De ce casatorie?

•  
    • 265 mesaje
    22 Feb 2007, 14:57
    0 0
    De ce casatorie?
    De ce casatorie inainte de 30-35 de ani?
    De ce copii ?
    Nu putem trai linistite si fara aceste idei ?
    De ce ideea de a fi casatorita va incanta?
  •  
    • 479 mesaje
    22 Feb 2007, 15:04
    0 0
    am 30 de ani...si de ce casatorie?? ...ptr ca imi doresc o familie si un copil sau doi...ptr ca ptr mine asta inseamna implinirea pe plan personal..
    ptr ca lumea se cam uita ciudat cand aude ca ai 30 de ani si INCA nu esti casatorita...
  •  
    • 479 mesaje
    22 Feb 2007, 15:05
    0 0
    am 30 de ani...si de ce casatorie?? ...ptr ca imi doresc o familie si un copil sau doi...ptr ca ptr mine asta inseamna implinirea pe plan personal..
    ptr ca lumea se cam uita ciudat cand aude ca ai 30 de ani si INCA nu esti casatorita...
  •  
    • 2293 mesaje
    22 Feb 2007, 15:07
    0 0
    am 25, nu 30..si tot la asta ma gandesc. familie, copii sanatosi . asta e implinirea
  •  
    • 4359 mesaje
    22 Feb 2007, 15:10
    0 0
    sunt si eu curios de o treaba: voi ziceti asta pentru ca simtiti asa, o nevoie de a avea familie si copii, sau numai pentru ca trebuiesc respectate anumite "norme sociale"?
  •  
    • 2100 mesaje
    22 Feb 2007, 15:15
    0 0
    nu mey, eu zic asa pentru ca asa m-a educat mama. eu oricum nu simt nimic. da pe batrani trebe sa ii asculti.
  •  
    • 2293 mesaje
    22 Feb 2007, 15:18
    0 0
    nu e vb de norme sociale.e vorba de implinirea ta ca om, ce faci in viata asta, ce lasi in urma. distractia, tineretea..toate se duc. dar se poate si fara acte, numai ca nu stiu..
  •  
    • 4359 mesaje
    22 Feb 2007, 15:23
    0 0
    si esti absolut convinsa ca nu poti lasa in urma ceva decat in modul acesta?
  •  
    • 265 mesaje
    22 Feb 2007, 15:25
    0 0
    Jade,
    Daca tu ti cinte de "toata lumea" care se uita ciudat...Conteaza? Conteaza toata lumea? Tie ti se pare ciudat ca nu esti casatorita?
    Si de ce copii?
    Este doar o curiozitate,nu vreau sa te simti chestionata...
  •  
    • 265 mesaje
    22 Feb 2007, 15:28
    0 0
    Invisible,
    Jos palaria.
    Normal ca despre societate este vorba si despre obiceiurile practicate.
    Swe uita lumea,draga,ca esti fata batrana...
    Cui ii pasa? Batrana si fericita !!!
    Daca va uitati in ograda vecinului...
    Hai,dorintza de a avea copii o inteleg.Daca este cazul..
  •  
    • 265 mesaje
    22 Feb 2007, 15:28
    0 0
    Invisible,
    Jos palaria.
    Normal ca despre societate este vorba si despre obiceiurile practicate.
    Swe uita lumea,draga,ca esti fata batrana...
    Cui ii pasa? Batrana si fericita !!!
    Daca va uitati in ograda vecinului...
    Hai,dorintza de a avea copii o inteleg.Daca este cazul..
  •  
    • 265 mesaje
    22 Feb 2007, 15:37
    0 0
    Mai vreau sa stiu de ce va simtiti implinite pe plan personal casatorindu-va si dand nastere unor copii?
    Nu este mai important ca relatia sa mearga bine,sa va simtiti fericite?Intradevar,cu putin noroc,relatia va merge de la sine pe langa copii,bani,cariera...Sau...
    Jade asta inseamna ca daca te vei casatori curand vei face repede si un copil sau doi,pt ca organismul inca mai poate..Oare o relatie de iubire se poate concretiza si "aseza" atat de repede? Intr-un an doi?Sau..ar trebui sa facem planul si cand ne apropiem de 30 de ani sa ne dorim din tot sufletul sa ne maritam cu partenerul..Si daca nu avem unul stabil,facem tot posibilul sa-i punem latul de gat ! Chiar daca mai facem 2-3 compromisuri pt asta.Ei,stiu,sunt rea,exagerez si eu...
    Copii ii facem pt noi sau ii facem ca sa mai existe 2-3 oameni printre atatia altii? Sau poate ca sa ne aduca un pahar de apa la batranete...chiar daca ei nu vor asta..Offfff
  •  
    • 265 mesaje
    22 Feb 2007, 16:03
    0 0
    copiii -imi cer scuze pt greseala gramaticala.
  •  
    • 4359 mesaje
    22 Feb 2007, 16:06
    0 0
    Ca sa ma exprim foarte finutz, si sa o completez pe ioanac27, si mie mi se rupe de normele sociale. Ma apropii de 30 de ani, si poate ar trebui sa ma gandesc la casatorie, da' desi mai imi trece gandu' prin minte ocazional, iese la fel de repede. Toata lumea urmareste o "realizare", dar pentru mine acest lucru este legat exclusiv de persoana mea, si nu imi trebuiesc alte persoane ca sa ma faca sa ma simt "realizat". Pot fi numit egoist, dar asta cred eu despre viata.
    Ah, si acum sa nu sara cineva cu "frica de commitment". Daca as gasi pe "acea persoana", nu as avea nici o ezitare sa ma insor
  •  
    • 2100 mesaje
    22 Feb 2007, 16:15
    0 0
    e, aici e treaba: DACA. la fel si eu. Invi stie
  •  
    • 1272 mesaje
    22 Feb 2007, 16:17
    0 0
    nu poti sa spui ca te simti realizat, daca ai un sot si copii!
    nu trebuie sa-ti aduca un pahar cu apa la batranete..dar, cineva se va gandi cu siguranta la tine..daca esti profesor si trec prin mainile tale mii de copii. crezi ca atunci cand vei ajunge la batranete se va gandi unul din aceia la tine??!!
    daca esti cel mai bun la servici..crezi ca peste ani, cand vei iesi la pensie, i-ti va recunoaste meritele???
    copilul da. este legatura de sange care va ramane toata viata..
    stiti ce placut cand un copil i-ti zice mama?
    fata mea are 8 luni si a inceput sa strige mama si papa(tata). stiti ce bucurie simti? nu se compara cu nimic pe lumea asta.

nimeni nu e obligat sa-si faca o familie: sot, copii, daca nu simte asta.
  •  
    • 178 mesaje
    22 Feb 2007, 17:22
    0 0
    Nu mi-am dorit sa am copii, iar nasterea fiului meu ne-a adus pe amandoi la un pas de moarte. In acea vreme(1985) trebuia sa ai pile sa faci cezariana sau sa ai noroc. Eu nu le-am avut pe nici una si asta mi-a "prilejuit" o scurta vizita prin tunelul care duce dincolo. In schimb, sentimentele pe care le-am trait atunci cand l-am tinut la piept si il hraneam, mirosul lui(si cele ce au copii mici stiu ce vreau sa zic), privirea aceea pierduta in ochii tai...Nu stiu ce pot simti barbatii, dar pentru o femeie este enorm. Orice ai realiza in viata nu se compara cu asta. Asa ceva traiesti pentru tine nu pt societate, obiceiuri sau traditii.
  •  
    • 479 mesaje
    22 Feb 2007, 18:50
    0 0
    nu ma intereseaza ca lumea se uita ciudat la mine ptr ca am 30 de ani si nu sunt maritata .era stabilit sa ma marit acum o jumatate de an ( dupa o relatie de 7 ani)...dar nu s-a mai intamplat asta...ce pot sa spun e ca nu vreau sa am copii doar ca sa am cine sa imi aduca un pahar de apa la batranete..imi doresc pentru ca doar asa o sa ma simt implinita...
    am tot ce isi poate dori o femeie la 30 de ani..dar faptul ca nu am familia mea ..ma face sa nu ma pot bucura pe deplin de ceea ce am..
  •  
    • 72 mesaje
    22 Feb 2007, 19:12
    0 0
    Ba da, poti trai linistita si fara casatorie, copii acte, dar uite eu vreau sa-ti zic,,,ca sun casatorita si foarte fericita. Deci se poate si asha!
  •  
    • 178 mesaje
    22 Feb 2007, 19:55
    0 0
    De ce iti faci probleme la doar 30 de ani, Jade? astazi fetele se casatoresc mai tarziu, fac cariera mai intai. Plus ca sunt o gramada de metode de a avea copii care nu erau acum 20-30 de ani. Cred ca totul poate vine cand te astepti mai putin si in avalansa, daca intelegi ce spun.