mi-e dor si o visez mereu
-
0 0
O visez mereu pe bunica mea care a murit...Ca e fericita, ma ia in brate, ma pupa si ii spun ca o iubesc...Niciodata nu am visat sa imi spuna sa ma duc dupa ea, sau sa ma cheme la ea...de cele mai multe ori nu retin ce vorbim...
Ce inseamna ca o visez? Oare sa fie numai subconstientul meul? O visez doar pentru ca imi lipseste? Sa fie doar psihicul sau oare am pastrat o anumita legatura cu ea? Ce semnificatie ar avea?
-
Da-i si tu ceva de pomana bunicii tale!
Se spune ca sufletul, pe lumea cealalta, are de trecut mai multe vami, si trece mai usor sau mai greu, in functie de cat si-a dat singur de pomana sau ii dau membrii familiei, in functie de actele de milostenie. O fi asa, n-o fi, nu pierzi mare lucru daca din cand in cand dai un covrig de pomana unei babute sau unui copil.
-
visul respectiv poate avea sau nu insemnatate, indiferent de situatie important ar fi sa te ingrijesti de sufletul bunicii tale si s o ajuti cat iti sta in putinta. Daca a murit impacata cu Dzeu sigur n a ajuns in Iad dar asta nu inseamna ca n are de suferit pt pacatele vremelnice din viata aceasta. In concluzie cel mai eficient mod de a ajuta sufletele mortilor e prin oferirea de Sfinte Liturghii.
Sf Liturghie este reinoirea Jertfei de pe Cruce, deci fiind o Jertfa Dumnezeiasca valoreaza cat valoreaza insusi Dumnezeu.
Jerta Sf Liturghii este ajutorul cel mai puternic , cel mai folositor care intrece toate rugaciunile, toate faptele bune, pomenile si toate faptele de pocainta si negresit isi face efectul pt toate suflele prin puterea sa proprie si imediata. -
multumesc pentru sfaturi...de pomana dau de fiecare data cand vad cate un nevoias si ma gandesc la ea...
Ea a murit fara lumina, saracuta, dar i-au fost facute toate oranduielile la biserica...Se spune ca cei care au murit in saptamana luminii, vor ajunge in Rai, fiind oameni care au patimit in viata, si intr-adevar a avut o viata crunta... (a murit de Izvorul Tamaduirii) poate stii ceva de asta, anda22-7? -
cand spui ca a murit fara lumina banuiesc ca te referi la lumanarea aprinsa....stai linistita ca n are nicio importanta asta cel putin nu in sensul cunoscut de majoritatea oamenilor...insa important ar fi fost pt ea si pt toti ceilalti sa treaca in nefiinta pregatiti ..asta inseamna spovedit, impartasit si eventual primit si Ultimul Maslu.....
referitor la ideea ca cei care mor intr o zi de sarbatoare ajung in Rai..la fel e o superstitie, sufletul omului ajunge in locul hotarat la judecata particulara si anume la 40 de zile in functie de cum a trait pe pamant....daca a murit fara pacate de moarte sigur nu e in Iad..dar putin probabil sa ajunga in Rai pt ca trebuiesc ispasite si pedepsele pt pacatele vremelnice....in concluzie e bine si necesar sa i ajuti sufletul cat poti de mult...exista 8 modalitati prin care poti face asta cea mai eficienta fiind oferirea de Sf Liturghii.