Ziarul Strada Mare

  •  
    • 344 mesaje
    7 Nov 2003, 11:43
    0 0
    Imaginea este, in zilele noastre agitate si schimbatoare, o adevarata arma. Ne promenam pe strazi. Suntem fie trecatori, fie actori. Ne consturim imaginea pe Strada Mare. Facem shopping. Facem? Sau shoppingul e o traire amoroasa cu brandurile zilei? Cred ca va puteti construi o imagine de forta pornind de la datele voastre fundamentale.

    22 ianuarie 2004 Scenariile de imagine sunt adeseori stranii si neasteptate.
    23 ianuarie 2004 Eva este o cheie de cod. 24 ianuarie 2004 La pagina 38 este un haios party de imagine!
  •  
    gia
    • 581 mesaje
    7 Nov 2003, 12:16
    0 0
    Multumim de sfat. Si aceasta imagine cum credeti ca se construieste. Cum vedeti spre exemplu femeia model a zilelor noastre? Si exista o astfel de femeie?
  •  
    • 344 mesaje
    10 Nov 2003, 14:16
    0 0
    Constructia de imagine difera de la o femeie la alta. De la un barbat la altul. Fiecare e liber sa-si aleaga un model. Dar iti poti construi imaginea in lipsa modelului. Trebuie sa stii ce vrei. In linii mari, pornim de la identificarea defectelor, a punctelor vulnerabile. Dar nu e totul. Avem nevoie de o tinta. Si trebuie sa construim o Identitate plauzibila. Naturaletea e poate cea mai frumoasa comoara a imaginii unei femei. Si intuitia. Prima intrebare pe care trebuie sa si-o puna o femeie este: cine sunt eu?

    27 ianuarie 2004
    Nu se sterge nimic. Imaginile se adauga Imaginarului.
  •  
    • 344 mesaje
    10 Nov 2003, 14:26
    0 0
    Tot mai mult, in Romania, isi face loc modelul femeii stapana pe destinul ei, libera, o femeie de succes in lumea afacerilor, in lumea politica. Se prabusesc mituri. Stau sa se nasca noi comportamente, noi coduri, noi atitudini. Succesul incepe sa devina norma. Si de ce nu? O Femeie Independenta este o lume plina de farmec. Ca sa construiesti un asemenea model, o asemenea imagine e o provocare pasionanta. Cred ca primul pas e educarea unui spirit de luptatoare. O femeie independenta trebuie sa se afirme. Trebuie sa lupte impotriva unor mentalitati desuete si caraghioase. Nu pledez pentru un model feminist ci pentru o femeie de succes. Sunt doua lucruri distincte!

    Ovidiu Bufnila
    consilier de imagine
  •  
    • 94 mesaje
    10 Nov 2003, 14:59
    0 0
    Multumim mult pentru sfaturi.Esti binevenit printre noi Evele cu asemenea idei.Esti o exceptie.De obicei barbatii sunt foarte rautaciosi cand intra in dialog cu noi. De ce sunt oare cei mai multi dintre semenii tai misogini?
  •  
    • 344 mesaje
    10 Nov 2003, 16:01
    0 0
    Eu cred ca femeile sunt foarte bun coechipieri in lumea afacerilor si in politica. Si in razboi. Si in campaniile de imagine.
  •  
    • 344 mesaje
    10 Nov 2003, 16:08
    0 0
    Imaginea femeilor este un univers magic.
  •  
    • 344 mesaje
    10 Nov 2003, 18:26
    0 0
    Nu sunt retete universale.
  •  
    • 94 mesaje
    11 Nov 2003, 09:44
    0 0
    Sunt multe Evele care ar fi interesate de dialogul cu tine.Dar pana cand te descopera ele voi continua eu sa-ti raspund.Sunt o femeie matura care nu a fost niciodata o feminista ci mai mult o "feminina".Mi-a placut intotdeauna sa dau barbatului dreptul de a fi Barbat.Am visat mereu sa fiu femeia din spatele unui barbat puternic cu toate ca am stiut intodeauna ca sunt mult mai puternica decat sotul meu.Dar ce crezi, dupa ce el a capatat de cativa ani o functie si ar fi trebuit sa fiu multumita,nu este asa.Asta se datoreaza comportamentului lui.Am inceput de ceva vreme sa simt un oarecare dispret din partea lui si mi-am dat seama ca el nu a inteles ce fel de om sunt.Indrazneste sa afiseze fata de mine o aroganta si superioritate care ma doare.Mi-am dat seama ca am gresit ca nu am fost mai egoista si nu m-am gandit mai mult la mine dar sper ca nu este prea tarziu sa corectez acest lucru.Pana acum nu am simtit nevoia sa demonstrez nimanui nimic.Am stiut intotdeauna ce pot si am crezut ca si sotul meu stie si ma apreciaza dar s-a dovedit ca nu este asa. Din toamna m-am hotarat sa-mi completez studiile si m-am inscris la facultate.Sper sa-mi dea D-zeu putere sa o termin si sa nu fie prea tarziu sa-mi "costruiesc" o cariera.
  •  
    • 344 mesaje
    11 Nov 2003, 12:20
    0 0
    Pentru o astfel de lupta sunt ideale feminitatea si intuitia ta.

    21 ianuarie 2004
    Evele sunt adevaratii consilieri de imagine din acest topic. Sunt pline de eleganta, pline de un umor stenic dar si de multa gravitate existentiala.
    19 ianuarie 2004
    Imaginile sunt simultane.
  •  
    • 94 mesaje
    11 Nov 2003, 15:05
    0 0
    Te salut din nou Ovidiu si i-ti multumesc pentru raspuns.Imediat ce am scris mesajul anterior mi-am dat seama ca am facut o mare greseala pe care o retractez acum:"am visat sa fiu ALATURI de un barbat puternic si nu IN SPATELE lui asa cum gresit am redactat.Acum voi incerca sa-ti mai dau niste detalii. Universul casniciei mele nu s-a zdruncinat singur.Am descoperit dupa zece ani de casnicie ca sotul meu i-mi este infidel(a avut o relatie cu o subalterna).Am depasit cu greu socul,dar l-am depasit.El jura ca nu a fost decat un flirt care i-a gadilat orgoliul.Dar chiar asa fiind tot doare ingrozitor, mai ales cand eu nu am ce sa-mi reprosez, cel putin din acest punct de vedere(chiar daca sunt o femeie atragatoare dupa care barbatii intorc capul).Cat despre intrebarea ta "daca sunt sigura ca este singurul barbat care ma poate face fericita?" raspunsul meu este categoric NU.Dar cand investesti atata alaturi de un om si mai ai si un copil minunat cu el nu prea i-ti mai pui astfel de intrebari.De fapt te amagesti si te faci ca nu i-ti mai auzi gandurile cele mai ascunse.
  •  
    • 344 mesaje
    11 Nov 2003, 16:55
    0 0
    Revin. De ce crezi ca a devenit arogant? De ce dispret? Ar putea fi si alte cauze nu doar functia? N-as vrea sa te supar dar numai absolvirea unei facultati nu rezolva decat la suprafata situatia. Sunt convins ca poti castiga fiind mult mai profunda. O femeie are capacitati extraordinare si rafinate. Tocmai asta ma face sa cred ca vei invinge.

    Cu pretuire,
    Ovidiu Bufnila
  •  
    • 344 mesaje
    11 Nov 2003, 17:08
    0 0
    Mesajele s-au intercalat. Imi cer scuze. Cu noua informatie, desigur, lucrurile sunt mai nuantate. De ce se intampla astfel de lucruri? Nu cred ca e vorba de o vina. Uneori e o chestiune de context. Daca insa capitolul e inchis atunci inseamna ca de acum incolo ai nevoie de o alta imagine. O imagine de forta a unei femei pe care viata nu a infrant-o. Sunt convins ca sunt noi idealuri, ca poti gasi noi idealuri pentru care sa lupti. Viata nu se sfarseste aici desi foarte multe femei se inchid in ele insele sau decad inlauntrul lor fara sa aiba puterea de a mai lupta pentru propria lor fiinta. Lupta se schimba. Obiectivele se schimba. Nu e vorba de egoism si nici de revansa. Asta ar duce la vulnerabilitate excesiva. E vorba, cred eu, de dreptul unei fiinte de a nu se rata, de a cunoaste viata intr-o alta lumina. Nimeni nu e sclavul nimanui. E o lupta pentru libertate. oricat de mult ar durea asta.

    Ovidiu Bufnila
  •  
    • 11 mesaje
    12 Nov 2003, 08:54
    0 0
    ovidiu, e ok ce spui, e minunat: sa fii un luptator, sa ai o buna cunostere de sine. "se gasesc idealuri ptr care sa lupti", zici tu. oare numai eu sunt asa cazuta in cap si daca imi gasesc un tel, nu am nici o idee de a-l atinge? ori, mai rau, gasesc cu greu un tel...? vreau sa scap de mediocritatea asta in care ma aflu. ai o idee?
  •  
    • 344 mesaje
    12 Nov 2003, 10:08
    0 0
    Sigur ca ne putem salva de mediocritate.
  •  
    • 94 mesaje
    12 Nov 2003, 10:31
    0 0
    Ai mare dreptate Ovidiu,am descoperit in mine niste trairi pe care nu credeam sa le am vreodata.La inceput mi-a parut rau si mi-am spus "de ce a vrut Dumnezeu sa-mi lumineze mintea,i-mi era destul de bine in automultumirea mea".In prima faza,cand am aflat de tradarea sotului meu, m-am transformat intr-o femeie care nu-mi placea deloc(suspicioasa,vulnerabila,geloasa).Dar apoi am gasit putere in mine sa-mi revin si sa fiu la fel de stapana pe mine ca si mai inainte. Am o personalitate puternica si norocul meu este ca am in jurul meu prieteni adevarati care m-au sustinut.Sunt o persoana extrovertita si nu m-am inchis in mine cum spui tu ca fac unele femei. Cred ca este cumplit pentru cele care nu se pot exterioriza. Otrava i-ti ucide sufletul.Eu am si urlat(la propriu)de durere. As vrea sa te intreb ceva.Cum poti explica tu ca barbatii simt nevoia sa insele chiar daca amanta este mult inferioara sotiei din toate punctele de vedere(fizic,intelectual si moral)?
  •  
    • 344 mesaje
    12 Nov 2003, 12:18
    0 0
    Multi oameni vor sa auda ceea ce vor sa auda.
  •  
    • 602 mesaje
    12 Nov 2003, 13:18
    0 0
    si ce se intimpla, draga ovidiu, cind o femeie lupta cu dintii strinsi ca sa isi atinga telul, pentru ca apoi sa vada ca a fost absorbita de telul propriu-zis incit a pierdut o gramada de alte lucruri minunate?
    eu am crescut intr-o familie fara mari posibilitati financiare, insa am reusit sa termin o facultate fara sa apelez prea mult la ajutorul parintilor mei. Am avut mereu burse de merit, loc in camin, am dat meditatii si am putut sa ma intretin.
    am reusit sa ajung acum intr-o tara straina, unde imi fac doctoratul, pentru ca acuma sa imi privesc cu invidie colegele, fericite cu familie, sot si copii. Casnicia mea a esuat din cauza faptului ca eu am venit aici si am ajuns la momentul in care ma intreb daca a meritat. Am fost asa de inversunata in dorinta mea de a reusi, de a scapa de tara asta in care toate merg pe dos, incit am pierdut ceva ce nu mai pot recupera. nu mi-am dat seama ca, oricite momente dificile am avut, am fost totusi fericita.
    sint de acord ca o femeie trebuie sa lupte ca sa obtina ce isi doreste in viata, insa o femeie care lupta singura e un spectacol deprimant. numai bine.
  •  
    • 344 mesaje
    12 Nov 2003, 16:05
    0 0
    Pentru Augusta:
    Privind lucrurile dintr-un punct de vedere, este extraordinara reusita ta! Acum, fara sa te superi, chiar nu te-ai gandit atunci cand ai pornit pe acest drum ca frumoasa ta casnicie ar putea fi in pericol? Nu cred ca nu te-ai gandit. Spune-mi ce ai facut pentru a o pastra nealterata chiar fiind plecata? Spune-mi ca ai incercat! Pentru ca numai asa are sens ce spui! Sunt de acord ca aceste propozitii oricat de savante ar fi sau oricat de pline de traire nu pot inlocui vietile voastre reale. Nu caut vinovati! Atentie! Incerc sa ajung impreuna cu voi la anumite profunzimi care poate nu s-au relevat la vremea respectiva. Un doctorat in strainatate poate pune in pericol o casnicie? E posibil. Cum s-a construit aceasta casnicie? E imposibil sa nu poti deslusi diverse intelesuri ale casniciei tale. Cand le descoperi stii ca nu poti fi prinsa pe picior gresit. Dragostea si casnicia nu sunt doar un legato artificial pe orice s-ar construi ele, pe dragoste, pe interes, pe teama de singuratate. Poate ca gandim superficial asupra unor lucruri profunde. Cand se intampla cuiva, acel cineva nu are timp, nu are putere, nu vrea sa gandeasca in profunzime. Cred ca trebuie sa luptam. Sunt foarte convins. La rece, luptam pentru noi insine. Daca suntem puternici atunci si celalalt fie se va simti puternic, fie va trebui sa aleaga: sa lupte alaturi sau sa se faca tandari. Ce Instanta Superioara ar indrazni sa duca in sclavie un barbat sau o femeie, sa-i tina prinsi in situatii hilare, grotesti, bizare? Numai oamenii o fac. O fac sau se complac. Nu cred ca trebuie sa fii invidioasa, Augusta! Trebuie sa te salvezi. Trebuie sa salvezi ceea ce e mai frumos in tine. Poti darui tot ceea ce esti unui alt barbat daca lucrurile nu se mai pot recladi. E posibil sa avem disponibilitatea unor experiente multiple. Dor multe lucruri, iubirile ratate, casniciile esuate, despartirile, certurile, dispretul, indiferenta si atatea. Sigur ca dor! Dar eu spun ca oamenii pot merge mai departe, se pot elibera. Daca nu o fac credeti ca va veni cineva sa-si exprime regretul, compasiunea? Aveti experienta de viata! Stiti toate lucrurile acestea ca si mine. Nu pentru a constata acest adevar am deschis subiectul despre imaginea personala. Sunt convins ca exista o salvare aici, in realitate. O femeie care a avut experiente devastatoare se poate elibera. Parerile de rau, remuscarile, amintirile obsesive nu ne elibereaza. Dimpotriva. Viata nu e un mars triumfal dar nici un drum de osanda. Ne putem elibera oricat de greu ne-ar fi. La orice varsta! In orice conditii.

    Ovidiu Bufnila
    consilier de imagine

    PS. Trebuie sa recunoastem un lucru: noi alegem experientele noastre. Noi alegem un drum sau altul. Fie ca intrezarim pericolele, fie ca nu. Noi suntem cei care alegem. Trebuie sa ne pregatim cu curaj si cu dragoste de viata pentru orice fel de experienta. In rest? Doar renuntari, infrangeri, inimi ranite, dezamagire si viata de ocnasi. NU O MERITA NIMENI!
  •  
    • 344 mesaje
    13 Nov 2003, 11:01
    0 0
    Imaginea este un complex de strategii.