungice și antivirale capabile să elimine bacteriile care cauzează coșurile.
De asemenea, îndepărtează excesul de sebum și echilibrează pH-ul pielii, prevenid uscarea sau îngrășarea pielii. Amestecă o lingură cu oțet de mere cu o lingură cu apă plată și aplică pe față folosind o dischetă demachiantă curată. Nu aplica oțetul nediluat, pentru că pielea se poate irita! 

Clătirea părului

Amestecă două linguri cu oțet de mere cu două căni cu apă și clătește-ți părul după baie cu soluția obținută. Masează bine scalpul și lasă să acționeze timp de zece minute, apoi clătește-te cu apă curată. Acidul acetic din oțetul de mere elimină depunerile de produse cosmetice de pe firele de păr, lăsând părul mătăsos și strălucitor. Clătește cu apă călduță și aplică un balsam ușor.

Remediu împotriva părului crescut sub piele

Pentru că oțetul de mere ajută la eliminarea celulelor moarte de piele, poate contribui la exfolierea pielii care blochează creșterea firelor de păr și cauzează creșterea în interior. Previne în acest fel la apariția brobonelelor inestetice pe piele provocate de epilat.

Tratament împotriva mătrețiii

Amestecă părți egale de apă și oțet de mere. Masează scalpul înainte de baie cu această soluție.
Pentru că are proprietăți antifungice, oțetul de mere combate apariția mătreții. De asemenea, formula sa acidă echilibrează nivelul pH-ului și reface protecția naturală a scalpului împotriva dezvoltării bacteriilor și fungilor.

Reduce vânătăile

Înmoaie o dischetă din bumbac cu oțet diluat cu apă și aplică pe zona afectată de vânătaie, fixând cu un bandaj. Lasă să acționeze timp de o oră. Pentru că vânătăile sunt formate din sânge eliberat de capilarele sparte în urma unui traumatism, proprietățile antiinflamatorii ale oțetului de mere ajută la eliminarea sângelui și la estomparea vânătăii.

Calmează înțepăturile de insecte

Aplică puțin oțet de mere nediluat pe o dischetă din bumbac și tamponează înțepătura de insecte de pe piele. Acidul din oțet neutralizează mâncărimea, în timp ce efectele antiinflamatorii reduc umflătură și grăbește vindecarea.

Vindecă arsurile solare

Amestecă patru linguri cu oțet de mere cu patru căni cu apă. Înmoaie un prosop în soluție și aplică pe pielea arsă de soare.
Dacă o zonă mare de piele este afectată de arsuri solare, fă o baie în cadă, adăugând în apă 200 ml de oțet de mere. Stai în apă timp de zece minute. Oțetul va calma pilea inflamată și va reduce senzația de arsură și mâncărime.

Deodorat pentru picioare

Într-un lighean, amestecă o cană cu oțet de mere cu patru căni cu apă caldă. Pune-ți picioarele în apă și lasă să acționeze timp de 15 minute. Proprietățile antiseptice ale oțetului de mere dezinfectează pielea picioarelor și previne apariția mirosului neplăcut. De asemenea, efectele antifungice ale oțetului combat micozele, precum ciuperca unghiei. Îți poți face șervețele odorizante pentru picioare turnând o ceașcă de oțet de mere peste șervețele umede pentru copii. Lasă șervețelele peste noapte la înmuiat, în frigider și păstrează-le într-un recipient resigilabil.

Deodorant natural

Aceleași șervețele tratate cu oțet pot fi folosite și ca deodorant pentru subraț. Efectele antiseptice ale oțetului previn dezvoltarea bacteriilor la subraț și apariția mirosurilor neplăcute.
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod