viitorul...de ce ne e frica de el?

•  
    • 210 mesaje
    10 Oct 2009, 15:03
    0 0
    am gasit un articol, pe tema legata de viitor. vad multe dintre voi carora le e frica de acest viitor, pe care nimeni nu il cunoaste, oricit s-ar bate cu pumnii in piep:

"Omenirea a fost preocupata, inca din cele mai vechi timpuri, de misterele care se ascund in spatele viitorului. Fie ca a fost vorba de Oracolul din Delphi, fie de alte metode de a afla viitorul numite “arte divinatorii”, fie de tot felul de traditii populare specifice fiecarei tari, fie (mai nou) de o stiinta numita “viitorologie” - toate arata preocuparea omului de a descifra limbajul ascuns al viitorului.

Astrologia reprezinta una dintre metodele de (autcunoastere, la fel cum este si psihologia. Daca ii dam un inteles corect, ea ne poate fi de un real folos, atit timp cit nu devenim “sclavii” puterii astrelor.
    Desigur, exista multe predispozitii astrale pe harta unei persoane in momentul nasterii. Dar mai exista si multe altele: exista credinta intr-un Plan Divin pentru fiecare dintre noi, exista Liber Arbitru, exista puterea gindurilor (sau Legea Atractiei), exista invatarea din greseli, exista semne ce ne sint date de-a lungul vietii etc. Important este cum corelam, in mod echilibat, toate aceste aspecte in cadrul existentei noastre.

Revenind la astrologia previzionala: nici un astrolog – oricit de inzestrat cu cunoastere si pregatire practica ar fi – nu poate cunoaste 100% ce vei face tu, intr-o anumita perioada. Viitorul nu e batut in cuie, dupa cum cred ca multi ati experimentat asta, deja. Trebuie stiut de la bun inceput ca ceea ce ne spune un astrolog ca fiind previziune reprezinta doar o probabilitate, si nicidecum un verdict!
    Predispozitiile astrale, de exemplu, sint insotite in permanenta de exercitarea Liberului Arbitru si de puterea gindului. Ce inseamna asta? Sa presupunem ca astrologul iti spune ca in perioada X sint posibile conflicte cu soacra (exemplu e dat aleatoriu, inlocuiti voi cu orice altceva doriti). Ce se intimpla in cele mai multe cazuri? Persoana respectiva incepe a se focusa pe posibilul conflict (chiar numai in ideea ca incearca sa il evite, la nivel subtil, tot pe asta se concentreaza). Simpla concentrare – intr-un fel sau altul pe acest aspect – va atrage cu siguranta spre acea persoana evenimentul respectiv. Iar Legea atractiei si-a spus cuvintul. O alta varianta la exemplu de mai sus, ar fi urmatoarea: exact in perioada in care este prognozat conflictul, trebuie sa pleci in delegatie sau pleci in concediu. Practic, sint imputinate sansele de a intra in contact direct cu soacra si sa ai altercatii, din ce te miri ce. In cazul de fata, fie a intervenit Liberul Arbitru, fie Entitatile Spirituale care au considerat ca nu trebuie sa treci prin acel conflict.

Este un simplu exemplu care te poate ajuta sa intelegi cum si cit functioneaza o dorinta de a cunoaste viitorul. De aceea am si afirmat, ca nimeni – din planul lumesc - nu poate sti ce iti rezerva, in totalitate, viitorul.

Am intilnit multi oameni “dependenti” de astrologi, in privinta aflarii acestui viitor potential (pentru ca si aceasta este o forma de dependenta sau de atasament, fie chiar si la nivel subconstient, chiar daca nu este recunoscuta).

Iar pe de alta parte, la nivel psihologic si spiritual, aceasta dorinta de ghidare dupa previziuni indica o mare frica de acel viitor, o lipsa de incredere in propria persoana, in puterea interioara cu care ne-a inzestrat Dumnezeu, in ghidarea noastra interioara data de suflet si de Entitatile spirituale care vegheaza in permanenta asupra noastra, lipsa sperantei, abandonul in fata provocarilor vietii, lipsa increderii in semnele ce ne sint data la tot pasul, lipsa increderii cu putem alege cu intelepciune etc.
    Poate ar fi mai intelept sa incepem sa ne cunoastem cu adevarat si sa lucram asupra noastra in mod constient. Sa invatam din greselile trecutului, pentru ca altfel lectia va fi repetata pina o invatam (si aici nu e vorba ca cineva ne “pedepseste”, ci e unul dintre modurile in care functioneaza Universul impreuna cu Legile Spirituale). Sa traim prezentul si s
  •  
    • 210 mesaje
    10 Oct 2009, 15:05
    0 0
    Sa traim prezentul si sa nu ne proiectam fricile in viitor (pentru ca altfel ele chiar vor deveni realitate), sa invatam sa nu mai alergam inaintea timpului incercind sa ne aflam viitorul, ci mai degraba sa ne traim viata si clipa prezenta cum putem mai armonios si in echilibru sufletesc si cu credinta.
    Nu degeaba intelepciunea straveche spune: “Dumnezeu nu iti da mai mult decit poti duce”, “Cum iti asterni, asa dormi”!
    Fii sigur(a) ca atunci cind esti in acord corect cu tine si cu restul lumii, toate fortele Universului te vor ajuta sa ai viitorul care iti este necesar din punct de vedere spiritual!
  •  
    • 79 mesaje
    11 Oct 2009, 11:45
    0 0
    Foarte frumos, sunt intru totul de acord...Viitorul nu este implacabil, il schimbam in fiecare clipa cu gandurile, vorbele si faptele noastre...Suntem ceea ce gandim, fie ca acceptam asta, fie ca nu...
  •  
    • 210 mesaje
    11 Oct 2009, 16:48
    0 0
    am postat articolul pt ca imi pare scris la "rece", cu atit mai mult cu cit e scris de un astrolog. mai mult, sper sa le fie de ajutor celor care tot cauta sa isi afle viitorul si sa se trezeasca la realitate.

mi-ar fi placut sa cunosc si parerea celor care isi fac reclama pe aici cu diverse servicii de astro, tarot etc. dar se lasa linistea la subiecte mai "grele" .
  •  
    • 283 mesaje
    12 Oct 2009, 05:45
    0 0
    Ofer consultanta in carti personalizate si TAROT. Nu vreau sa stiu detalii despre viata dvs. ca apoi sa spuneti ca m-am inspirat. Daca sunteti interesat/a lasati un E-mail cassey.cassey20@yahoo.com si va voi contacta cat se poate de repede. http://cassey-tarot.weebly.com/
    O saptamana frumoasa!
  •  
    • 210 mesaje
    12 Oct 2009, 08:33
    0 0
    casey, publicitatea asta a ta pe toate forumurile, este un semn de mare disperare din partea ta, scuza-ma ca iti spun.
    fii sigura ca daca cineva are nevoie de tine, va ajunge la tine.
  •  
    • 79 mesaje
    12 Oct 2009, 13:45
    0 0
    Mayyra, ne poti da numele astrologului care a scris articolul(daca nu cer prea mult...)?
  •  
    • 210 mesaje
    13 Oct 2009, 10:25
    0 0
    monica, articolul original il gasesti aici:

http://drumuricatretine.wordpress.com/2009/10/07/viitorul-e-bine-sa-l-cunoastem/

scuze de intirziere, dar nu mai gaseam site-ul, ca am uitat sa il salvez in favories...
    ai multe de citit pe el...
    lectura faina si sa iti fie de folos!
    pupici
  •  
    • 79 mesaje
    14 Oct 2009, 07:41
    0 0
    Multumesc frumos, Mayyra.
  •  
    • 210 mesaje
    14 Oct 2009, 15:10
    1 0
    cu multa placere!

sper ca cine are ochi de vazut si urechi de auzit, sa inteleaga scopul mesajului postat initial.

fetelor, nu mai credeti in falsi clarvazatori, tarot si alte trasnai si traiti-va prezentul.
    asta e singura certitudine care o aveti. viitorul nu il poate sti nimeni! nu mai visati la solutii miraculoase si care va ucid sufletul.

aveti incredere in voi si intuitia voastra, ca o aveti toate, din plin. folositi-o la maxim si cheltuiti-va banii in alte scopuri mai folositoare si utile.
  •  
    • 157 mesaje
    14 Oct 2009, 15:52
    0 0
    POt fi de acord cu ideea ca trebuie sa ti traiesti prezentul, dar cand acest prezent nu arata deloc asa cum ti-ai dori, cand vezi ca orice ai face tot nu se schimba nimic, cand vrei altceva pentru tine si simti ca nu te duce nimic spre calea dorita, oare atunci nu esti tentat sa apelezi la tot felul de chestii? Stiu, o faci din dipserare , de cele mai multe ori, intr-un mod irational - ca cel rational ar trebuie intr-adevar sa ne indrume sa traim in prezent si sa asteptam viitorul asa cum o fi el - dar de multe ori, tocmai asta e f greu, sa astepti si sa accepti ceva asa cum e.
  •  
    • 210 mesaje
    14 Oct 2009, 16:29
    0 0
    mirunas,
    stiu si inteleg motivatiile din spatele acestor solicitari de a arunca un ochi in viitor.

ce nu se intelege este ca, atit timp cit nu invatam nici o lectiile din trecutul nostru, aceste lectii se vor repeta pina le invatam. iar lectiile sint pe diverse teme. fiecare treb sa fie atent la ce are de invatat.

pe de alta parte, atit timp cit nu sintem pe calea corecta a destinului nostru este normal sa nu primim ceea ce ne asteptam sau cerem. pt ca ceea ce cerem nu e in concordanta cu destinul nostru.

iti dau un exemplu: poate ca cineva treb sa invete sa se detaseze de ideea de bunuri materiale. si ca sa invete aceste lucruri, acea persoana va intimpina multe dificultati in a stringe bani sau a avea un job bine platit sau poate avea pierderi financiare etc.

exemplele si situatiile pot fi f multe. cind ai timp, uita-te pe linkul de unde am luat articolul. sint multe articole, carti, filme ce te vor ajuta sa intelegi cite ceva din ceea ce am spus mai sus.

totul tine de cum stim sa gindim pozitiv si de a urma calea destinului nostru.
  •  
    • 157 mesaje
    14 Oct 2009, 17:02
    0 0
    Personal as avea niste comentarii in legatura cu ideea asta de a gandi pozitiv, ca suntem ceea ce gandim. Eu intotdeauna mi-am imaginat exact situatia inversa celei in care sunt acum, niciodata nu m-am gandit ca eu nu pot sa fac un anumit lucru. Si totusi lucrurile arata exact pe dos; mi-am imaginat ca voi ajunge intr-o situatie ( a nu se gandi cineva ca mi-am dorit castel pe Valea Loirei sau eu mai stiu ce irealizabil, nici pe departe, au fost dorinte de bun simt) mi-am dorit sa ajung acolo, si totusi sunt in cu totul alta situatie decat am gandit eu (la modul cel mai pozitiv si mai optimist cu putinta). Si atunci intreb eu, ce s-a ales de toate gandurile mele, acelea pozitive si optimiste? Doar concluzia ca s-a intamplat exact pe dos.
  •  
    • 210 mesaje
    15 Oct 2009, 15:51
    0 0
    pot fi multe explicatii la etapa din viata prin care treci. se pot ascunde multe lectii in spatele unor lucruri care, la prima vedere, nu au logica. nu stiu in ce masura crezi in notiunea de karma sau reincarnare, dar eu mi-am gasit multe explicatii la viata prezenta, prin prisma altor vieti traite. si de multe ori trb sa contrabalansam anumite lucruri facute in trecut pt a putea sa ne invatam si sa descifram lectiile destinului din viata actuala.
  •  
    • 9 mesaje
    15 Oct 2009, 20:09
    0 0
    execelent articolul mayyra.
    si eu cred ca nimeni nu e capabil din lumea asta sa afle viitorul.
    ma intristeaza doar sa vad atitea fete care nu au invatat sa aiba incredere in ele si in puterea credintei.
    eu cred ca destinul e doar in mainile noastre si numai noi putem sa il directionam acolo unde dorim. ne trebuie si ceva intelepciune pentru asta. nu destinul este orb, ci noi sintem cind nu vede sensul la ce se intimpla in viata noastra.
    pupici fetelor
  •  
    • 43 mesaje
    22 Oct 2009, 15:47
    0 0
    Mie mi-a placut o fraza pe care am citit-o intr-o carte : "Viitorul creeaza prezentul". In functie de scopurile si idealurile pe care le avem drumul nostru se construieste astfel incat sa ne duca la ele. Daca nu avem scopuri in viata ceea ce construim nu duce nicaieri si atunci lasam loc intamplarii in viata noastra.
  •  
    • 9 mesaje
    1 Nov 2009, 09:37
    0 0
    mai trist este altceva, antonia:
    atunci cind ne punem viitorul in miinile altcuiva, crezind ca acea persoana (a se vedea multitudinea de oferte de ghicit de pe forum) stie ce ne asteapta in urmatoarea perioada de timp.

ptca asa cum ii spune si denumirea, este doar...ghicit.
  •  
    • 19 mesaje
    30 Nov 2009, 23:45
    0 0
    Mirunas,pana mai ieri si eu puneam aceleasi intrebari ca tine si chiar am primit raspunsuri pertinente.Toti ne dorim cate ceva ce credem ca ne-ar face fericiti dar se pare ca suntem ghidati de niste legi care lucreaza mult mai amplu iar scopul nostru este sa evoluam.Daca ceea ce ne dorim nu rezoneaza cu armonia universala atunci primim semnale mai inai slabe apoi tot mai intense pentru a ne trezi.Posibil sa nu intelegi prea bine ce-ti spun dar destinul ni l-am ales inainte sa ne nastem iar pe parcursul vietii cand ne abatem ,cineva ne redreseaza cu intentii bune doar ca noua ni se par catastrofale .Exista oameni cu perceptii mai fine care "ghicesc"doar ceea ce s-ar putea intampla daca starea ta de spirit ramane aceeasi pe care o ai in momentul ghicirii de aceea un sceptic rastoarna situatia iar un credul merge pe traseul ghicit.
  •  
    • 47 mesaje
    9 Iul 2014, 14:02
    0 0

Sfatul meu este sa nu apelati prea des la aceeasi persoana. Chiar daca nu va imprieteniti, si sunteti numai clienta fidela, exista riscul foarte mare sa afle mai multe lucruri, sa ajunga clientele sa se cunoasca intre ele ( ca, uneori, o recomanzi pe respectiva altor amice) si ghicitoarea sa stie de fapt foarte multe, fara a ghici propriu-zis.

Acest mesaj a fost editat de către Liaciocarlia: 24 Iul 2014, 01:05