daca mori in vis

•  
    • 3383 mesaje
    12 Feb 2007, 09:55
    0 0
    As avea mai multe intrebari, daca stiti cumva ce semnificatie pot avea. Am visat in vara ca eu si prietenul meu am fost omorati, eu am inviat sa ma razbun pe cei care ne-au omorat si in final, am fost impuscata si am murit, dar vedeam apoi ce se intampla dupa moartea mea... Acum, recent, am avut un vis ciudat, nu mai stiu exact in ce condtii, dar eram moarta....
    Iar prietenul meu a visat ca se afla intr-o barca mica, alba, cu un necunoscut, pe o mare intidere de apa, ca o mare sau ocean, de unde a iesit un peste mare care l-a muscat de degetul inelar si in toata ziua aceea a avut o durere de deget...
    Va rog mult, daca stiti si puteti, sa imi spuneti ce credeti voi.
  •  
    • 1094 mesaje
    12 Feb 2007, 11:17
    1 0
    Din cate stiu eu , moartea inseamna tranformare, in bine, in crestinism se spune " ca ti moare moartea" . daca apa, oceanul visat era curat e de bine , daca era tulbure sunt greutati. Poate ti raspunde vesta mai detaliat. Eu in mare atat vad ..transformari/ gandeste te ce ai putea transforma in bine in viata ta.
  •  
    • 3383 mesaje
    12 Feb 2007, 11:22
    0 0
    multumesc!
    ...asa stiam si eu din batrani, ca daca visezi ca mori, traiesti mult... dar daca visezi ca moare altcineva?
    Apa a visat prietenul meu... si chiar e o perioada in care ar trebui sa se schimbe ceva major in viata noastra..dar marea lui framantare este de ce a simtit acea durere pe durata intregii zile? si mai ales de ce pestele acela mare l-a muscat doar de un varful degetului?
  •  
    • 1094 mesaje
    12 Feb 2007, 11:43
    0 0
    pai durerea de peste zi a fost ca sa si aminteasca visul..daca l a muscat doar de varful degetului e bine..
  •  
    • 3383 mesaje
    12 Feb 2007, 11:47
    0 0
    mersi jass....si-a amintit de vis toata ziua... i se parea asa ciudat! Sper sa fie de bine, desi zilele astea numai bune nu au fost!
  •  
    • 178 mesaje
    12 Feb 2007, 16:08
    0 0
    Mariuca, visul tau traduce ca acum se intoarce o pagina din viata ta. Ceva inceteaza si renaste altfel: te schimbi tu ca infatisare, comportament, iti schimbi numele(?),...Faptul ca l-ai visat si pe prietenul tau murind este ca astepti schimbari si din partea lui. Cred ca faceti, de fapt, schimbari importante in relatia voastra. Freud spune ca decesul unei alte persoane poate exprima o dorinta de a sterge din minte ceva ce ne-a facut acea persoana. Poate ca ai reformulat intr-un fel relatia voastra. Pt visul prietenului tau, spune-mi cine conducea barca in care s-a visat si cum era acel ocean.
  •  
    • 3383 mesaje
    12 Feb 2007, 19:38
    0 0
    barca plutea in deriva... el spuna ca a vaslit de cateva ori... oceanul era limpede, albastru ... era o apa curata!
  •  
    • 178 mesaje
    12 Feb 2007, 22:25
    0 0
    Pt Mariuca
    Visul prietenului tau se poate interpreta astfel:
    Oceanul este sinonim cu viata, cu subconstientul. Faptul ca era limpede si linistit prevesteste o perioada linistita. Barca are rolul sa-l duca pe mal in siguranta. Ea simbolizeaza insasi calatoria vietii, necunoscutul. Faptul ca a vaslit, dar dupa aceea a lasat-o in deriva, inseamna 2 perioade distincte: prima in care isi ia in stapanire destinul(a conduce implica responsabilitate) si a 2-a in care se lasa in voia valurilor, adica a evenimentelor vietii. Nu e prea clar de unde provine acest abandon. Pare plauzibila ipoteza ca acel peste-monstru ii schimba atitudinea. In visul adultilor, acesti monstri simbolizeaza fortele inconstiente si instinctive care zac in noi, tot ceea ce tine de pofte de tot felul si pe care ne este greu, uneori, sa le tinem in frau. Muscatura pestelui este o atentionare: arata o lupta intre constiinta si instincte. Iar degetul muscat, degetul inelar fiind cel care poarta inelul de logodna sau verigheta, simbolizeaza o problema de fidelitate sau conjugala.
    Si nu stiu de ce, acum am impresia ca visele voastre trebuie interpretate invers: intai al prietenului tau si apoi al tau.
  •  
    • 3383 mesaje
    13 Feb 2007, 14:12
    0 0
    eu am avut visul cu mult inaintea lui si nu am vrut sa ii dau prea mare importanta...
    El de obicei nu viseaza, de aceea a si fost oarecum speriat. Sau viseaza dar cand se trezeste nu mai tine minte nimic...
    Foarte interesant ce ai scris tu, acum pt noi e intr-adevar o perioada mai grea, ne luptam cu tot felul de probleme, am vrut chiar sa ne despartim, dar acum ne luptam sa ne facem un credit pt a cumpara o garsoniera.
    Ar mai fi ceva, eu cand visezi, de obicei visele sunt alb-negru...dar se intampla uneori sa am niste pete de culoare sau obiecte mai evidentiate..si de cele mai multe ori rosul apare in vis.... Are vreo semnificatie?
    Multumesc foarte mult pt ajutor.
  •  
    • 178 mesaje
    13 Feb 2007, 14:20
    0 0
    Draga mea,
    redau mai jos fragmente dintr-o lucrare pe care am publicat-o pe alt site. Normalul si anormalul sunt f relative cand e vorba de psihicul uman.
    Visele sunt limbajul sufletului. Originea lor este necunoscută si, daca nu le retinem, le pierdem, ramanand astfel mai saraci cu o amintire sau cu anumite indicii care ne-ar fi putut ajuta sa ne rezolvam mai bine problemele din viata de zi cu zi.
    Trairea viselor din timpul somnului este aceeasi de milenii, numai ca inainte, oamenii nu visau lifturi, avioane si automobile, ci care cu boi sau care de lupta trase de cai pe campul de lupta. La intrebarea “Ce este visul?” s-a raspuns in mod diferit. In timpurile stravechi, visele erau considerate un mesaj al zeilor, o consecinta a durerilor fizice sau o implinire a dorintelor cotidiene. Imaginile din subconstient au fost interpretate in multe moduri de catre preoti, medici, dar si de sarlatani. Treptat, aceste interpretari au capatat o forma serioasa. Visele au fost adunate, comparate si s-a incercat astfel sa se afle in ce masura, imaginile din vis, care – asa cum avea sa se constate – contineau simboluri, pot fi interpretate ca orientari pentru viata reala.
    Marele merit ii revine neurologului vienez Sigmund Freud(1856-1939) care, la inceputul secolului al XX-lea, a stabilit o noua directie in cercetarea viselor. In conceptia lui, visul scoate la iveala amintiri de demult, din perioada copilariei.
    Carl Gustav Jung(1875-1961), psihanalist elvetian, a mers mai departe in cercetarea acestor fenomene psihice, demonstrand ca, in vis, subconstientul trimite mesaje, semnale, posibil de decodificat. In conceptia lui, primul pas in interpretarea visului este stabilirea contextului, adica intelegerea legaturilor visului cu autorul lui si cu viata acestuia. Jung considera ca este mai important pentru autorul visului sa-si inteleaga propriul vis si nu ca psihanalistul sa-i ofere acestuia interpretarea.
    La noi, scriitorul Ion Tugui(1933-2002), a inceput sa fie preocupat, in ultima perioada a vietii sale, de “lumea de dincolo”, scriind, dupa 1990, mai multe carti despre vise.
    Dar sa vedem acum cand si cum apar visurile, atat cat se stie despre ele. Ele apar la granita dintre faza I de somn(Somnolenta) si faza II(Somnul usor), la un interval de 90-100 minute si dureaza, in medie, 15-20minute. Numit si “somn paradoxal”, starea de somn cu vise este caracterizata printr-o puternica activitate cerebrala asemanatoare cu cea din starea de veghe. Daca privim un om care viseaza, vom observa la el o miscare rapida a ochilor sub pleoape, denumita REM(Rapid Eye Movement), dar muschii mari ai corpului se afla intr-o stare perfecta de relaxare. In timpul somnului REM, cu vise, au loc urmatoarele procese: modelarea si remodelarea memoriei; repararea, reorganizarea si formarea de noi conexiuni in sistemele neuronale; ofera energie pentru procesele de invatare, de memorie si atentie; reface sistemul nervos.

Dupa cum se observa, visele sunt extrem de necesare si benefice pentru copii, elevi si, in general, pentru cei care presteaza o munca intelectuala sau in conditii de stres. Interesant este si faptul ca atunci cand ne spunem seara “somn usor”, de fapt ne uram sa avem un somn cu cat mai multe vise.
  •  
    • 178 mesaje
    13 Feb 2007, 14:21
    0 0
    Somnul lent, fara vise, are loc in fazele III(Somn stabil) si IV(Somn profund) si in care are loc odihnirea si regenerarea fortelor organismului, fizice si mentale. Chiar daca creierul continua sa lucreze, in faza de somn profund nu mai exista alte activitati mentale sau fiziologice suplimentare. In timpul somnului lent, fara vise, au loc urmatoarele procese: sintetizarea macromoleculara(proteine, ADN); anihilarea oboselii fizice; “odihna” propriu-zisa a sistemului nervos central.
    Concluzia este, ca somnul profund, fara vise, este necesar celor care presteaza o munca ce necesita un mare consum de enegie fizica si de aici expresiile: “a dormit bustean” sau “doarme de poti sa tai lemne pe el”.
    Oamenii de stiinta afirma ca omul poate trai fara sa doarma, dar nu poate trai fara sa viseze. Cercetari recente spun ca somnul nu este neaparat necesar si omul are nevoie de somn doar pentru a visa. Daca cineva doarme, dar este oprit sa vseze, acesta s-ar trezi dimineata obosit de parca nu ar fi dormit deloc. Numerosi cercetatori au dovedit, asadar, ca mintea umana se hraneste cu vise. Visul este o necesitate, dar este, in totalitate, o iluzie. Acest mecanism functioneaza si ziua, nu numai noaptea. Atat ziua, cat si noaptea, mintea umana penduleaza intre visare si nevisare, intr-un ritm interior.
    Uneori auzim anumite persoane care declara ca ele nu viseaza. Nu este adevarat. Absolut toti oamenii viseaza, dar nu toti isi amintesc visurile, unii si le amintesc ocazional sau chiar deloc. Aproape tot ce se intampla in timpul somnului – visele, gandurile care apar noaptea, precum si amintirile din treziri scurte – sunt uitate pana dimineata. Este ceva legat de fenomenul somnului in sine care face dificila reamintirea a ceea ce s-a intamplat si din aceasta cauza cele mai multe vise sunt uitate daca nu sunt scrise.
    Cateodata se intampla sa ne reamintim un vis mai tarziu, in timpul zilei sau in alta zi, ceea ce inseamna ca amintirile nu sunt total pierdute dar, din anumite motive, este foarte greu sa le recapatam. Somnul si visele sunt, de asemenea, afectate de o mare varietate de droguri si medicamente, inclusiv de alcool. Mai mult, incetarea brusca a unei anumite medicatii poate cauza cosmaruri.
    Cei mai importanti factori care influenteaza amintirea viselor sunt starea de odihna fizica si psihica. Cu cat suntem mai odihniti, adica ne acordam timpul necesar pentru somn, cu atat capacitatea de reamintire a viselor creste.
    O alta intrebare frecventa referitoare la vise este daca ele sunt sau nu colorate. Odata, am auzit pe cineva spunand ca cei care viseaza colorat nu ar fi prea intregi la minte. Nu este adevarat, doar daca oamenii care au capacitati deosebite de a percepe culoarea sunt anormali. Cea mai mare parte a viselor sunt in culori, desi oamenii nu sunt constienti de acest lucru. Aceasta din cauza ca majoritatea au dificultati de a-si reaminti visele si nici in viata reala nu dau prea multa importanta culorilor. Se pare ca persoanele care sunt foarte constiente de culori atunci cand sunt treze, observa mult mai des culorile si in visele lor.
    Cea mai mare controversa exista referitor la semnificatia viselor. Desi oamenii de stiinta continua sa dezbata aceasta problema, cei mai multi dintre noi am aflat ca visele noastre sunt pline de semnificatii pentru viata noastra. Ele sunt folositoare pentru ca ne invata mai multe despre sentimentele, gandurile, comporamentul si motivatiile noastre. Multi descopera ca visele ii pot ajuta in rezolvarea problemelor pe care le au.
  •  
    • 3383 mesaje
    13 Feb 2007, 14:25
    0 0
    Foarte interesant ce scrii acolo... Despre cuvintele "somn usor" nu stiam si nici nu cred ca imi trecea vreodata prin minte ca ar putea insemna si asa ceva...
    Vesta, tot legat de vise, mi se mai intampla ceva ciudat, am mai scris si mi-a raspuns jass, dar a zis ca mai bine sa vezi si tu si sa iti spui parerea... pot sa iti scriu pe privat? su citeste la subiectul "poate sa imi explice cineva? pls"
  •  
    • 3383 mesaje
    13 Feb 2007, 14:48
    0 0
    vesta, ti-am trimis, totusi, un mesaj privat, cand vei avea timp, te rog frumos sa il citesti...
  •  
    • 1094 mesaje
    13 Feb 2007, 14:54
    0 0
    "Cercetari recente spun ca somnul nu este neaparat necesar si omul are nevoie de somn doar pentru a visa. Daca cineva doarme, dar este oprit sa vseze, acesta s-ar trezi dimineata obosit de parca nu ar fi dormit deloc. Numerosi cercetatori au dovedit, asadar, ca mintea umana se hraneste cu vise. Visul este o necesitate, dar este, in totalitate, o iluzie.."

imi pare rau Vesta , dar nu sunt de acord cu cele scrise de tine..cel putin mai sus intre ghilimele. Nu e adevarat ca dormim nu ca sa ne odihnim ci ca sa visam. Si nu e adevart ca mintea umana se graneste cu vise ! e chiar total fals.

Si acum pararea mea independent de
    cele scrise de tine:

Toata lumea viseaza, dar nu toata lumea are vise premonitorii..multora ne vin imagini din inconstient care nu au nici o baza premonitorie, deci nu intotdeuna trebuie sa ne luam dupa vise..

Maestrul meu de reiki spunea sa nu ne luam niciodata dupa ce visam .de ce? Pentru ca putem fii pusi la incercare. O data de doua ori ti se trimite un vis doua ..te iei dupa ele ..si apoi te trezesti cu vreun vis trimis de vreo entitate negativa..te iei dupa el avand experienta celor dinainte..si te trezesti ca o dai in bara ..
    Deci ..atata timp cat nu stim de unde vin acele vise ..entitati de Lumina..de Intuneric care ne tenteaza sa gresim ..e bine sa judecam si cu mintea noastra..si sa nu ne luam in totalitate dupa vise. Adica sa ne folosim cu precadere Liberu Arbitru" Iar cand visam anumite lucruri care indica o transformare o avertizare..cred ca putem fii atenti la ce decizii urmeaza sa luam..ca sunt avertismente..dar nu ne cramponam de ele la modul vaai il tot visez pe unul de ce oare??? haideti sa nu dam nici o importanta mai mare decat trebuie..adica haideti sa nu exageram..

In general persoanele care viseaza color au oarecare legatura cu spiritualitatea.
  •  
    • 178 mesaje
    13 Feb 2007, 15:13
    0 0
    E f bine ca exista pareri diferite. Noi numai le expunem aici si nu incercam sa le impunem altora. Dar tocmai l-ai contrazis pe parintele psihologiei.
  •  
    • 1094 mesaje
    13 Feb 2007, 15:23
    0 0
    Da..nu impunem nimanui nimic asta e logic , firesc si de bun simt.
    Nu conteaza pe cine am contrazis..stiu sigur ca nu dormim ca sa visam si ca mintea noastra nu se hraneste cu vise..mi am zis parerea mea..
    visele vin din astral..si depinde de fiecare la al catalea cer i se deschide noaptea spiritul sau..anticeruri ( ceea ce e grav destul). unora li se deschide doar inconstientul care e cel mai aproape de planul nostru fizic , si in functie de amprentele gandurilor noastre ..visam.. cand cineva are cosmaruri e clar ca se deschid anticeruri si atunci recomandarea e rugaciune multa..nu interpretarea aici stiu ca suntem de acord.
  •  
    • 57 mesaje
    14 Feb 2007, 17:59
    0 0
    Eu visez in fiecare noapte si visez color.Ceea ce ma pune pe ganduri este ca de cel putin trei ori pe saptamana il visez pe tatal meu care a murit acum un an si jumatate.El era sprijinul meu in tot ceea ce faceam iar acum visez cum ii cer sfatul un diverse probleme.Mama mea il viseaza foarte rar,dar nu vorbeste in vis cu el.Nu ma sperie ca-l visez ci faptul ca incostient, cred nu pot accepta disparitia lui.Ptr.cele care stiu sa interpreteze visele astept un raspuns.Multumesc,Talida
  •  
    • 1094 mesaje
    14 Feb 2007, 18:35
    0 0
    Daca vorbesti cu el si ti da sfaturi ..inseamna ca comunicati la nivel spiritual. Noaptea spiritul tau se duce in astral..si ii cere sfatul..nu cred ca e nimic rau in asta..
  •  
    • 265 mesaje
    16 Feb 2007, 14:19
    0 0
    De cand ma stiu, visez mereu ca mor.Unele vise au simtaminte puternice.Simp pur si simplu cum se scurge sangele din mine, altele sunt incheiate de o senzatie de multa dragoste si caldura.Dar cele mai cumplite sunt acelea in care visez ca cel pe care il iubesc are parte de o moarte violenta si crunta(mereu intr-un accident de masina).De cele mai multe ori ma aflu langa el,alteori alerg spre locul accidentului.Am visede acest gen forte des,ma simt disperata dar si puternica in fata intamplarii.Visul se finalizeaza intotdeauna cand imi strang partenerul in brate.Visez asta indiferent de partenerul pe care il am la momentul respectiv.Visele ciclice(cele care se repeta)sunt printre putinele vise pe care nu le pot interpreta.Ce-mi puteti spune voi despre aceste vise ?
  •  
    • 385 mesaje
    17 Feb 2007, 12:21
    0 0
    vesta si jass, aveti dreptate fiecare in felul ei, in sensul ca uneori visele transmit ceva, alteori nu, va dau un exemplu extrem de bun, o colega de-a mea cand visa ca ii pica casa ii murea cineva drag, in 3 ani i-au murit asa: tatal de 49 ani, mama de 46 de ani, si cei 4 bunici, ramanand singura ca nu are frati, o colega de-a mamei a visat ca a picat casa si i-a murit fiul in accident de masina, singurul copil, avocat de 27 de ani, mare tragedie, insa o vecina de-a unei amice a visat ca i-a cazut casa si a castigat la loto cu 5 numere 800 si ceva de milioane si o dacia, apoi dupa o luna a intalnit un barbat deosebit cu care s-a cununat, iar la un an a devenit mamica si sunt toti sanatosi au apartament ca daca nu venea lozul cel mare nu puteau sa isi cumpere, se inteleg super si traiesc modest ca au salarii modeste, castigul mergand cum am spus in cumpararea unui apartament, dar nu au patit nimic rau, asta inseamna si oboseala din ziua precedenta visului, ma gandesc eu, nu stiu, ca nu am studiat despre vise nimic, doar dupa cum povestesc cei din jurul nostru, ca viseaza si vazand ce se intampla apoi, iar tinerii si copii au vise extrem de ciudate care cu siguranta nu pot arata exact ce va urma. Astept parerile voastre in legatura cu fata care a castigat la lotto