Parul in vis
-
0 0am visat aseara ca eram in camera mea si aveam parul lung saten ff deschis cu ff multe suvite albe/galbene (eu il am mediu, saten inchis cu tenta de rosacat);
in pat erau doua femei care zambeau, pareau mai in varsta ca mine dar pe care nu le cunosteam..
eu imi treceam mana prin par si tot ramaneam cu fire in mana si in vis ma gandeam ca imi cade parul...
la un moment dat pt ca erau mai multe m-am dus sa le arunc la baie...
in camera femeile zambeau si se uitau la mine; am bagat mana in par si am ramas cu o suvita enorma in mana... stiu ca in vis cand m-am dus sa o arunc la baie mi s-a parut ff mult par (care acum parea gri); si cand m-am uitat in oglinda, pe partea sanga aveam ditai gaura in par...
si apoi se facea ca am iar parul meu normal si ii aratam sotului ce gaura am (parea ca si cum o portiunue din scalp fusese rasa) si ii spuneam ca tr sa schimb cararea sa incerc sa acopar...
donna si fetele care se pricep, puteti va rog sa imi spuneti ce reprezinta visul meu?
va multumesc anticipat... -
Parul lung, din cate stiu, simbolizeaza puterea unui om (vezi povestea biblica cu Samson si Dalila). Freud zice si el ceva asemanator: dupa el, parul ar fi un simbol falic.
Cele 2 femei in varsta ar putea sa fie doua persoane (nu neaparat de gen feminin) care ori iti sunt rude mai in varsta, ori iti sunt superioare ierarhic. Par sa se inteleaga foarte bine sau chiar sa existe intre ele un fel de asociere (stau in acelasi pat). Le percepi ca avand un efect de castrare asupra ta (in prezenta lor iti cade parul si iti ies peri albi) - probabil te gandesti ca uneltesc impotriva ta sau ca glumesc pe seama ta.
Sotul te incurajeaza, iti spune sa nu te arati slaba in fata lumii (sa schimbi cararea ca sa ascunzi zona fara par).
Un amanunt interesant: chiar exista o boala (a scalpului) care apare pe fond nervos si se manifesta exact asa cum ai visat. Se numeste "pelada". -
absolut!
(sotul meu a avut pelada, noroc ca s-a dus rapid la un dermatolog si s-a tratat, altfel cica e jale cu afectiunea asta...)
poate visul tau reprezinta doar faptul ca uneori te simti intimidata in prezenta persoanelor mai in varsta - si nimic mai mult.
bunica-mea nu credea in vise; cand incepeam sa-i povestesc un vis, ea imi raspundea: "ei, vise de noapte, maica... nu le mai lua si tu in seama..." era o batrana inteleapta.
-
Avea dreptate bunica ta,donna..cand ti-a spus cuvintele acelea..
Stam sa ne batem capul atat cand visam ceva mai deplasat..sunt doar niste vise..si nimic mai mult..
Si eu mai visez diverse chestii..unele sunt de-a dreptul infricosatoare..si ma sperii,ma trezesc plangand,dar cand ma trezesc,ma simt asa de usurata ca a fost doar un vis..si nu realitate...iar apoi,nici nu ma mai gandesc sa dau o interpretare visului,sa-l intorc pe toate partile..
O singura data am fost curioasa ce reprezinta visul meu..si am postat aici.. (visasem ca sunt insarcinata) ca ma trezisem cu un sentiment foarte ciudat,dar stiu ca eram fericita
-
Donna daca mai esti prin zona imi zici si mie ce reprezinta urmatorul vis?(multumesc anticipat)
eram pe un fel de deal (era ceva verdeata pe acolo, dar sigur eram in Bucuresti) si vb cu o prietena care nu mai locuieste in Ro de vreo 7 ani. ii spuneam prietenei ca arata f bine (ea a nascut in toamana o pereche de gemene) Dar asa si arata, doar ca fata era in forma de inimioara si era mai plinuta si avea ochi albastri (in cdt in care ea are ochi caprui si e f slaba la fata).
Prietena mea spunea ca e fericita ca e in RO mai ales noaptea (ca poate dormi fara sa le auda pe fete plangand) dar ca ziua ii e foarte dor de ele.
Eu caram dupa mine o potcoava uriasa, dar care parea plina in interior, si pe care o tinem la sub brat (cu picioarele potcoavei spre spate);
in vis se facea ca ne intalnim cu un alt prieten de al meu si eu ii spuneam Anei (prietena mea) ca trebuie sa le fac cunostinta ca si el are gemene (de fapt sotia amicului a nascut acum 2 sapt o fetita) .
la un moment dat ne-am intalnit toti trei si eu am lasat potcoava langa un tufis... si m-am trezit cu sentimentul ca potcoava aia era extrem de imp.
m-am culcat la loc (era 5) dar am visat acelasi lucru si m-am trezit in acelasi moment al visului cu aceasi sentzatie ca potcoava era imp. -
nu ar nimeni idee cam ce ar insemna visul?
nu va zic ca in dimineata asta am visat un vis cuun sarpe, mare, galben. se facea ca o fam prietena cu ai mei (eram inca la parinti acasa) avea 2 copii care aveau ca pet un sarpe mareee galben pe care ni l-au dat noua pt ca ei plecau din tara; sarpele statea incolacit pe canapeaua din sufragerie sau dupa usa si parea ca asculta dc ii ziceam sa stea acolo dar mie imi era frica de el pt ca mi se parea ca e prea mare...
in vis sarpele de vreo duaa ori parca s-a repezit sa muste, sau doar sa sasaie, nu stiu, dar a ascultat cand i-am zis sa se duca la loc...
eu vroiam sa il iau si sa il duc pe camp sa il las acolo, dar ai mei ziceau ca a doua zi o sa ne vina un pom pe care sa il punem in sfragerie si ca sarpele va sta doar acolo, plus ca nu e frumos sa arunci ceva ce ai primit...
uf... imi ziceti si mie ce inseamna visele astea?
ca incep sa ma intreb de ce tot apar asa ciudatenii de vise tocmai acum cand al meu a fost de acord sa facem cununia religioasa (noi suntem luati doar la primarie).
multumesc anticipat