superstitii de Boboteaza

•  
    • 14 mesaje
    4 Ian 2005, 22:49
    1 0
    buna tuturor.am citit multe mesaje de-ale voastre,cele care sunteti membre ale acestui site si sunt sigura ca o sa va faceti timp sa ma "ajutati" si pe mine...acum,ca se apropie Boboteaza,as vrea sa stiu si eu ce obiceiuri sunt pentru aceasta sarbatoare,despre turtitele cu sare si despre busuioc... multumesc mult. va pup.
  •  
    • 168 mesaje
    5 Ian 2005, 09:55
    0 0
    dap...si pe mine m-ar interesa...
    stiu k trebuie sa tii post negru azi, cam pana la ora 3-4...apoi seara sa-ti pui o oglinda si busuioc sub perna...si cica iti visezi ursitul...asa sa fie oare?
    cam atat stiu...mai astept sugestii...
  •  
    • 14 mesaje
    5 Ian 2005, 17:12
    0 0
    ma bucur ca nu sunt sg care e interesata de acest lucru . de oglinda nu stiam,dar busuiocul trebuie luat de la preot? eu am unul de anul trecut. am citit mai demult intr-o revista gen "povestea mea" o poveste de la o tipa pe care bunica ei a pus-o sa manance o turtita foarte sarata (care nu stiu cum se prepara si tocmai asta vreau sa aflu)si si-a visat ursitul pe care mai tarziu l-a intalnit exact in locul pe care l-a visat...
  •  
    • 51 mesaje
    5 Ian 2005, 18:31
    0 0
    Draga Ralu, din cate stiu eu turtita sarata se obisnuieste de Sfantul Andrei.
    Se face putin aluat din faina, apa si multa sare(sa fie foarte sarata).Jumatate se mananca , iar cealalta se pune sub perna. Toata ziua se tine post negru, adica sa nu mananci nimic si sa nu bei lichide pana a doua zi.Stiu ca de boboteaza se pune noapte busuioc sub perna.
  •  
    • 14 mesaje
    5 Ian 2005, 22:39
    0 0
    merci mult de tot...o sa incerc si...maine sper sa am vesti bune. . pupici
  •  
    • 8 mesaje
    9 Ian 2005, 18:23
    0 0
    turtita se face de Boboteaza,din cate stiu eu:3 guri de apa(mici),3 linguri de sare si 3 de faina.Nu bei apa,si visezi cine-ti aduce apa.eu am facut intr-un an,si nu mi-a placut tipul,asa ca m-am trezit singura sa beau apa.Mama mi-a zis ca am dat-o-n bara...am facut-o,am facut-o!
  •  
    2 Ian 2011, 10:05
    0 0
    ralu_river said:
    ma bucur ca nu sunt sg care e interesata de acest lucru . de oglinda nu stiam,dar busuiocul trebuie luat de la preot? eu am unul de anul trecut. am citit mai demult intr-o revista gen "povestea mea" o poveste de la o tipa pe care bunica ei a pus-o sa manance o turtita foarte sarata (care nu stiu cum se prepara si tocmai asta vreau sa aflu)si si-a visat ursitul pe care mai tarziu l-a intalnit exact in locul pe care l-a visat...

stii ralu...eu stiam ca turta foarte sarata se mananca de sf andrei si cica vine ursitu si-ti da apa ...ei bn io m-am visat cu 3 bunoci la masa...la un suc ...probabil vor fi baietzii cu care voi sta pana la casatorie..dar totusi..cam multi ))