gelozia o boala??!!!

•  
    • 72 mesaje
    6 Mai 2009, 20:10
    0 0
    ce parere aveti evelor gelozia este cumva o boala?
  •  
    • 411 mesaje
    6 Mai 2009, 22:26
    0 0
    Gelozia nu este doar pentru Eve, este comuna si Adami- lor
    Si e boala grea. Incurabila.
  •  
    • 28 mesaje
    7 Mai 2009, 11:51
    0 0
    Hmm...gelozia...ce-o fi asta?
    A incercat cineva, candva, sa ma faca foarte geloasa si i-am demonstrat ca nu a obtinut decat exact contrariul...
  •  
    • 13 mesaje
    15 Oct 2009, 18:41
    0 0
    Gelozia este o boala daca se ajunge prea departe, Intr-o relatie trb sa existe si un pic de gelozie...o gelozie frumoasa. Deja cand incepi sa-l controlezi pe celalalt, il intrebi intruna unde a fost sau unde merge si cu cine etc, nu mai e o gelozie normala, ci o boala.Totul e frumos pana la un punct
  •  
    • 338 mesaje
    18 Oct 2009, 03:13
    0 0
    Tatal meu a manifestat toata viata o gelozie devastatoare si fata de mama mea, si fata de actuala lui sotie. Si mama, si cealalta nevasta au suferit cumplit dintr-o gelozie pe care nu a fost capabil sa si-o tempereze, sa o stapaneasca. Incredibil de mult rau poate face, este o boala si o consider malefica.

Si am cunoscut si alt gen de gelozie. Fostul meu sot vroia sa ma faca geloasa. De exemplu, il sunau fel de fel de tipe acasa, la telefon. Le raspundeam calm, civilizat. Cand ajungea acasa ii spuneam cine l-a cautat. "Si ce ai spus?", ma intreba. "Sa sune mai tarziu cand ajungi acasa pentru a discuta direct cu tine." ... "Bine, dar tu nu esti deloc geloasa? Inseamna ca nu-ti pasa, ca nu ma iubesti" ... Ii raspundeam: "Inseamna altceva: ca sunt atat de generoasa incat nu ma pot bucura numai eu." ... Pur si simplu turba la raspunsul acesta. Cu timpul, tot atat de calm i-am spus ca vreau sa ne despartim. Si PUNCT!

Gelozia tatalui meu m-a facut imuna la farama de gelozie ce ar fi putut exista in mine. Atat de mult m-a marcat, incat am devenit inerta, fara reactie in fata oricarei forme de manifestare a ei.
  •  
    • 358 mesaje
    19 Oct 2009, 23:01
    0 0
    carmennnnnnnuta, nu te ingrijora, simptomele tale nu sunt de la gelozie, esti bolnava de-a dreptul; deci fugi la doctor si cand ii povestesti, spune-i-le pe toate, nu numai astea cu gelozia, sa nu platesti consultatia degeaba.
  •  
    • 600 mesaje
    21 Oct 2009, 13:58
    0 0
    Da, gelozia exagerata e o boala, paranoia se poate manifesta in mai multe feluri printre care si delir de gelozie si bineinteles poate deteriora grav o relatie, iti dai seama, orice miscare pe care o faci partenerul o interpreteaza gresit.
  •  
    • 43 mesaje
    22 Oct 2009, 15:34
    0 0
    Eu cred ca gelozia o manifestare a unor frustrari acumulate de-a lungul timpului. Este un sentiment primitiv care se manifesta la oameni cu multe probleme nerezolvate. Eu consider acest sentiment primitiv doar atunci cand se manifesta. Faptul ca intr-o anumita situatie simti putina gelozie nu este grav dar daca deja incepi sa actionezi conform a ceea ce simti si mai ales sa ii ranesti pe cei din jur inseamna ca ai o problema.