Credeti in reincarnare?

•  
    • 248 mesaje
    16 Ian 2005, 13:20
    0 0
    Eu una cred.Da-ti-va si voi cu parerea,mi-ar place sa aud ori ce fel de opinii.
  •  
    • 80 mesaje
    16 Ian 2005, 21:32
    0 0
    da eu cred in asa ceva.
  •  
    • 3526 mesaje
    17 Ian 2005, 09:57
    0 0
    sigur ca da, eu am fost una din multele Josephine a lu' nea Napoleon.
  •  
    • 9835 mesaje
    17 Ian 2005, 10:07
    0 0
    eu cred ca am fost catea.
  •  
    • 3526 mesaje
    17 Ian 2005, 10:29
    0 0
    a, stati nitel subiectul e interesant.Andromeda, tu de ce crezi in reincarnare? ce te face sa crezi ca dupa aceasta viata te reincarnezi?
  •  
    • 248 mesaje
    17 Ian 2005, 12:56
    0 0
    Pentru ca nu inteleg ce sens are existenta in cazul in care traim doar viata asta,dupa aceea murim si se stinge lumina.Cred ca sensul existentei este sa evoluam,sa invatam,si nu cred ca este suficienta doar o viata.
    S-ar putea sa nu existe reincarnare.Dar in cazul asta nu inteleg de ce traim,daca dupa aceea ori s-a terminat de-a binelea ori ajungem undeva unde stam...cit?si de ce?
  •  
    • 3526 mesaje
    17 Ian 2005, 13:05
    0 0
    pai si cum putem evolua daca nu stim ce am facut ( am fost) vietile trecute? sau, se mai spune ca Dumnezeu ne-a dat sansa de a ne reincarna (reintrupa) pentru a putea sa corectam greselile din vietile anterioare, care iar mi se pare o tampenie. ce greseli, daca eu nu imi aduc aminte de nimic?
    nu am prea mult timp acum, dar revin mai pe larg. poate isi mai dau si alte fete cu parerea, intre timp.
  •  
    • 237 mesaje
    17 Ian 2005, 13:39
    0 0
    reancarnarea mi-ar da marea sansa sa cred ca am fost candva cineva, si ca daca acu' am dat-o-n bara macar data viitoare o sa am mai multe sanse, asa ca prefer sa cred asta decat ca m-am nascut din maimuta si ma intorc in pamant, si viermii ma vor manca si degeaba m-am chinuit o viata ca idioata, ca tot viermii ne mananca pe toti, iar sufletul meu (daca totusi bunica-mea nu era maimuta) va arde in iad sau va canta ode si va pluti pe norisori pufosi in rai...
    ar fi ceva mai interesant daca ar exista reancarnare.
    Se lauda niste hipnotizatori prin carti divrese si la tv ca prin regresia au aflat despre alte vieti. Si astrologii tot asa. Si budistii zi c-ar fi... si chiar unii crestini ortodocsi care pretind ca parte din biblie a fost "cenzurata" ca sa se poata manipula mai bine masele... acu' nu stiu, da' banuiesc ca vom afla... asta daca nu ne tragem din maimuta, totusi.
  •  
    • 3526 mesaje
    17 Ian 2005, 13:53
    0 0
    hahaha, grettel! ce maimuta femeie, de unde draq maimute? eu nu cred in asa ceva, cum ca ne-am trage din maimuta... aaa, si restul maimutelor de ce nu au evoluat pana acum? din lipsa de interes?
  •  
    • 9835 mesaje
    17 Ian 2005, 18:50
    0 0

Parca si vad pasajul care lipseste din Biblie... barbatii l-au scos, nu-i asa???

..."Si Dumnezeu a suflat si a creat femeia... dar femeia se plictisea, si atunci Dumnezeu a creat un maimutoi (Adam), care s-o slujeasca si s-o distreze pe Eva..."
  •  
    • 3526 mesaje
    18 Ian 2005, 08:58
    0 0
    da mey donno, conspiratia conspiratiei conspirate "constipate"
  •  
    • 9835 mesaje
    18 Ian 2005, 18:48
    0 0
    Nu, bey, e o explicatie logica la motivul pentru care barbatii sunt asa cum sunt: Adica: lipsiti de interesul de a evolua, parosi si poligami. Aia care nu sunt asa sunt, de fapt, femei.
  •  
    • 1478 mesaje
    18 Ian 2005, 20:12
    0 0
    exista reincarnare si sunt zeci de cazuri f cunoscute.
    ca sa stii despre ele trebuie sa fi pasionat..sa cauti adevarul, nu sa te dai mare sau sa consideri ridicol tot ce nu intelegi.
    de fapt poate termenul de reintrupare este mai corect caci cel ce ramine vesnic este sufletul si lui i se da un trup la un timp x.
    de ce nu stim ce am facut in vietile anterioare?simplu..viata evolueaza si greseala de ieri este diferita azi..plus de asta nu mintea trebuie sa se educe ci sufletul.
    sufletul este energia iatr iubirea adevarata si neconditionata ne curata si evoluam.
    nu toti sunt pe aceeasi treapta de evolutie si fiecare isi va primi rasplata dupa fapta si ganduri iar cei ce au invatat lectia merg mai departe.
    nu poti trage de nimeni sa evolueze..fiecare ajunge la un moment dat in acest punct..caci altfel nu se poate.
    dragele mele eve...poate ca ar fi bine sa va ganditi ca si Iisus a fost tot un Adam...chiar daca unul evoluat si poate in acele timpuri au exista multe doamne si domnisoare care l-au considerat tampit,plicticos,magar sau mai stiu eu cum...
    Cand voi ajunge eu sa creez un om asa cum m-a creeat Dumnezeu pe mine, atunci am tot dreptul sa imi bat joc de Biblie sau de creatia mea..pana atunci insa tot respectul si iubirea mea pentru Dumnezeu!!!
  •  
    • 3526 mesaje
    19 Ian 2005, 09:13
    0 0
    ok noua, unde scrie in Biblie ca exista reintrupare ?(stiu ca acest termen este de fapt cel corect).

hai sa discutam. a, si nu sunt o ignoranta. cred in Dumnezeu. nu e vorba spusa in vant.
  •  
    • 237 mesaje
    19 Ian 2005, 12:59
    0 0
    Carrie, Donna, am glumit, da' e o intrebare la care nu stiu zau cine poate sa raspunda... asa ca, eu consider ca am putea sa credem orice, si tocmai acesta este farmecul!
    Sa fiti fericite si iubite in viata asta si in viata viitoare sa va nu va mai incarnati, ci sa treceti la rangul superior (my, sper sa nu fie celd e delfin!!!).
  •  
    • 3526 mesaje
    19 Ian 2005, 13:03
    0 0
    hait Grettle si eu!

in alta ordine de idei, Isus a fost tot un fel de Adam? cum vine asta? eu chiar nu inteleg, de asta intreb. eu stiu ca Isus=Dumnezeu.
  •  
    • 1478 mesaje
    19 Ian 2005, 17:40
    0 0
    Dumnezeu este spirit sau mai pe intelesul nostru energie.
    El se poate intrupa in orice trup vrea.
    Nu trebuie sa il urmezi pe Iisus ca trup ci ca spirit..invataturile lui..felul lui de a se purta cu oamenii...modul lui de a iubi neconditionat...
    In fiecare dintre noi exista o farama de Dumnezeu..este sufletul,spiritul sau cum vrei sa ii spui.
    Milioane de oameni au citit si vor citi Biblia dar asta nu inseamna ca o si inteleg.
  •  
    • 3526 mesaje
    20 Ian 2005, 09:42
    0 0
    da no_ua, cuvinte frumoase, invaluitoare, dar care ma lasa in ceata, nu am inteles nimic.
    a, ba da, io ma rog la o energie, nu? atunci, Fecioara Maria, Apostolii, Marii Sfinti (Sfintii Parinti) astia cine mai sunt?
  •  
    • 9835 mesaje
    20 Ian 2005, 10:05
    0 0
    Stiu si eu, mey, carrie? Tot aia care cred in reincarnare (adica budhistii) sustin ca, atunci cand ne rugam, ne raportam la energia divina. Astfel, energia noastra intra in rezonanta cu o energie spirituala elevata care, spre deosebire de energia satanica (haosul), reprezinta ORDINEA DIVINA. Dupa cum se intelege si din Biblie, ordinea a fost creata de o forta supranaturala (Dumnezeu), care are si rolul de a mentine coeziunea/ordinea.
    Asa se explica si notiunea de "karma": cand apucam o cale gresita, Dumnezeu ne "cearta", pentru a ne arata ca merita sa ne reintegram in ordinea Sa universala, iar cand facem un lucru bun, ne rasplateste pe masura, pentru a ne confirma ca aceasta este calea cea buna.

Sfintii din Biblie sunt oameni care au rezonat (fiecare in felul sau oarecum limitat, uman) atat de puternic cu energia spirituala divina, incat ei insisi au devenit niste mici entitati divine, la care ne raportam atunci cand ne rugam. Ai vazut, fiecare sfant "se ocupa", in general, numai cu un anumit domeniu: unul e protectorul calatorilor, altul al bolnavilor, o sfanta protejeaza tinerele mame, alta pe saraci - si asa mai departe, dupa cum fiecare sfant si-a dedicat viata unei anumite Cai a Ordinii Divine. Exista mai multe Cai de a ajunge la Dumnezeu, tocmai pentru ca oamenii sunt diferiti (unii-s isteti, altii sunt darnici, altii sunt saraci, altii bogati, altii "saraci cu duhul" etc.), iar Dumnezeu, in bunatatea Lui, ne da fiecaruia o sansa.
    Iisus este un caz special - fiind Fiul Lui Dumnezeu, El nu numai ca a rezonat cu energia tatalui, ci S-a si integrat in totalitate in aceasta, reusind ca, in scurta Lui viata, sa ne invete, prin exemplu personal, care sunt Caile Lui Dumnezeu pe care trebuie sa le urmam.

Ajungand la reincarnare, aceasta este o alta sansa pe care Dumnezeu o acorda celor care au murit fara sa ajunga la capatul Caii (adica la El, la Dumnezeu).
  •  
    • 3526 mesaje
    20 Ian 2005, 10:06
    0 0
    uite no-ua, iti dau un link, cred eu folositor, dupa ce il vei citi, putem discuta.
    http://www.sfaturiortodoxe.ro/reincarnare.htm