life after death

•  
    • 2817 mesaje
    15 Mar 2008, 13:31
    0 0
    un subiect care m-a intersat dintotdeauna; si cele mai interesante scrieri le-am gasit aici:
    http://www.near-death.com
    am si carte in format electronic, daca o vrea cineva, sa-mi spuneti
  •  
    • 77 mesaje
    15 Mar 2008, 13:46
    0 0
    de site stiam este foarte bun, cum se numeste cartea ? cumva cele de raymond moody? eu cautam in format pdf cartile lui michael newton Calatoria Sufletelor, Destinul Sufletelor, Viata dintre vieti
  •  
    • 2817 mesaje
    15 Mar 2008, 13:49
    0 0
    nothing better than death
    ce m-a emotionat cel mai tare, se pare ca ne alegem parintii inainte de nastere
  •  
    • 77 mesaje
    15 Mar 2008, 13:53
    0 0
    cartile de care zic eu inca n-au aparut pdf si asa toate cumparate sunt cam 150 ron vezi ca ai msj privat
  •  
    • 77 mesaje
    15 Mar 2008, 14:03
    0 0
    scarlat demetrescu - din tainele vietii si ale universului este o carte foarte buna ptr interesati de subiecte de genul acesta reincarnare viata dupa moarte etc..
    in legatura cu ce spuneai tu, da exista anumite conceptii conform carora ne alegem locul unde sa ne nastem in sanul carei familii conform lectiei de viata pe care trebuie s-o invatam ptr a evolua si de obicei sufletele cauta sa se reintalneasca cu persoanele din vietile trecute ptr ca vor sa incerce diferite ipostaze acum poti fi mama in viata urmatoare poti fi frate cu mama si etc
  •  
    • 2817 mesaje
    15 Mar 2008, 14:12
    0 0
    da, se pare ca "dincolo" traim in grupuri, pe niveluri spirituale, si ne incarnam planificat, si ne pregatim inainte de a ne incarna, etc
    in website-ul asta nu e doar "o teorie" despre viata de apoi, sunt foarte multe marturii a celor care au trecut prin asta; oameni e diferite religii, diferite culturi etc
  •  
    • 77 mesaje
    15 Mar 2008, 14:16
    0 0
    da dar vedeti dv aceste teorii sunt puse la indoiala de neurologi conform carora aceste viziuni tunele sunt efectele creierului, o ultima fortare ptr a nu mai simti durere, acum cei care sustin existenta vietii dupa moarte spun ca n-au cum sa fie rezultatul unor reactii din creier deoarece evolutia ne-a dotat cu instincte ptr a supravietui si celor mai cumplite accidente si nu ar avea logica ca in momentul mortii creierul sa abandoneze lupta, ci ea ar trebui sa ramana activa sa mentina omul constient ptr a-i da sansa sa se lupte ptr viata lui
  •  
    • 2817 mesaje
    15 Mar 2008, 14:31
    0 0
    auzi mah, tu cati ani ai de imi zici mie dvs??
  •  
    • 77 mesaje
    15 Mar 2008, 14:34
    0 0
    21..
  •  
    • 1828 mesaje
    15 Mar 2008, 14:35
    0 0
    July, io nu'sh ce sa zic...mai ales ca io am experiente din astea de acum sunt aici si peste 1 secunda ma uit la fereastra mea din fata blocului si apoi, peste 1 secunda, iar sunt in patul meu. Si asta in 30 de secunde totul.
    Plus visele mele care sunt filme cu ceea ce se va intampla. Dar nu simboluri. Exact ceea ce se va intampla, ca un film. Eu cred ca DA, exista ceva, nu stiu ce si nici nu ma sperie, dar nici nu vreau sa stiu.
    Ceea ce nu inteleg eu e de ce, daca tot alegem inainte de a ne reincarna, nu alegem ceva bun cu totii. De ce unii aleg sa aiba o viata mizera, cu un sfarsit tragic? Aici imi da mie cu rest...
  •  
    • 2817 mesaje
    15 Mar 2008, 14:46
    0 0
    pt ca numai experientele dificile te ajuta sa evoluezi spiritual - si evolutia spirituala e scopul incarnarii noastre
    se pare ca spiritele cele mai evoluate aleg sa se incarneze cu un handicap..
    nush, da in a way, it maks sense

mika, ce ai tu se cheama OBE - out of body experience ; mi-ar placea si mie sa am
  •  
    • 2817 mesaje
    15 Mar 2008, 14:52
    0 0
    auzi tu skepty, e adevarat ca io am 33 acu, dar considerind ca ultimul meu iubit avea 24, poate poti sa renunti la dvs ca ma roade..
    thnx
  •  
    • 1828 mesaje
    15 Mar 2008, 14:54
    0 0
    Buey, nu'sh mie tot cu rest imi da. Adica, de ce se mai naste un bebelus care moare dupa o saptamana...? Si ce vrei sa zici? Ca eu sunt suma reincarnarilor anterioare? Si de aia sunt asa smart'n'brilliant? Nu pen'ca am fost la scoala?
    Deci, da, io cred ca este ceva la mijloc, nu stiu exact ce. Dar, mai cred ca nu e ce credem noi ca e.
    Giulai, prima data cand am sarit io de pe craca mea, m-am panicat rau de tot. Acum sunt mai linistita...stiu ca-mi revin. Faza e ca stiu dinainte ce mi se intampla si nu inteleg de ce. Oricum nu pot schimba ce se va intampla. De ce sa stiu dinainte? Care e rostul? Si de ce tocmai eu? Cineva incerca sa explice prin faptul ca provin dintr-o sarcina gemelara, din care numai eu m-am dezvoltat. Dar mi se pare prea cusuta cu ata alba ca as avea o legatura cu celalalt eu, care nu a mai ajuns pe lumea asta...
  •  
    • 77 mesaje
    15 Mar 2008, 15:00
    0 0
    Ok asa voi face de acum, in legatura cu ceea ce-ai spus despre spiritele evoluate cum c-ar alege sa se nasca c-un handicap apar niste dileme aici: rudolf steiner un mare mistic considera ca cei nascuti in africa india unde-i multa saracie sunt spirite mai putin evoluate sau ca ele-si ispasesc anumite pedepse din trecut, ori au avut bunastare materiala si au fost egoisti n-au stiut sa imparta ori nu si-au dezvoltat deloc latura spirituala si etc;
    Spiritele evoluate cred ca sunt cele care ar putea sta in spatiul astral dar aleg sa se intoarca pe pamant, pentru a-i ajuta si pe ceilalti sa ajunga unde-s ei acum la acelasi nivel de intelegere al regulilor universului. Se poate sa se nasca cu un handicap ptr a fi drept un exemplu ptr cei invalizi sau cu anumite probleme ptr a le oferi un sprijin moral.
  •  
    • 2817 mesaje
    15 Mar 2008, 15:09
    0 0
    mika, probabil ca ce ti se intampla e doar o treapta catre self consciousness; nu tre sa te panichezi! incearca sa inveti cat mai mult din exprientele pe care le ai; incearca sa mergi cat mai departe - spatial; si sa le controlezi (i.e. sa faci ce vrei tu cand ti se intampla)
  •  
    • 77 mesaje
    15 Mar 2008, 15:10
    0 0
    dreq_gol nu stiu de ce ai tu aceste "obe", dar in legatura cu inteligenta aptitudinile din ceea ce am citit am inteles ca aceste calitati sunt dezvoltate de noi in vietile anterioare, nimanui nu i se da o calitate extraordinara din oficiu, daca el este un muzician foarte bun spre ex nu denota ca Dumnezeu i-a dat din oficiu acest dar, ci este rezultatul muncii lui, stradaniei efortului depus numai de el si nu de altul, si probabil multi se intreaba de ce el are aia eu n-am, de ce poate face aia asa de usor si eu nu: pai si el era la fel ca noi dar a ales sa-si dezvolte anumite facultati poate in vietile anterioare a muncit din greu sa invete notele muzicale s-a ciocnit de aceleasi greutati cu care ar da piept azi un om care n-a invatat nimic niciodata despre muzica. E drept si mie parca mi se par trase de par anumite notiuni, parca au radacina in invidia omului care vrea cu orice pret sa gaseasca raspunsuri ptr neputinta sa si-l consoleaza cumva faptul ca Dumnezeul in care crede trebuie neaparat sa-i ofere si lui aceeasi sansa.
  •  
    • 2817 mesaje
    15 Mar 2008, 15:13
    0 0
    skepty, spiritele cu adevart evoluate, care vin cu o misiune precisa in folosul umanitatii, nu se incarneaza ci traisc (,) ca si spirite, intr-un alt realm; toti cei incarnati au conturi neincheiate cu ei insisi
  •  
    • 77 mesaje
    15 Mar 2008, 15:20
    0 0
    da corect ceea ce ai spus: toti cei incarnati au conturi neincheiate cu ei insisi si as adauga si "fata de cei carora au gresit"; dar eu sunt de alta parere si anume un spirit dupa ce a incheiat un ciclu de 26000 ani de sute de reincarnari migreaza catre un alt univers o alta planeta cu alte legi diferite de cele care ne guverneaza acum pe noi si tot ceea ce ne inconjoara, dar ei totodata pot alege sa se intoarca pe pamant sa-i ajute pe ceilalti deoarece sunt altruisti se gandesc la cei ce i-au fost alaturi in atatea reincarnari si doresc sa-i ajute, cu pretul de a gresi si de a acumula noi datoriri karmice, deoarece odata incarnat intr-un trup sunt si ei supusi la aceleasi pofte carnale, materiale si sunt predispusi sa greseasca ca orice om.
  •  
    • 2817 mesaje
    15 Mar 2008, 15:28
    0 0
    in cazul asta e f putin probabil sa te incarnezi; ca spirit, poti ajuta mult mai mult; plus ca, evoluat fiind, e mult mai putin probabil sa contractezi "datorii karmice", nu?
  •  
    • 77 mesaje
    15 Mar 2008, 15:31
    0 0
    da, este mai putin probabil dar tot exista sanse, si nu inteleg ce spui tu, cum pot fi de folos fiind spirite neincarnandu-se si neavand o legatura tangibila cu noi. Te referi la faptul ca intra in contact cu noi ne ajuta dar noi nu-i simtim ca sunt un fel de ingeri?