farmece, vraji
-
0 1am si eu o intrebare
credeti in farmece?
se mai fac in zilele noastre? stiti cumva cazuri concrete? va intreb pt ca am o dilema. am fost casatorita cu un barbat multi ani, era un om foarte bun si brusc s-a schimbat grozav de mult. toata lumea zice ca i-a facut cineva vraji. nu am crezut niciodat in farmece si vraji si totusi ceea ce se intampla acum cu el ma face sa-mi pun tot felul de intrebari. daca cineva stie cazuri concrete de astfel de situatii si mai ales de rezolvarea lor va rog sa-mi impartasiti si mie din experienta -
andrea31,oamenii se schimba,se descopera,se plictisesc,se ascund,se reorienteaza....parerea mea.
Traim intr-o lume nebuna,o lume alcatuita din oameni,deci nu viata e de vina ci oamenii ...
Fii loiala convingerilor tale si lasa vrajile si farmecele pt. cei care probabil mai cred in totemisme si inca locuiesc in ginti si triburi. -
stiu ca oamenii se schimba. Sunt constienta de acest lucru dar nu pot sa-mi explic cum se poate intampla asta intr-un timp atat de scurt, 2 sau 3 luni. Suntem impreuna de 15 ani si pot spune ca il cunosc. Era un om bun, responsabil, cu capul pe umeri iar acum nu-I mai pasa de nimeni si nimic, nici macar de copilul lui, de nimeni dintre cei pe care altadata ii iubea, ma refer la familie si prieteni. Si totul s-a intamplat in max 3 luni. Nu am crezut niciodata in astfel de lucruri dar ceea ce se intampla acum ma face sa-mi pun o groza de intrebari si nu gasesc nici un raspuns. Nimeni din jurul lui nu intelege ce se intampla cu el.
-
andrea31, mie personal imi vine foarte greu sa cred, dar am auzit povesti de la persoane care ziceau ca li s-au facut vraji-si erau oameni instruiti, cu facultati, cu profesii bune - si oamenii astia ziceau ca au gasit ascunse prin casa chestii gen gheare de gaina tocate sub saltea, par legat cu ceara si cu ata rosie, cruci negre arse, deci ceva urme materiale tot gaseau. am 2 prietene care mi-au zis ca au gasit ele chestii din astea, tot in niste perioade de criza. ai si alte suspiciuni- cineva anume va vrea raul, l-ai suparat tu cu ceva de se poate purta asa, are vreo nemultumire, ai discutat cu el?
-
eu zic sa discuti si cu un psiholog, poate are asemene probleme, oricine poate sa aiba la un moment dat. sa inteleg ca nu ai descoperit prin casa chestii de-astea de care ziceau prietenele mele. pana la urma, credinta in vraji nu mi se pare foaret deplasata, deoarece, asa cum credem in Dumnezeu, credem si ca exista floricica si daca sunt calugari care pot face minuni, inseamna ca sunt si oameni care pot face rau. daca mai stai cu el, poti sa vezi acum , la curatenia de Paste, daca nu gasesti prin casa obiecte dubioase. Dar neaparat as zice sa vorbesti si cu un psiholog si sa-i descrii comportamentul lui, pt ca sunt multe motive din cauza carora un om se poate schimba
-
de facut, iti zic sigur ca se fac si in zilele noastre, ca doar sunt unele reviste pline de anunturi cu vrajitoarea cutare, care face si desface. nu stiu cat de eficiente sunt. eu zic ca in nici un caz sa nu te duci la vrajitoare, ca sunt multe care iti cer o groaza de bani si te duc de nas, mai bine mergi si vorbeste cu un preot si fa niste slujbe in casa, ca rau n-au cum sa iti faca. Am o alta prietena care nu se intelegea bine cu iubitul de foarte multa vreme si se tot ducea pe la biserici , ca era convinsa ca li s-au facut vraji, si pana la urma tot s-au despartit pt ca nu mai mergea relatia, nu din cauza de vraji, de asta zic ca pot fi si alte cauze. Dar daca tu crezi ca te ajuta, treci pe la biserica si ia acatistul Sf. Ciprian si citeste-l cum scrie la inceput-asta se citeste la vraji si-ti mai face preotul o slijba cu molitvele Sf. Vasile. Eu am facut etnologie la facultate si am avut lucrarea de licenta pe vraji, de asta am idee, pt ca am vorbit cu oamenii, sa-mi strang material documentar.
-
draga romance30!
Daca ar fi sa numesc trib,atunci da,eu traiesc in acest mare trib numit"societate civilizata";dar asta nu inseamna ca daca nu vezi zburand femei pe maturi in noptzi cu luna plina sau mai stiu eu ce itzi imaginezi prin vrajitoare si farmece,ele nu exista!
Cat tzie draga andrea31, itzi spun ca desigur nu e bine sa lasi sa-tzi influentzeze viatza,credintza in D-zeu.e mult mai puternica,dar totusi exista si pot pe tema asta sa-tzi povestesc multe lucruri ce mi s-au intamplat chiar mie!doar ca acuma mi s-a trezit bebe si trebuie sa-i dau papica! -
SE POATE RASPUNDE,am trecut printr-un gen de experienta care nu stiu daca s-a datorat vrajilor,cind,un om cu un comportament normal,si un numar respectabil de ani de casnicie,a luat-o razna,pur si simplu;nu descurajez pe nimeni,dar,in final,am divortat,era vorba,totusi,de o criza existentiala,determinata de un anume tip de probleme;s-a schimbat in decurs de vreo 6 luni,mi-a mincat zilele,in timpul asta,n-am putut face nimic,ne-am instrainat,si,am ajuns la divort...asa ca,mare grija,femeile,in general,sint f rele,speculeaza orice moment de deriva,si chiar,destrama o familie;sper sa n-ai parte de asa ceva
-
Cand ti se intampla multe lucruri si crezi ca ti s au facut vraji,nu inseamna decat ca nu ti asumi responsabilitatea /consecintele a ceea ce ai creat si dai vina pe ceva exterior. Nu exista decat energie canalizata pozitiv sau negativ, dar intotdeauna rezonam cu ceea ce suntem si ceea ce facem.( legea cauza/efect.)
Iar anumite persoane care se schimba peste noapte trec printr o criza existentiala - avem multe blocaje /traume de care nici nu mai stim in subconstient si exista destule situatii care le pot scoate la suprafata, ducand astfel spre o reala transormare a fiintei.
Cand omul drag de langa voi se schimba inexplicabil, iubiti -l fara asteptari in perioada respectiva, inconjurati l cu compasiune si deschideti cu el un canal real de comunicare.
Cu drag,
Jass