0 0Cat de usor ne folosim de cuvintul karma in tot felul de analogii -mai ales cand e sa cautam un vinovat pt tot ce ni se intampla.
Cat credem in ea cu adevarat?!
Mai ciudat este ca fiecare din noi,avem propria notiune de karma;propria-i definitie si propria-i perceptie fara sa deranjeze pe nimeni- fie erudit,fie laic...
Sa fie starile de deja-vu un fel de roata a Samsarei impletita cu karma neimplinita ?
Va invit doamnele mele si pe voi stimati domni sa ne dezbracam de notiuni puerile ,idei preconcepute si declaratii sfornaitoare care nu ne apartin si nu ne reprezinta pe noi-ca individ- si sa spunem cum gandim,ce gandim - dar NU de ce gandim
Sa fim mai indrazneti azi decat am fost ieri si maine mai mult decat azi ! -
Fiecare individ are astazi circa doua sute de experiente in urma, ceea ce constituie karma sa in care intra o parte negativa, dar si o parte pozitiva. Karma reprezinta ansamblul actelor, al tuturor vorbelor si gandurilor, al tuturor emotiilor si sentimentelor pe care individul le-a acumulat in vietile anterioare.
Exista doua tipuri de karma:
- karma veche de rezerva, acumulata in existentele anterioare;
- karma noua de circumstanta ce se creaza in aceasta viata;
Prin Legea cauzei si a efectului, orice actiune antreneaza o reactiune, adica pentru orice energie produsa de catre o persoana se va produce, dupa un timp dat si o asociere de alti factori, o energie de aceiasi calitate, pozitiva sau negativa. Orice cauza are un efect iar aceasta se poate verifica in fiecare zi.
Am gasit si eu o definitie pe gugl cu toate ca e prea sofisticata pentru mine. Dar eu cand patesc ceva imi spun ca asta mi-e scris, sau asa a vrut Dumnezeu, sau asta mie destinul, sau asta mie Crucea, diverse exprimari ale unuia sau aceluiasi lucru. Coincidentele sau deja-vu-ul care ne tulbura pot sa bulverseze o gandire mai prozaica. Cum poti explica un sentiment de Deja-vu? -
Ce ai scris tu acolo din google e exact definitia karmei. dar pe urma scrii ca e voia lui Dumnezeu si inseamna asa cum spui ca nu ai inteles. Noi singuri ne am ales lectiile pe care sa le invatam in aceasta viata,trebuie sa intelegem ca situatiile care ni se ivesc sunt ocaziile pe care le atragem pentru a rezolva ce a ramas nerezolvat si pentru a vindeca in noi ceea ce avem de vindecat. Cand o sa intelegem asta o sa multumim pentru orice situatie care in aparenta e un dezastru,si o sa o vedem ca pe o ocazie da mai rezolva ceva. Fiecare persoana cu care avem o problema e o oglinda a ceea ce avem de vindecat in noi. cheia vindecarii acestei karme este iubirea pe care trebuie sa o gasim in noi si apoi sa o revarsam in jur. cand o sa ne intelegem lectiile/karma, abea atunci o sa ne transformam din "victime" ale destinului cum se cred majoritatea, in creatori ai propriului destin.
-
spunea un invatator ca noi-oamenii.cei mai multi dintre noi folosim cuvinte foarte nepotrivite- fapt care atrage dupa sine consecintele - un exemplu este folosirea in orice circumstanta a cuvintului "problema";in China cuvintul problema se scrie si se citeste identic cu cuvintul "provocare"
Richard Bach :"fiecare problema are in mainile ei un dar pentru tine..."
ce trebuie sa ni se intample ca sa vedem "problemele" noastre ca pe o experienta pozitiva - sa nu ne fie dat de mostenirea genetica sau culturala -ok... sa zicem ...dar ne-o putem cultiva in mod autodidact sau... raminem doar cu teoria