Visele in noaptea de Sf. Andrei...

•  
    • 1623 mesaje
    30 Nov 2004, 08:02
    1 0
    Dragele mele...eu sunt din fire tare superstitioasa ...nici eu nu shtiu de unde mi se trage...cert e ca uneori nu e bine deloc sa fii asa !
    Acum am si eu o problema ..voi ce credetzi despre obiceiurile de Sf Andrei...din noaptea de 29 nov..cand trebuie sa faci tot felul de tampenii k sa-ti afli ursitul de exemplu !
    Una din datini spune ca e bine sa itzi pui busuioc sub perna si sa itzi viseszi apoi sortitul ...voi ce credetzi ? este ceva de kestia asta? a "patit-o" vreuna din voi?
    Eu mi-am pus aseara ...si ....dimineata am realizat k am visat multzi dintre prietenii mei
  •  
    • 131 mesaje
    30 Nov 2004, 09:12
    1 0
    Eu cred ca e mai degraba subconstientul tau, ca te gandesti tot timpul la "ala" care ti-o fi sortit. Poate sa fie adevarat ce visezi cu busuiocul sub perna, dar din adunatura ta... greu sa alegi unul.
  •  
    • 25 mesaje
    30 Nov 2004, 09:36
    2 0
    ...
  •  
    • 25 mesaje
    30 Nov 2004, 09:46
    0 1
    ..
  •  
    • 1623 mesaje
    30 Nov 2004, 14:00
    2 0
    am auzit si eu de faza cu oglinda si soritul care apare
    M'am rezumat numai la asta cu busuiocul sub perna si da ..cred k e subconstientul meu ....k ma gandesc prea mult..... Am o prietena care isi facuse intr-un an turtitza aia cu sare ..si era nerabdatoare ea sa-si viseze alesul in noaptea de 29 nov...atat de narabdatoare si emotionata a fost incat n-a inkis un oki toata noaptea!
  •  
    • 25 mesaje
    30 Nov 2004, 19:24
    1 0
    ..
  •  
    • 6 mesaje
    30 Nov 2004, 23:37
    0 0
    Dragele mele, si eu m-am gandit aseara ca ar fi minunat sa-mi visez "ursitul" dar am avut un vis ciudat: Se facea ca era undeva, cred ca biserica si m-am intalnit cu fosta mea soacra(am divortat de 3ani),parca eram imbracata in negru, ne-am imbratisat si am plans amandoua. Toata ziua m-am gandit la acest vis si nu pot sa-mi dau seama ce ar putea sa insemne, poate ma puteti ajuta voi....
    Coincidenta, in horoscopul(sunt scorpion) de azi era vorba de visul de aseara, inurma caruia voi descoperi un mesaj important....
    Voi ce credeti?...Despre ce poate fi vorba?
  •  
    • 297 mesaje
    1 Dec 2004, 01:11
    0 0
    Hello..hello..turtiza cu sare e de Boboteaza mai Evelor... in ianuarie... mai aveti putintica rabdare.

P-asta cu sf. Andrei..nu o stiam...
    Oricum eu mi-am gasit ursitu'..
    Si desi nu l-am visat niciodata (desi de-o Boboteaza mi-am pus niste busuioc sub perna)..el a aparut totusi!

Cunosc o tipa care ma zapacea ca si-a visat ursitu'..imbracat in soldat..ca-i dadea apa..numai ca nu-i vazuse fata si imi zicea mereu ca ea o sa se marite cu unul care e soldat...
    Aiurea... prostii... poate alta data... nu era nici soldat (recrut)..nici cadru militar..nimic de genul asta...

Asa ca... superstitiile nici nu stiu... cu cat crezi mai tare in ele..cu atat iti complica existenta...
    Oricum..vise placute..cu ursiti..sa va dea Sf. Andrei!
  •  
    • 155 mesaje
    4 Dec 2004, 00:39
    7 0
    hi,
    povestirile voastre mi-au trezit amintiri.
    sint scorpion si deloc superstitioasa iar in ultimii 7 ani si necredincioasa.imi amintesc ca aveam 20 ani cind sora mea mai mica mi-a povestit despre ce si cum poti face sa-ti visezi ursitul in noaptea de sf.andrei.am fost de acord sa facem ritualul pina la capat doar de dragul ei, mie imi era frica ca il voi vedea pe tipul cu care maicuta mea vroia sa ma marit si pe care eu il uram sincer.
    la miezul noptii am vazut cum apare din intuneric un chip ,ca si portretele in creion,primul meu gind :"hmm seamana a tinar sef de trib" asa arata, avea parul lung si nasul tipic indienilor .am inceput sa rid, am suflat in luminari si am iesit din camera.nu cunosteam pe nimeni care sa aduca cu ce vazusem asa ca am dat uitarii vedenia.eram multumita ca nu e iubitul mamei .trei ani mai tirziu, la revelion,inainte de miezul noptii cu vreo 10 minute amicul meu ma anunta ca trebuie sa mearga la gara sa-l ia pe varu-sau.cind s-au intors a intrat in casa intii varul pe urma amicul meu.in clipa in care l-am vazut pe verisorul am realizat ca-i cel pe care il vazusem in noaptea de sf.andrei. a fost dragoste la prima vedere si dupa 2 saptamini am devenit oficial sot si sotie.anul asta am facut 13 ani de casnicie.
  •  
    • 37 mesaje
    18 Dec 2004, 18:52
    0 0
    Buna,
    Chestia asta e tare interesanta. Am vrut si eu sa o fac, insa mi-a fost frica (asta in urma cu vreo 10 ani). Mama mea, cand era mai tanara a facut operatiunea asta si l-a vazut pe tatal meu in oglinda. Interesant. Cred ca as fi murit de frica acolo. Ma bucur pt tine si sper sa fii fericita (bine ca ai scapat de acel tip antipatic). A, cum adica de 7 ani necredincioasa? Adica nu mergi la biserica si nu crezi in Dumnezeu? Lumineaza-ma, daca nu sunt prea indiscreta. Pupici.
  •  
    • 155 mesaje
    19 Dec 2004, 21:29
    1 0
    imi place sa ma laud ca am o casnicie frumoasa.nu e perfecta, nici eu nici el nu sintem perfecti.
    imi amintesc la starea civila, imediat dupa ce am fost declarati sot si sotie, matusa lui a venit la noi si ne-a intrebat ce zodii sintem."a, scorpion si gemeni, draga n-o sa aveti viata impreuna" asta a fost in loc de traditionalul "casa de piatra" .

nu merg la nici un fel de biserica si nu cred in dumnezeu, dar asta e problema mea si am motivul meu .
    sarbatori fericite
  •  
    • 609 mesaje
    21 Dec 2004, 14:02
    0 0
    Ash69, ce motiv ai sa nu crezi in Dumnezeu? De mers la biserica nici eu nu merg, pt ca nu cred ca Dumnezeu sta ascuns intr-o cladire, ci e in orice loc si mai ales in noi!
  •  
    • 155 mesaje
    21 Dec 2004, 17:29
    0 1

parerea mea a fost ca copilului meu ii sta bine linga mine.
    parerea lui a fost ca copilului meu ii sta bine in pamint.
  •  
    • 609 mesaje
    22 Dec 2004, 08:55
    1 0
    Ash69, imi pare nespus de rau pt ce ti s-a intamplat, nimeni nu merita o astfel de durere.
    Nu Dumnezeu este cel care ne face rau, el nu ne-a creat pt.a ne distruge, ci pt. a ne vedea fericiti.
    Stii povestea biblica despre Isaia?
    Acesta era un om f bogat, dar si f credincios.Diavolul vazand cat de credincios este Isaia, era gelos si i-a cerut Domnului sa-l lase sa-i incerce credinta, spunand ca acesta va trece de partea lui, a diavolului.Dumnezeu a fost de acord, spunand ca poate sa-i ia totul, dar sa nu se atinga de viata lui.Diavolul ia luat averea, era sarac lipit pamantului, i-a luat nevasta si copiii, si l-a imbolnavit de cea mai grea boala a acelei perioade:ciuma.El nici o clipa nu a incetat sa creada in Dumnezeu.Atunci diavolul s-a dat invins, iar Dumnezeu i-a rasplatit increderea lui Isaia, dandu-i sanatatea, o avere mai mare, si o alta familie.
    Ce vreau eu sa spun prin aceasta poveste este ca nu Dumnezeu ne face rau, si niciodata sa nu incetam sa-L iubim.
    Incearca sa-ti gasesti linistea sufleteasca, si-ti doresc multa sanatate, si sa-ti dea Domnul tot ce-ti doresti!Te pup!
  •  
    • 155 mesaje
    22 Dec 2004, 17:09
    3 0
    multumesc pentru gindul bun.

cit despre povestile bibliei ....eu am o cu totul alta opinie, dar fiindca sintem in prag de craciun nu se face sa vorbim despre asa ceva.
    stiu ca nu sint nici prima si nici ultima mama care si-a ingropat puiul, tot respectul pentru cele care au reusit sa treaca peste moment si au ramas cu credinta in dumnezeu, eu n-a putut.e felul meu in care am reusit sa merg mai departe.
    sarbatori fericite tuturor
  •  
    • 25 mesaje
    29 Ian 2005, 12:16
    4 0
    Ei bine, este adevarat ca eu nu prea sunt superstitioasa, sunt un fet de Toma Necredinciosul, dar totusi mi s-a intamplat.Acum 2 ani in noaptea de sf andrei i-am visat pe cel ce imi va deveni sot in luna octombrie.La momentul restecriv nici macar nu-l cunosteam.Am vazut corpul parul, dar fata o vedeam in ceata.Ampresupus ca era prietenul meu de la vremea respectiva pt ca seamana.Si l-am cunoscut la 6 luni dupa ce l-am visat.Si nu a fost o intamplare pt ca destinul a demonstrat de multe ori ca noi vom fi impreuna.