exista BLESTEME?
-
0 0De cand sunt mica am avut tot felul de vise ciudate cu spirite si vrajitoate care incearca sa mi rapeasca sufletul .
Fetelor voi credeti in asa ceva?
Stiti cazuri ? Si daca da , cum poti scapa de un blestem? -
ar tb sa mergi la un preot sa il intrebi?de exemplu stiu o chestie ciudata de la noi din neam doi frati au murit in aceasi zi,si doi verisori tot in aceeasi zi dupa ce toata viata au avut numai ghinioane.bunica zicea ca atunci cand era ea mica i-a blestemat cineva si blestemul nu a fost rupt nici acum.
-
Mama mea la suparare,cind ne certam ca spune ea ca nu o intelegem zice "supararea si necazul pe care il am eu sa il aveti voi".I-am zis plingind de multe ori asta e blestemul,sa nu zici ca nu este blestem.
Eu consider ca asfel de cuvinte zise intr-un ceas rau si cu suparare este blestem.Eu cred ca nu trebuie sa zici neaparat" te blestem".
Preotul la spovedanie a intrebat-o ai blestemat fetele,pt ca ne merge foarte rau. Ea a zis "nu". Cind ne -am certat ultima oara i-am zis sa intrebe daca nu e blestem ce zice ea. -
cel mai rau este blestemul de mama ca ala se leaga de tine ca apa cu care te-a spalat doar ea il poate retrage
nu inteleg de ce unele mame isi blesteama copii ..chiar trece dincolo de intelegerea mea sunt f trista chiar si cand mama ne dracuia mereu o rugam sa nu ne mai dracuie
ati observat?atunci cand o mama blesteama parca se scurtcircuiteaza ceva parca cuvantul capata putere ..
asa cum rugaciunea are efect de ce nu ar exista efect si la blestem ?
daca exista rugaciune exista si blestem ca opus...dar multi oameni (mame) nu inteleg asta ..
dute si vorbeste si cu preotul -
La noi vine o firma de curierat si tot intarziau spunand ca au avut accident, ceea ce evident, nu era adevarat. Eu i-am zis sotului ca da de-ar avea atatea accidente cate zic ei ca au avut. In mai putin de 2 saptamani au avut un accident, pe urma inca unul, pe urma au facut praf 2 masini pe o distanta de vreo 300km, asa ca acum au atatea masini in service, ca nu mai au cu ce face livrarile. Eu cred ca pot blestema fara sa vreau, ca am mai patit din astea si mai demult.
-
cum se spune popular crazypeach "ai gura aurita" si in sens bun si in sens mai putin bun
chestia cu blestemul de nasi n-am m-ai auzit dar cred ca se poate
daca te gandesti blestemul de mama "merge" ca ea te-a nascut(taina nasterii)
blestemul de nasi de botez sau de cununie : primii ca te-au tinut in brate cand au citit crezul si ceilalti ca au tinut lumanarile (taina botezului si a casatoriei) -
N-am ce face, pur si simplu, uneori, cand spun ceva se implineste. Intr-adevar si de bine si de rau. Raul unuia este binele altuia, lucrurile sunt conectate si nu sunt intotdeauna albe sau negre. Odata, au montat o cabina telefonica unde ziceam eu ca as avea nevoie de telefon. Ca exemplu. Sincer, nu ma consider speciala,nu ma bucur si nu-mi pare rau ca se intampla lucrurile astea si sunt convinsa ca si altora li se intampla dar poate nu afla sau nu dau importanta.
In alta ordine de idei, nasii mei de botez au facut si poate mai fac vraji de rau spre mine, dar nu mi s-a implinit nici una pt ca (cred eu) nu pot sa ma supar pe ei, imi pare rau de suferinta lor, care-i face sa doreasca raul altora si le doresc din suflet sa fie fericiti.