DUMNEZEU
-
0 0Nu ati vrea sa vorbim despre Dumnezeu?
Ce credeti voi exista o legatura intre Dumnezeu, sanatate, boli, destin, intamplari si Dumnezeu?
De ce credeti voi ca intampinam atatea greutati in viata asta?
Ce va face pe voi sa o luati de la capat sau cum reusiti sa iesiti dintr-o pasa proasta?
Care este motivatia care va ajuta sa indurati o anumita situatie neplacuta?
Ce spuneti? -
Sunt de acord cu Nivine.Citeste Lazarev si vei gasi raspunsuri la toate intrebarile.F multe lucruri le stim toti..ce nu stim este conexiunea evenimentelor si motivul pentru care ni se intimpla.Cind le vei intelege si simti pe pielea ta...ne vei da dreptate.
Oricit am incerca noi sa dialogam pe aceasta tema fiecare are modul lui de a intelege si actiona.Sincer abia dupa ce am citit cartile lui am inceput sa inteleg cu adevarat religia si invataturile crestine.Ma consider un om fericit pentru ca am avut posibilitatea de a citi aceste carti si de a afla asa de multe raspunsuri la intrebarile pe care le-am avut si inca le am ca fiecare.Stiu f multe persoane care au citit aceste carti.,.dar ce este ciudat este ca majoritatea nu prea discuta despre asta(decit cei f apropiati).Parca le este rusine sa recunoasca ca au citit..si imi pun intrebarea..de ce oare?! -
Cartile lui Lazarev se mai gasesc inca in zona Universitate(Bucuresti),in librari si la tarabe sau tonete de carti.Toate au in titlu Kharma si au fost reeditate de mai multe ori.
Vol.1- Sistemul autoreglarii campurilor, tiraj epuizat, se reediteaza .
Vol. 2- Karma pura -tiraj epuizat, se reediteaza
Vol. 3- Iubirea = a aparut la inceputul lunii decembrie, pret=80.000
Vol. 4- Privire in viitor = 100.000
Vol. 5- Raspunsuri la intrebari = 135000 (A aparut la sfarsitul lunii trecute.)
Vol. 6- Trepte catre Divinitate = 130.000
Vol. 7- Transcenderea fericirii. = 130.000
nu stiu daca preturile mai sunt aceleasi dar cred ca pot fi comandate si on line la busuioc@pcnet.ro edituradharana@yahoo.com
Am copiat dintr-un mail trimis de editura.
Lazarev are si site pe internet dar in rusa..www.lazarev.ru -
M-ati facut curioasa cu cartile lui Lazarev asa ca am vrut si eu sa vad despre ce e vorba.
Mi se pare exagerata teoria acestui Lazarev, intr-o anumita masura chiar periculoasa.
Subiectul de aici fiind "Dumnezeu" o sa ma limitez la faptul ca aceste carti nu apropie cititorul de Dumnezeu, ci il departeaza !
------------------------------------------
In ceea ce priveste subiectul, cred ca e logic ca exista Dumnezeu. Si, de cand am vizionat o serie de filmulete cu interpretari ale profetiilor din Biblie din perspectiva istoriei, am ramas pe ganduri. De exemplu, cu nu mai stiu cate sute de ani inainte, s-a spus in Vechiul Testament despre cum avea sa se intample toata povestea cu Isus Hristos. Cu detalii exacte despre perioade.
Chiar vorbeam cu sotul meu in urma cu cateva zile ca un om care vede toate acele profetii si daca stie un pic de istorie si vede cum s-a implinit pana acum totul, pana la cel mai mic detaliu, nu are cum sa nu creada in existenta lui Dumnezeu.
Parerea mea este ca problema e cum ne raportam noi la existenta lui Dumnezeu si cum ne influenteaza viata acest fapt. -
Am auzit despre Lazarev, daca a scris intr-adevar o carte despre karma, pusa sau cum o fi, in mopd clar nu e un autor crestin, crestinismul nu are absolut nimic nimic in comun cu karma si reincarnarea si zodiile, dimpotriva, condamna credinta in ele.
Ortodoxia e o religie foarte frumoasa, cine are un dram de rabdare sa descifreze citeva din invataturile ei, va vedea cum majoritatea covirsitoare a principiilor dupa care se ghideaza lumea din ziua de azi, cad una cite una. E mai simplu si mai mura-n gura sa-ti citesti horoscopul pentru ziua de azi,indiferent de ce baliverne zic(doar fiecare horoscop dintr-o revista sau de pe un site e diferit total de cel publicat pe alt site), decit sa ai puterea sa vezi cine esti cu adevarat
si sa gindesti tu logic si clar ce anume ai facut ca sa ai ziua care ti-o doresti si reusitel;e care ti le doresti. E mai simplu sa te iei dupa niste teorii ale unor zodii despre cucerirea unui anumit barbat ( care in fapt, sa fim sincere, se potrivesc oricui), decit sa iti pui tu insati in valoare sufletul. Dau un citat din "Creanga de aur", de M. Sadoveanu:
"Viclenia unei fecioare e mult mai periculoasa decit seductia unei curtezane". Ideea mea e ca toata chestia asta cu "new-age" nu are nici un sens. Eu am fost foarte legata de tot ce inseamna ocultism(tarot, yoga, zodii, ghicit in diverse etc)..pina m-am prins ca sint o mare minciuna. Va doresc sa va gasiti si voi calea. -
Dragele mele pina nu cititi Lazarev nu emiteti pareri.Am facut si eu aceasta greseala din cauza titlului!
Lazarev este rus si rusii sunt ortodoxi!!!Si inainte de a citi cartile lui nu uitati sa cititi motto!!!
Nu faceti cum au facut acum mii de ani Oamenii cu Iisus doar pentru ca nu l-au inteles.Lazarev nu este un profet sau un sfint dar emite niste opinii logice si pertinente.Adevarat este ca nu toti sunt in stare sa citeasca aceste carti nu pentru ca ar fi complicate ci doar pentru ca sufletul nu este pregatit sa accepte adevarul.Ne aflam pe diferite trepte de dezvoltare spirituala si intii trebuie sa ne invatam lectia ca sa putem urca o alta treapta.
E usor sa spui ca x carte e un "nimic,o aiurela" mai greu este sa o citesti si sa ai propria parere in cunostiinta de cauza. -
Si inca ceva..paganul asta de Lazarev ne invata sa nu cerem sanatate ci sanatate spirituala,ne invata sa ii iubim si pe dusmani,ne explica cum ura si orgoliul si nu numai duc la boli grave,ne invata sa ne curatam sufleteste in deplin acord cu religia noastra.
Apropos de asa zisii crestini care merg in mod curent la biserica...poate ii vedeti si cum blesteama,cum dau acatiste sa ii moara vecinului capra ca i-a omorit pisica,cum tin nasul pe sus de parca ar fi toti regi sau printese...astia sunt fariseii de care vorbeste biblia!
Orgolilul este un mare pacat ca si uciderea iubirii!
Iubirea adevarata este iubirea pura a copilului fata de mama..nu iubirea trupeasca sau interesata.
Iti iubesti partenerul pentru ceea ce este nu pentru ca te satisface in pat sau arata ca Rambo. -
Eu sunt de acord cu habarnam si andra! O fi acest scriitor ortodox, dar oricum asa cum a spus si andra, aceasta religie nu are nici in clin nici in maneca cu ce scrie in acele carti...Spui ca pana nu am citit cartea sa nu emitem opinii..dar oare aceasta carte nu este tocmai o spalare de creier? Mi se pare f aiurea ca un simplu om, oricat de destept ar fi el sa emita teorii care depasesc conditia umana in primul rand..
Daca vreti sa aflati adevarul cititi Biblia. E singura carte si cea mai in masura sa dezlege orice fel de mister legat de Divinitate. Mereu se gasesc destepti din astia care sa faca pe profetii sau pe atotstiutorii, care sa ameteasca mintile unor oameni nevinovati, care ajung sa creada orbeste in ei. Are Dumnezeu o pedeapsa si pt ei pt ca indraznesc sa rastalmaceasca cuvintele Lui... -
Am spus ce am avut de spus pentru cine vrea sa auda.Eu una sunt greu de convins si am vazut si verificat multe din chestiile pe care le spune Lazarev in cartile lui.Daca biblia ar fi cea adevarata ar fi ok..dar din biblie au fost scoase pasaje intregi din motive obiective.
Oricum, nu poti cere un copil in clasa I sa rezolve integrale deci timpul le va rezolva pe toate si va lamuri care este adevarul. -
Cei care tot sustin povestea asta cu pasaje intregi scoase din "motive obiective" poate s-or indura sa dea si niste surse de referinta (stiintifice). Cele de genul www.bla-bla-bla-yoga..bla. sint excluse. Bivolarul de asemeni
Cit despre asa zisii intelepti moderni (gen Lazarov, Osho si altii) care propavaduiesc dragostea, credinta, energiile pozitive si alte bla-bla -uri care fascineaza pe multi..ei bine nu vor substitui si nici macar completa (pentru ca nu au ce) crestinismul. Ceea ce se incearca (si reusesc cu admiratorii lor) este de a le oferi niste substituentzi, alternative la calea crestina. Un crestin adevarat nu o sa aiba niciodata nevoie de indivizi de genul asta pentru a-si urma calea. Un intelectual a carui aere nu pot intra intre copertile Bibliei in schimb va fi foarte impresionat.. -
draga Andra poate ma convingi si pe mine ce intelegi tu prin crestinism?ce faci tu pentru a fi un bun crestin?tii posturile de peste an complet?te spovedesti?mergi in mod curent la biserica?iti iubesti aproapele?nu injuri si nu judeci pe nimeni?nu ai orgoliu?urmezi pas cu pas invataturile bibliei?"postesti" fizic in marile posturi ?iti imparti ceea ce ai cu altii?..etc
daca nu faci nici macar jumatate din ce spune biblia nu mai da lectii de crestinism,farisei sunt destui pe lumea asta... -
"Daca biblia ar fi cea adevarata ar fi ok..dar din biblie au fost scoase pasaje intregi din motive obiective".
Adica? Te referi la scrierile apocrife sau la altle?
"Oricum, nu poti cere un copil in clasa I sa rezolve integrale deci timpul le va rezolva pe toate si va lamuri care este adevarul".
Adica? Nu e normal ca pentru faptul ca esti de acord cu teoriile lui Lazarev sa consideri ca toti cei care nu sunt de acord cu acestea sunt imaturi (banuiesc ca te-ai referit la imaturitate spirituala).
In ceea ce priveste faptul ca nu toti implinesc ceea ce cere Biblia, imi amintesc ca exista un text biblic care spune ca "credinta fara fapte este moarta". Cred ca e suficient de sugestiv. -
Pe forum exista cineva care a postat un mesaj suficient de lung si clar despre pasaje scoase din biblie si din cite stiu Vaticanul a recunoscut cindva acest lucru.
In ce priveste imaturitatea spirituala..nu ,nu asta am spus ci gradul diferit de evolutie al sufletelor.Toti evoluam catre ceva ..si acel ceva este in final Dumnezeu.
Degeaba imi explici mie cum se construieste un zgirie-nori daca eu nu am nici macar elementele de baza din domeniul constructiilor.Exista totusi un mod de a ma face sa inteleg dar pentru asta trebuie sa se gaseasca persoana si modul de a ma face sa pricep.
Toate religiile mari sunt de fapt cai de a ajunge la Creator.
In ceea ce priveste faptele sunt perfect de acord..dar oferim noi mereu sprijin neconditionat?Dam fara sa asteptam ceva in schimb..chiar si numai respect?Exista un om pe lumea asta care sa spuna ca nu a avut macar pentru o clipa un gind rautacios la adresa cuiva?
Parerea mea este ca nu..dar asta nu ne impiedica sa evoluam si sa gasim calea cea buna cu ajutor de Sus. -
Eram sigura ca de fapt un astfel de subiect degenereaza in discutii interminabile care la sfarsit nu au nici o finalitate!
Oare conteaza asa de mult ca esti ortodox, catolic, ca ai impresia ca te caracterizeaza o anumita zodia sau fel si fel de impresii?
Oare am uitat sa ne iubim asa cum suntem noi cu bune si cu rele?
Atunci cand am postat acest subiect pe Forum, de fapt vroiam sa va rog ca voi sa va rugati pentru mine, sau pentru familia mea! Eram disperata si aveam nevoie de ajutor si stiu ca atunci cand mai multi oameni se roaga pt. cineva din tot sufletul se intampla CEVA!
Am depasit acea situatie dar ma gandesc acum ce ar fi sa ne rugam pt. una dintre noi la o anumita zi sau ora?
NU CREDETI CA NE-AR FI DE MARE AJUTOR? -
Fiecare om are drumul lui si este bine sa-si asculte sufletul. Desi Sadoveanu a fost o mare personalitate si a avut si cunostiinte oculte ( mason cu grad foarte mare) e de preferat sa nu-l alegi ca model. Sadoveanu ilustreaza ceea ce ne avertizeaza Sfintii Parinti si anume: cu cat ajungi mai sus cu atat poate fi caderea mai groaznica. iti doresc numai Lumina in suflet si crede-ma ca Lazarev ne prezinta o parte a realitatii.