NOAPTEA PERSEIDELOR

•  
    • 636 mesaje
    4 Aug 2003, 15:40
    0 0
    Nu stiu daca acesta este cel mai portivit loc...voi vorbiti mai mult despre zodii si horoscop...dar nu pot sa las neanuntat un eveniment care se produce in fiecare an, in luna august, in jurul datei de 15.
    Este vorba despre noaptea in care poti vedea o ploaie de stele, un spectacol deosebit, la care toti putem lua parte (daca ne dorim ...si daca cerul este senin).
    Cand voi afla ziua si ora la care incepe aceasta minune va voi da de veste...sau poate stie careva dintre voi si ne spune si noua!
  •  
    • 291 mesaje
    4 Aug 2003, 14:30
    0 0
    Asa e ,doar ca eu stiam ca se numesc Pleiade.E superb.
  •  
    • 38 mesaje
    4 Aug 2003, 14:41
    0 0
    sa nu uiti de noi, te rog!!!
    sunt intresant si as vrea sa vad despre ce este vorba!!!!!
  •  
    • 111 mesaje
    6 Aug 2003, 19:15
    0 0
    vai, te rog frumos sa spui cind, ca sa ma uit si eu.
  •  
    • 636 mesaje
    6 Aug 2003, 22:08
    0 0
    Eu am intrebat...si toti sunt mirati, uimiti de ceea ce descriu...vor sa vada aceasta minune...dar spun ca e prima data cand aud despre asa ceva.
    Noaptea Perseidelor sau Pleiade...acelasi lucru, important e sa aflam la timp si sa avem cerul senin, sa putem vedea cat mai mult.
    Eu mai intreb, poate prind si pe la radio o stire despre fenomen (dar nu am mai ascultat Radio Romania de multa vreme) sau poate vor scrie prin ziare despre data si ora la care incepe.
  •  
    • 291 mesaje
    7 Aug 2003, 09:36
    0 0
    Se va anunta la radio.Eu am vazut fenomenul de mai multe ori,e fantastic,e o ploaie de stele,tot cerul e strabatut de luminite mici,e ireal.Merita.
  •  
    • 420 mesaje
    8 Aug 2003, 16:50
    0 0
    fetelor, cand e noaptea cand poti visa ce va fii in viitor, sau barbatul sortit?
  •  
    • 354 mesaje
    8 Aug 2003, 18:15
    0 0
    Fenomenul se manifesta intre 9-14august cu intensitate maxima intre 12 si 13.Am citit asta intr-un articol din "Cotidianul".
  •  
    • 636 mesaje
    8 Aug 2003, 22:00
    0 0
    Multumesc Gargarita!
    Sper sa va placa sa urmariti stelele cazatoare...si daca sunteti la munte sau la mare e si mai bine. Sa aveti parte de nopti placute!
  •  
    • 420 mesaje
    11 Aug 2003, 22:02
    0 0
    fetelor, uite ce am gasit eu, in luna august cu MARTE!
    Close Encounter with Mars -- a real one this time!

Never again in your lifetime will the Red Planet be so spectacular.
    During July and August Earth is catching up with Mars, an encounter culminating in the closest approach between the two planets in recorded history. The next time Mars may come this close is in 2287.

Due to the way Jupiter's gravity tugs on Mars and effects its orbit,
    astronomers can only be certain that Mars has not come this close to Earth in the last 5,000 years but it may be as long as 60,000 years.

The encounter will culminate on August 27th when Mars comes to within 34,649,589 miles and will be, next to the moon, the brightest object in the night sky. It will attain a magnitude of -2.9 and will
    appear 25.11 arc seconds wide.

Mars will look similar to the full moon to the naked eye at a modest 75-power magnification and will be easy to see. At the beginning of August, Mars will rise in the east at 10:00 PM and reach its azimuth at about 3:00 AM. By the end of August, when the two planets are
    closest, Mars will rise at nightfall and reach its highest point in the sky at 12:30 AM.

That's pretty convenient when it comes to seeing something that no human has seen in recorded history. So, at the beginning of August watch Mars grow progressively brighter throughout the month. Share with your children and grandchildren. No one alive today will ever see this again.
  •  
    • 354 mesaje
    12 Aug 2003, 10:16
    0 0
    Azi e 12august!!!
    Uitati ce am mai gasit in alt ziar:

Publicul larg va putea vedea, în jurul datei de 13 august, ploi de stele cazatoare - un fenomen numit de astronomi curentul meteoric al Perseidelor.

Perseidele reprezinta un nor de pulberi cometare care orbiteaza în jurul Pamîntului. În noaptea de 12-13 august s-ar putea observa chiar si o suta de meteori pe ora, acolo unde cerul va fi întunecat si perfect senin. "Sa nu uitam însa ca la 12 august va fi si Luna Plina, asadar va fi suficienta lumina pentru a estompa spectacolul meteoric", spune Magda Stavinschi, directorul Institutului Astronomic.

Curentul meteoric al Perseidelor a prezentat de-a lungul timpului o activitate regulata, fiind observat de circa doua mii de ani. Totodata, el reprezinta unul dintre cei mai dinamici curenti meteorici din ultimul timp datorita trecerii, în 1992, a cometei-parinte, P/Swift-Tuttle, la periheliu - punctul cel mai apropiat de Soare. Dupa noaptea stelelor cazatoare va avea loc, la 27 august, cea mai mare apropiere dintre Marte si Pamînt, un fenomen fara repercusiuni pentru noi, precizeaza Institutul Astronomic al Academiei Române.

Sper sa nu ratam!
  •  
    • 636 mesaje
    12 Aug 2003, 11:40
    0 0
    Inca o data iti multumesc!
    Si eu sper sa putem vedea cat mai bine acest fenomen si...
    Nu ratati aceasta ocazie,veti avea de assteptat inca un an pentru a vedea ploaia de meteoriti!
  •  
    • 354 mesaje
    13 Aug 2003, 09:58
    0 0
    Monica,
    n-am vazut nimic...
    A fost destul de senin,dar cerul era prea luminat si nu se vedeau decit citeva stele...Am vrut sa ma scol pe la 2 noaptea sa mai "verific",dar (spre rusinea mea)am adormit la loc!!!
    Poate la anu'
  •  
    • 636 mesaje
    13 Aug 2003, 10:29
    0 0
    Nici eu nu am vazut mare lucru...si m-am trezit la 2 dimineata dar nu am iesit din bloc sa ma uit la cer, iar privelistea din balcon este limitata. Dupa 10 minute de "cascat ochii" m-am dus la culcare dezamagita. Poate anul viitor! Sigur anul viitor...
  •  
    • 111 mesaje
    13 Aug 2003, 11:43
    0 0
    si la mine a ramas pentru la anul.
    m-am intors rupta de oboseala de la serviciu. am adormit si... pe la anul!
  •  
    • 69 mesaje
    14 Aug 2003, 01:12
    0 0
    fetelor,eu am iesit aseara pe la ora 24.30 si sa zic ca m-am plimbat vreo jumatate de ora cu o vecina,care mi-a zis ca nu-s sanatoasa ,sa cred tot ce scrie in ziare.Noroc ca ea-si plimba cainele si a uitat sa-mi repete iar,si iar...Poate la anul? A!Am uitat sa spun nu am vazut nimic deosebit.
  •  
    • 1744 mesaje
    15 Aug 2003, 07:01
    0 0
    Fir-ar sa fie, am intrat tirziu pe pagina asta si n-am apucat sa me chioncanesc.
    Vorba fetelor, poate la anul...
    Dar anul trecut am vazut intr-o noapte ceva ce seamana cu ce spuneti voi, eram afara cu ``patrupeda`` si cind am intrat in casa si i-am spus prietenului meu ce vazusem, a zis ca mi s-a parut...Insa, rideti cit vreti, traisem cu impresia ca am vazut un o.z.n.
    Ori sint nebuna, ori nu
  •  
    • 404 mesaje
    15 Aug 2003, 09:50
    0 0
    Va salut si va doresc tot binele din lume tuturor evelor.Vreu sa va intreb fetelor daca minunea asta despre care ati amintit se poate vedea numai din ro.?Multumesc si sa aveti in suflet numai fericire!
  •  
    • 636 mesaje
    15 Aug 2003, 10:10
    0 0
    Se poate vedea de peste tot, nu doar din Roamania. Din nefericire anul acesta nu s-a vazut (mai) nimic. Sau nu am vazut noi pentru ca a fost luna plina iar intensitatea maxima a fenomenului a fost in jurul orei 2 dimineata si eram adormita (ca mai toata lumea).

achamot nu esti nebuna...si eu am vazut niste sclipiri ciudate! sau, si mai frumos, suntem doua de acelasi fel!
  •  
    • 1744 mesaje
    15 Aug 2003, 17:34
    0 0
    Monica, ce bine ca nu sint singura !