va rog, stiti ce inseamna?
-
0 1Buna dragele mele,
Voiam sa ma intreb daca a mai auzit vreuna dintre voi despre ce am patit eu: mama prietenului meu (de fapt acum e fost prieten) s-a dus 9 zile la rand, la 3 morminte din Cimitirul catolic, din Bucuresti cica sa se roage pt mine si fiul ei. A zis ca cele 3 morminte sunt: unul al unui preot, altul al unei maicute si al treilea al unui soldat necunoscut, parca. Dupa cele 9 zile cica trebuia sa dea ceva de pomana ca sa se indeplineasca dorinta si ne-a dat noua o eugenie: eu am mancat jumatate, prietenul meu jumatate. Nu vreau sa par paranoica, dar nu dupa mult timp s-a sfarsit relatia dintre mine si prietenul meu. Oare ce inseamna sa te rogi la niste morminte, cu atat mai mult cu cat ei sunt ortodocsi?! -
Inseamna ca l-a bucurat pe diavol. In loc sa se roage Domnului, Fiului, Duhului Sfant, Fecioarei Maria si sfintilor , dumneaei a ales cale pagana.
Doamne fereste, cum sa se roage la morminte, ca doar nu erau morminte de sfinti?
Tie daca iti pare rau dupa prietenul tau iti va arata Domnul calea cea buna spre el daca te vei ruga cu credinta si post Domnului.
Doamne ajuta! -
Cunosc si eu acele morminte si nu sunt doar 3, ci 9. Sunt morminte ale unor afinti ai inchisorilor, prigoniti pe vremurile comunistilor si nu numai. Am citit si in formula As despre minunile episcopului Vasile Aftene, unul din sfintii de acolo. Nu sunt pagane, hai sa nu exageram.
Si catolocii au sfintii lor, cum ii avem si noi pe ai nostri. Eu una, m-am rugat de multe ori, si nu am mers de 9 ori ci cand am simtit nevoia, si am simtit ca m-au ajutat.
Poate mama prietenului tau s-a rugat pentru voi sa ramaneti impreuna daca sunteti buni unul pentru altul...Poate nu va potriviti...sau poate e doar o incercare. Roaga-te lui Dzeu sa iti descopere ce trebuie sa faci. -
Rugaciunile adevarate se fac in Biserici sub indrumarea unui duhovnic, nu in cimitire la mormintul nu stiu carui soldat necunoscut.
Pe de alta parte, exista Acatiste si rugaciuni speciale ale Sfintilor inchisorilor.
Nu stiu daca ati fost atente la Evanghelia de astazi, dar acel indracit prefera cimitirele, nu Casa parintilor sau Casa Domnului. Iisus l-a eliberat trimitand diavolii in porci. Asadar, rugaciunile in cimitire sunt lucratura necurata! Iar cand faci milostenie, cand vrei sa dai ceva in numele dragostei lui Dumnezeu pentru binele sufletesc al familiei sau al celor dragi, atunci dai de pomana unor necunoscuti, unor saraci care nu au ce manca, nu fiului si prietenei lui. Sper ca m-am facut inteleasa.
Roaga-te, draguta, roaga-te si tine post daca ti-e atat de drag baiatul lui mama lui. Ca mamei sigur nu ii esti draga! Este limpede. Dar tu roaga-te si lasa sa se implineasca voia Domnului, nu voia ta!
Domnul sa te ocroteasca! -
Va multumesc pt. parerile voastre.Da, si eu m-am gandit ca daca vreau sa mi se indeplineasca o dorinta merg in biserica, nu prin cimitire. Bine, mai ma rog cateodata la mormantul tatei, dar de fapt vorbesc cu el, il rog sa vegheze asupra mea. Si da, tin post, am fost la Biserica Zlatari si la Biserica Podeanu, am platit acatiste...Am fost o data si cu prietenul meu la Biserica Zlatari, i-a povestit de fata cu mine maica-sii si ma gandesc ca poate nu i-a convenit ca ma rog la moastele Sf. Ciprian. Cine stie ce o fi in mintea lor....eu pot doar sa fac presupuneri. Oricum, relatia dintre noi s-a incheiat de 2 luni, dar dupa ce am mai fost si eu la biserici, in acest interval, m-a cautat de 2 ori. Bine, nu sa ne impacam, efectiv chiar nu am inteles de ce m-a cautat pt. ca inafara faptului ca m-a intrebat ce fac nu am vorbit ceva concret. Si ai dreptate Alizarin, sa se faca voia Domnului nu a unor persoane nebune. Chiar nu inteleg de ce sa-mi faca rau, pt. ca efectiv eu cu mama lui ne-am intalnit doar de 2 ori. Cat poti cunoaste un om in maxim 4-5 ore? Sau poate nu i-a convenit pt ca fiul ei deja ma ceruse in casatorie, imi daduse si inelul si chiar voia sa stabilim si data si alte detalii? Chiar nu-i inteleg pe oamenii astia care umbla cu "prostii" ca sa faca rau, eu cred ca la un moment dat acel rau se va intoarce la ei. Multumesc mult, inca o data.
-
Are dreptate Alizarin. Ce sa caute cineva la niste morminte ale unor necunoscuti sa se roage? Doamne fereste! Fiecare dintre noi se duce la mormintele celor dragi (familie, apropiati, prieteni, colegi) sa aprindem o lumanare si sa facem o rugaciune din inima pentru odihna sufletului lor.
Mama lui nu te place si atat. Nu cauta explicatii. Poate e din categoria acelor mame geloase care nu accepta pe nimeni langa fiul lor. Dar daca el te iubeste inca, te va mai cauta.
A propos: de ce v-ati despartit? Care a fost motivul? Am inteles ca a fost la mijloc buclucasa eugenie, dar apoi ce discutie atat de amara v-a separat?