ajutor - ce inseamna visul?

•  
    • 705 mesaje
    11 Sep 2007, 01:02
    0 0
    Am mai postat acelasi lucru si pe un alt topic unde Donnna interpreta visele fetelor. Acum va rog sa ma ajutati si pe mine si sa nu va suparati si sa considerati spam ca am pus si aici. POate stie vreuna dintre voi ce ar putea insemna visul meu, ca tare ma macina in utlimul timp!

Asadar .. eu visez mereu o casa in constructie, mereu in renovare. Si mereu am idei noi (e casa mea) despre ce as putea sa fac nou in ea sa arate bine. Muncitorii roiesc in jurul meu, iar eu o vizitez. In fiecare vis (desi casa arata diferit de cele mai multe ori) ma avant pana in cele mai intunecate colturi si locul incepe sa se stramteze. Ajung mereu in pod sau in pivnita si nu mai incap printre diferite obiecte, ori usile se micsoreaza. Si mor de curiozitate ce este mai incolo, desi nu pot ajunge, ca sa stiu ce redecorez acolo.

O data casa era suspendata pe niste piloni deasupra unei plaje maloase, cu multe alge si nisip ud, totul foarte ..."cartilaginos" (asta era impresia mea in vis) si trebuia sa urc pe o scara sa ajung la usa.

Apoi casa era in curtea unei vechi intreprinderi parasite, cu peretii in paragina.

Alta data casa era intr-o livada, deasupra copacilor, iar de la balcon culegeam fructe si le strangeam in cosuri imense, pe care apoi le depozitam printre materialele de constructii si se umpleau de var.

Te rog spune-mi ce cerzi tu ca inseamna, pentru ca mereu visez aceeasi idee, doar in scenarii diferite.

A, uneori in vis apar cunoscuti (parintii, iubitul, prietenii buni) care imi spun cum vor sa arate camerele lor, iar eu notez totul pe o lista. O singura data era petrecere intre muncitori, iar eu m-am suparat rau ca nu lucreaza, ci beau si se distreaza.

Astept opinii... va rog mult nu ocoliti mesajul si iertati-ma ca am scris un cearsaf!
  •  
    • 1260 mesaje
    11 Sep 2007, 05:30
    0 0
    nu ma pricep la interpretat vise decat la nivel intuitiv. casa in vis inseamna sufletul tau. probabil ca in functie de starile in care esti visezi si casa.
    faptul ca nu poti descoperi ce se ascunde acolo inseamna ca ai anumite lucruri pe care probabil nu vrei sau nu poti sa le scoti la iveala.
    am visat si eu ani la rand aceeasi casa (la mine era aceeasi), o casa frumoasa pe dinafara, dar niciodata nu intram. si acum stiu de ce. O data ce am inceput sa sap in suflet si sa-mi fac ordine, a cam disparut si visul acela.
  •  
    • 191 mesaje
    11 Sep 2007, 15:24
    0 0
    Sunt de acord cu Pescarus. Si eu cred ca reprezinta sufletul tau, cred ca vrei sa te schimbi in mod constant dupa influenta oamenilor din jurul tau. Nu cred ca ai ajuns la un nivel la care sa fii multumita cu tine insati (pentru ca e mereu in renovare) si te lasi influentata. Dupa parerea mea tu incerci sa pari in fata celorlalti ceea ce tu nu esti de fapt.
    Iar colturile intunecoase nu fac decat sa imi intareasca ideea ca tu ascunzi multe lucruri, ca nu vrei sa se afle sau pur si simplu nu ai curaj sa le scoti la iveala in fata celorlalti.
    Incearca sa iti gasesti echilibrul si sa fii tu insuti si in fata celorlalti.

Acum mai poate exista o varianta mai practica, mai babeasca sa ii spun asa de interpretare a visului tau. Cred ca iti doresti foarte mult o casa a ta (poate stai la bloc si vrei o casa pe pamant)si vrei ca prin acesta sa ii impresionezi pe cei dragi. Poate ca e un lucru pe care il ascunzi de cei dragi in legatura cu locuinta ta.
  •  
    • 11 mesaje
    11 Sep 2007, 15:50
    0 0
    Buna,nu vreau sa supar pe nimeni dar visurile sunt erezii si nu trebuie sa credem in ele.
  •  
    • 326 mesaje
    11 Sep 2007, 16:46
    0 0
    Da' chiar! Ia incetati cu visatu'!!!
    Dumnezeule!!!
  •  
    • 7364 mesaje
    11 Sep 2007, 16:52
    0 0
    In primul rand sunt VISE! Visurile sunt alea pe care ti le indeplineste "Dansez pentru tine".
    In al doilea rand, visele sunt refulari ale subonstientului nostru. Tot ceea ce noi cenzuram sa facem/gandim/spunem in mod constient nu dispare, ci se transforma in vise. Astefl, macar la nivel oniric ne putem indeplini anumite dorinte.

Eu nu cred in ideea de pisica inseamna nu stiu ce, casa inseamna altceva, etc. Fiecare element are o alta semnificatie pentru fiecare dintre noi si prin psihanaliza putem descifra aceste enigme.
  •  
    • 705 mesaje
    12 Sep 2007, 01:27
    0 0
    @Mada-Alexa, nu superi pe nimeni, doar ca am impresia ca iti scapa proprietatea termenilor.

erezie = 1. Doctrina sau credinta religioasa care ia nastere în sanul unei biserici, abatandu-se de la dogmele consacrate si care este condamnata de biserica respectiva. 2. greseala, eroare, ratacire. (sursa Dex9

Acuma.. lasand la o parte definitia de la punctul 1, ca banuiesc ca la a doua te referi, cum poate fi un vis o greseala? Nu il controlezi, se intampla pur si simplu. Poate deslusirea lui sa fie o gresela? Sau incercarea de a-i da de capat? Cine stie. Eu una n-am auzit de asa ceva si nici nu vad logica.

@ansdana - cu ce te deranjez eu pe tine? te afecteaza personal ca vreau sa dezbat ceva? nu te supara, ca nu ma iau la harta acum, dar chiar nu vad logica postarii tale.

Restul evelor.. va multumesc mult pentru pareri. Repet, visele (cum bine spunea cineva pe aici) au exact importanta pe care le-o dai. Eu una eram curioasa ce parere aveti voi cu privire la un detaliu care se repeta in visele mele. Si am aflat. Iar daca mai exista pareri, atunci sunt binevenite.
  •  
    • 1094 mesaje
    12 Sep 2007, 13:41
    0 0
    carlita , asa este cum au spus fetele. casa este sufletul tau si tot ce vezi reprezinta cam ce ascunzi tu acolo sau ce iubesti mai mult. parerea mea este sa ti recunosti tot ce tii ascuns ca parti care sunt ale tale, si sa le accepti ca sa fiind ale tale. partile care ni le negam sunt tot ale noastre, ele trebuiesc luminate . ce inseamna luminate? inseamna recunoscute si acceptate si iubite ca suntem noi insine..apoi devenim un Tot .adica un intreg care se accepta si se iubeste neconditionat.