Frumuseţea ta: Cum să te vopseşti acasă dacă ai părul lung

Cel mai mare avantaj al vopsitului acasă este acela că poţi economisi destul de mulţi bani, mai ales dacă ai un păr care creşte rapid şi necesită mai mult de o vopsire pe lună
Vopsirea părului lung acasă este, de multe ori, o treabă dificilă, chiar şi pentru femeile experimentate. Motivele: trebuie să stai mult cu mâinile ridicate, părul se poate încâlci mult mai repede şi nu reuşeşti să aplici vopseaua uniform. În plus, vopsirea părului acasă este mare consumatoare de timp şi nu ai întotdeauna garanţia că vei obţine rezultatele pe care le doreşti. Cu toate acestea, de multe ori îţi este mai uşor să te vopseşti acasă, decât să mergi la salon.

Cel mai mare avantaj al vopsitului acasă este acela că poţi economisi destul de mulţi bani, mai ales dacă ai un păr care creşte rapid şi necesită mai mult de o vopsire pe lună. Iată câteva trucuri care te vor ajuta să te vopseşti corect acasă chiar dacă ai părul lung.

Vopsirea părului lung: Alege nuanţa potrivită pentru tine

Culoarea ochilor, dar şi nuanţa pielii sunt criterii de care poţi ţine cont atunci când îţi alegi culoarea vopselei.
Pentru vopsirea părului acasă, este bine să te rezumi la nuanţele naturale, care sunt mai uşor de uniformizat şi de întreţinut.

În cazul în care îţi doreşti o schimbare majoră de look, cel mai bine este să mergi la salon, pentru ca hairstylistul să-ţi recomande nuanţa potrivită. Ulterior, te poţi vopsi acasă, pentru a întreţine culoarea.

Vopsirea părului lung: Fă-ţi rezerve de vopsea

Părul lung are nevoie de o cantitate mare de vopsea, mai ales dacă este şi foarte des. De aceea, nu te rezuma niciodată la o singură cutie de vopsea. Sunt şanse mari să nu-ţi ajungă şi să-ţi dai seama de acest lucru când deja nu mai ai cum să salvezi situaţia. Aşadar, este bine să ai la îndemână chiar şi trei recipiente de vopsea.

Aplică vopseaua pe părul uşor gras


Având în vedere că vrei să vopseşti un păr lung, cel mai bine este să nu-l speli cel puţin o zi, deoarece vopseaua este mai greu de aplicat pe un păr înfoiat.
În schimb, părul uşor gras este mai uşor de împărţit în secţiuni, iar vopseaua se aplică mai repede.

Foloseşte mereu aceeaşi nuanţă

Odată ce ai ajuns la nuanţa care îţi satisface nevoile, foloseşte-o doar pe ea şi nu o schimba, doar de dragul de a vedea dacă altă culoare te prinde mai bine. În general, vopsirea părului acasă ar trebui să fie o treabă fără riscuri pentru lookul tău.

Nu lăsa părul să crească prea mult între vopsiri

Este bine ca de la vopsire la vopsire rădăcinile naturale să aibă aceeaşi lungime, pentru a putea obţine o culoare uniformă. Aşadar, nu te vopsi nici înainte ca rădăcinile să se observe, dar nici după ce acestea sunt prea crescute.

Vopsirea părului lung: Păstrează acelaşi timp de acţionare

Un alt truc util când te vopseşti acasă este să păstrezi întotdeauna acelaşi timp de acţionare a vopselei, pentru a obţine culoarea pe care o doreşti, adică nici mai închisă, nici mai deschisă decât înainte.

Foloseşte tehnica numită color balancing

Vopsirea părului acasă îţi va ieşi întotdeauna bine dacă foloseşti tehnica numită color balancing.
Aceasta presupune să vopseşti întâi rădăcinile, apoi restul părului, dacă vrei să obţii aceeaşi nuanţă pe toată lungimea. În general, este bine să aplici vopseaua permanentă la rădăcini şi nuanţator pe vârfuri.

Foloseşte o vopsea uşor de aplicat


Dacă nu ai prea multă experienţă în vopsirea părului acasă, foloseşte o vopsea uşor de aplicat, cum este cea cu formulă mousse.
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • nemultumita pe 2 Feb 2014, 17:52
    reclama

    MAI LASATI-NE CU RECLAMA LA IAURT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    2
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod