interpretare vis

•  
    • 152 mesaje
    20 Feb 2007, 15:11
    0 0
    Buna,

Am visat ceva foarte ciudat, o sa va povestesc cam despre ce e vorba;
    Se facea ca eram intr-o casa ceva intre casa parintilor mei si o locuinta straina. eram cu sora mea si parca alte persoane pe care nu le cunosteam sechestrati in aceasta casa.
    Cea care ne sechestrase era prietena cea mai buna a surorii mele.
    Nu imi aduc aminte exact acum ce se intampla, ci imi amintesc spaima si durerea pe care le simteam. Si dorinat de a scapa cumva si de a o proteja pe sora mea.
    La un moment am reusit sa alerg si am ajuns la fereasta balconului si am inceput sa lovesc geamul cu intentia de a-l sparge, pentru a striga dupa ajutor. Geamul s-a spart la un moment dat in bucati mici ca un mozaic.
    Am reusit sa strig dupa ajutor si am vazut un echipaj de politie.
    Cand persoana care ne tinea sechestrati a auzit ca vine cineva in ajutorul nostru a iesit din apartament si s-a aruncat in gol pe casa scarilor si a murit.
    M-am trezit cu sentimentul ca cineva a murit din cauza mea si ca nu trebuia sa strig dupa ajutor.
    Va rog daca stie cineva ce poate insemna acest vis va rog sa scrieti cateva randuri.
    Va multumesc mult.
  •  
    • 265 mesaje
    21 Feb 2007, 13:28
    0 0
    Nu este un vis prevestitor si cu atat mai putin important.
    Cine nu are probleme sa-si faca ! as zice..
    Casa in care te aflai este sufletul tau.Faptul ca familia se afla acolo nu este o surpriza.Esti sechestrata in sufletul tau ? Gandeste-te la asta.Ce ai vea sa spui si nu spui ? Ce crezi ca faci gresit si nu esti sigura de asta? Sau poate in intentia ta de a ajuta ai provocat o suferintza?! Cine stie....sunt atatea lucruri marunte cu care te impovarezi..Tu chiar ai o nelamurire in suflet si vrei sa fii corecta(faptul ca ai vazut prin geam echipajul de politie).Vrei sa oferi protectie sau sa-ti oferi protectie.Scapa mai repede de problema care te framanata.Repede si fara menajamente.As putea spune ca de obicei..evitzi sa iei decizii si de si mai multe ori ti-e jena sa spui oamenilor in fatza ceea ce gandesti.Pana si solutionarea unei probleme(moartea celei care v-a sechestrat)de induce in eroare.
    Iti permit o sugestie : fa ceea ce simti.In acest fel nu vor exista regrete.
    Eu cred ca treci printr-o perioada in care cineva sau ceva te-a complexat,ai impresia ca toti sunt mai destepti decat tine si gasesc solutii mai bune pt orice.
    Si daca s-a intamplat sa spui lucrurilor pe nume...nu trebuie sa-ti para rau pt asta.
    Spune-mi daca gresesc...
  •  
    • 345 mesaje
    21 Feb 2007, 14:35
    0 1
    adriana,

Este un vis de consumare a unor nevoi sau de rezolvare a unor situatii carora in viata de zi cu zi nu le faci fata.
    Casa reprezinta psihicul tau. Echipajul de politie reprezinta mecanismele de aparare existente la nivelul fiecarei persoane la nivel psihic. ceea ce este important este ca ele sunt functionale in acest moment.
    Sechestrarea reprezinta refularea unei nevoi pe care tu o ai la nivel constient -in viata de zi cu zi. de ex iti doresti mai multa libertate comunicare, exprimare etc---si nu gasesti mijloacele de a satisface aceasta nevoie.
    Sentimentul cu care te-ai trezit, de vinovatie...ti-e teama sa-ti satisfaci nevoia la nivel constient pentru ca aceasta ar contraveni unor reguli sociale general acceptate sau valarilor tale.
    Acum tu stii care este acea nevoie, dorinta, pe care o ai...si de asemenea tot tu stii, care ar fi repercursiunile care ar fi daca ti-ai satisface acea dorinta,
    Nu este, decat un vis de reechilibare la nivel psihic a unor tensiuni
    nu-ti fa griji
    vise placute si frumoase!
  •  
    • 1094 mesaje
    21 Feb 2007, 15:22
    0 0
    Ioana, Elle, Vesta scrieti la fel de frumos de parca a ti fii una si aceeasi persoana..uimitor!
  •  
    • 265 mesaje
    21 Feb 2007, 15:28
    0 0
    Multumim, Jass !
  •  
    • 265 mesaje
    21 Feb 2007, 15:34
    1 0
    dar nu mereu ! Mai avem si pareri diferite.Nu orice vis este rezultatul cautarii interioare, a legaturii sine.Sunt si vise in care subconstientul anticipeaza sau este afectat de ceea ce se intampla in jur...
  •  
    • 3383 mesaje
    21 Feb 2007, 15:39
    0 0
    Nu am mai deschis un alt topic, sunt deja multe deschise pe aceasta tema a viselor. Nu intru in detalii despre visul meu, dar as dori, daca ma puteti ajuta, sa stiu ce inseamna ca am visat 2 case mari, constructii solide, dar goale, fara usi, fara ferestre si foarte mizere! Si multi copii de care eu trebuia sa am grija!