credeti in vraji?

•  
    • 48 mesaje
    13 Iul 2006, 22:35
    0 0
    am stat, sincer, vreo ora in fata calculatorului, intrebandu-ma dc sa deschid sau nu un astfel de topic.

sincer, eu nu cred in asa ceva. am 23 de ani, sunt proaspat absolventa, provin dintr-o familie de intelectuali, ma laud cu o anume cultura si educatie... nu sunt o aglaia traita intr-un catun de munte, care n-a citit in viata ei o carte si n-a deschis ochii in lume

si totusi... in ciuda acestor fapte, nu pot sa nu va intreb o astfel de absurditate: credeti in vraji?

de ce spun asta? pentru ca de aprox o luna, de cand sunt cu actualul prieten, mi s-au intamplat numai lucruri absurde.; parca tot universul e impotriva relatiei noastre...
    el a iesit recent dintr-o relatie de 3 ani si jumatate, el fiind cel care a pus punct. absolut toti cunoscutii lui considerau ca ea il trata mizerabil, acum si el recunoaste asta, dar atunci nu se putea desprinde de ea. de cand nu mai sunt impreuna, el se simte mereu obosit, are ameteli, dureri de stomac; seful lui, care e un om super-inteligent si cult (lucreaza la o firma de programare), i-a sugerat ca ar putea fi "vraji".
    in plus, de cand suntem amandoi... ba un prieten i-a zis ca m-ar fi vazut cu altul in oras, ba altul sustine ca i-as fi facut avansuri, o asa-zisa prietena de-a mea il asigura ca eu o sa-l insel si o sa-mi bat joc de el... ceea ce nu inteleg e faptul ca prietenii lui, care absolut toti dezaproba relatia asta, sunt oameni de calitate. ii cunosc si ii admir, profesional si ca oameni; stiu ca nu ar minti cu asa ceva. si atunci... cum naib.a li se pare tuturor... ba ca m-au vazut cu cineva, ca am facut nu-stiu-ce gets interpretabil, etc ?

... chiar credeti ca e posibil sa ne fi facut cineva vraji? cel mai probabil, fosta lui prietena...

[ nu-mi vine sa cred ca eu, absolventa, licentiata in informatica, postez asa ceva!!! ]
  •  
    • 3 mesaje
    13 Iul 2006, 23:02
    0 0
    dupa ce m-am gandit si eu ceva ...daca sa raspund sau nu...eu cred...
    as vrea sa imi dovedeasca ceva contrariul dar...deocamdata nimic
    si banuiala ta legat de fosta e cat se poate de intemeiata, pana la urma ea ar fi cea care si-ar dori cel mai mult sa va despartiti.
  •  
    • 48 mesaje
    13 Iul 2006, 23:25
    0 0
    si tu... in locul meu ce ai face? :O

se recomanda, din cate am auzit pe la altii, sa mergi la un preot.
    eu, sincera sa fiu, nu am mai intrat intr-o biserica de ani buni. si nu m-am mai spovedit dintr-a cincea
    nu sunt prea cerdincioasa...
  •  
    • 3 mesaje
    13 Iul 2006, 23:28
    0 0
    cred ca totusi ar trebui sa completez raspunsul...
    cand am spus ca, cred in asa ceva nu am vrut sa spun ca orice situatie iesita din comun inseamna ca cineva face vraji.
    in cazul tau poate fi sau poate sa nu fie cazul. faptul ca anumite persoane te vorbesc de rau nu inseamna neaparat ca cineva face vraji. poate pur si simplu acele persoane nu va vor impreuna, fara un motiv aparent.
    din experienta pot sa iti spun ca exista persoane care pur si simplu simt nevoia sa se amestece in viata altora, mai cu seama daca li se ofera aceasta posibilitate.
    sper sa iti fi fost de ajutor
  •  
    • 3 mesaje
    13 Iul 2006, 23:31
    0 0
    asa e...lumea asa spune...sa mergi la un preot. cat despre cat de des mergi in biserica asta e optiunea ta. conteaza sa crezi tu in Dumnezeu. daca crezi atunci te poti ruga tu pentru tot ce vrei(sa scapati de vraji daca exista, sa mearga relatia, tot ce vrei tu)
    daca ai fi cunoscut un preot caruia sa ii poti spune ce te framanta ar fi fost poate altfel, poate te-ar fi invatat alte lucruri, eu personal inca nu am intalnit.
  •  
    • 48 mesaje
    14 Iul 2006, 02:02
    0 0
    nedumerirea prea provine din faptul ca acele persoane sunt chiar oameni de treaba, oameni de valoare, nu orice gutzumani lipsiti de viata personala, care n-au ce face decat sa se bage in viata altora. sunt oameni despre care am o parere f buna, si nu cred ca ar inventa asa ceva doar ca sa ne desparta; nu ar avea de ce!!!
  •  
    • 1025 mesaje
    14 Iul 2006, 02:53
    0 0
    mie mi se pare distractiv felul in care te dai tu atat de desteapta. felul in care te descrii..ma refer la cea care a deschis subiectul...hehe
  •  
    • 1025 mesaje
    14 Iul 2006, 02:58
    0 0
    sper ca nu team jignit
  •  
    • 909 mesaje
    14 Iul 2006, 09:29
    0 0
    ... am 23 de ani, sunt proaspat absolventa, provin dintr-o familie de intelectuali, ma laud cu o anume cultura si educatie... nu sunt o aglaia traita intr-un catun de munte, care n-a citit in viata ei o carte si n-a deschis ochii in lume........

pai draga mea, nu te suara pe mine, dar daca provii dintr-o familie de intelectuali, insemna ca nu trebuie sa crezi in Dumnezeu? sau sa-ti fie rusine sa intri intr-o biserica?
    te-ai gandit ca poate asta e o " palma" de la Dumnezeu? asta pt. ca tot ai uitat de El si poate astfel te atentioneaza sa mai intorci si fata spre El. ca, pana la urma, fara El, pe pamantul asta, am fi niste nimicuri, nici macar nu am exista.
  •  
    • 1711 mesaje
    14 Iul 2006, 09:48
    0 0
    "el se simte mereu obosit, are ameteli, dureri de stomac; seful lui, care e un om super-inteligent si cult (lucreaza la o firma de programare), i-a sugerat ca ar putea fi "vraji".

ce atatea vraji? pur si simplu, al tau prieten o fi surmenat/obosit/stressat/bolnav. daca tot esti licentiata si absolventa de informatica (irelevant pt mine) ia-l frumusel de mana si du-l la medic. vezi sa nu fie ceva mai serios decat bazaconiile astea... asa, si legat de relatia asta de o luna (este numai o luna!!!) prea vezi tu lucrurile in alb si in negru. si mult prea devreme, cum ca intreaga lume ar fi impotriva voastra! haide ma!!! pur si simplu s-au intamplat prea multe coincidente, dar pana la vraji...
    si daca intr-adevar nu esti genul "din floare in floare" pentru care sa iasa vorbe ar trebui sa sugerezi colegilor sai "atat de finuti/rasati/intelectuali/cititi/educati/de bun gust etc.etc." sa-si vada de viata lor si nu de viata personala a colegului...
  •  
    • 48 mesaje
    14 Iul 2006, 10:37
    0 0
    de ce am senzatia ca sunt luata la baza ?:O

am specificat ca am facut o facultate si ca am o anume educatie tocmai ca sa nu ma credeti o gasculitza, care alearga repede la babe sa-i descante dc i-a taiat pisica neagra calea sau i se zbate ochiu stang sau nara dreapta

faptul ca am o facultate nu are nici o legatura cu a crede sau a nu crede in dumnezeu, mariana...

... mi-am pus intrebarile astea tocmai pt ca sunt prea multe intamplari ciudate, ca sa fie simple coincidente!

... in fine... multumesc pt raspunsuri
  •  
    • 909 mesaje
    14 Iul 2006, 11:20
    0 0
    am inteles ce ai intrebat tu.

daca te-a deranjat cu ceva raspunsul meu, imi cer scuze, nu am avut intentia de a te supara.

oricum, daca as fi in locul tau, as mai trece si pe la biserica. nici eu nu sunt exagerat de credincioasa, dar din cand in cand, mai trec pe la biserica. nu neaparat sa vorbesc cu un preot, uneori doar stau cateva minute, ma rog, imi adun gandurile, mai aprind o lumanare....

si, stii ce? poate nu ma crezi, dar in ultimul timp am avut mari probleme. am fost mai des la biserica. m-a ajutat mult, problemele mi s-au rezolvat ca prin minune, in mod favorabil pt. mine.
    ii multumesc Domnului ca am scapat de probleme si de stresul care " ma apasa" pe umeri.
    sper sa-ti gasesti si tu linistea si sa-ti rezolvi problemele.
    mult succes ! trebuie doar sa te rogi si sa crezi ! nu e greu
  •  
    • 48 mesaje
    14 Iul 2006, 12:13
    0 0
    nu-ti fa griji, marriana, nu m-a deranjat cu absolut nimic. doar am vrut sa ma justific, ca sa nu ma intelegi gresit.
  •  
    • 2784 mesaje
    14 Iul 2006, 18:26
    0 0
    De obicei femeile nu stiu sa termine o relatie cu capul sus si se agata de barbati ca scaiul.Daca tot se face reclama la tot felul de vrajitoare,de ce sa nu apeleze si la acest mod de rezolvare a cazului?Eu cred ca te-ai bagat in ceva ce nu te vizeaza pe tine dar te afecteaza in mod indirect.Posibil,nu neaparat sigur.
  •  
    • 1037 mesaje
    15 Iul 2006, 06:52
    0 0
    daca viata ne ofera la un moment dat numai coborasuri nu inseamna ca am fost vrajiti..
  •  
    • 1 mesaje
    15 Iul 2006, 18:47
    0 0
    M-am inscris in club ca sa va raspund la aceasta intrebare. De ceva vreme ma confrunt cu niste probleme de-a dreptul incredibile. Tot ce e rau mi se intampla mie. Mu am crezut niciodata in vraji si acum constat ca a fost marea greseala a vietii mele. Nu e bine sa nu crezi in "RAU", atata timp cat exista "BINE". Cu asta trebuie sa fiti deacord. Am fost la un preot care deschide cartea si s-a speriat saracul cand a vazut cat rau mi s-a facut, mie si sotului meu. Nu mi-a spus la inceput totul pentru ca s-a temut ca o sa-mi pierd puterea de a lupta. Eram la limita de a pierde tot, sanatatea mintala, casa,serviciul, viata sotului meu si tot ce am agonisit noi. Si in plus avem 2 copii care asteapta ceva de la noi, parintii.Toate astea din cauza unei femei, care, sistematic, ne facea rau din invidie. Am respectat tot ce ne-a invatat preotul respectiv, nu a facut-o pentru bani, am platit 100 000 lei pentru 40 de zile si ne-a spus sa trecem in fiecare saptamana sa mai vorbim si sa ne citeasca pentru dezlegari.Ne-a tinut minte pentru ca aveam probleme prea mari. Numai dupa 2 zile dupa ce am platit slujbele s-a intamplat prima MINUNE, de atunci, cu fiecare zi vedem cum se schimba situatia noastra in bine. Speriata peste masura de ceea ce ni se intampla, am inceput sa studiez carti despre magie si vraji. Cine vrea, gaseste material informativ peste tot: internet, in librarii, biblioteci, preoti etc si am ajuns la concluzia ca este poate prea simplu sa faci rau folosind magia, de aceea se intampla atatea in viata noastra si noi nu le intelegem. Oricine, eu, vecina, colega de servici, putem, cu putin interes, dar cu credinta suprema ca ritualul va avea efectul urmarit, sa influientam viata unei persoane sau cuplu, sau casa, banii, succesul ori esecul, etc Credeti-ma, nu va mint!
  •  
    • 87 mesaje
    15 Iul 2006, 23:09
    0 0
    Nu stiu exact ce sa spun :cred sau nu cred...dar asa cum cred in BINE si in Dumnezeu stiu ca exista si RAU si diavolul..

Nu stiu ce omeni ar putea face asa ceva si mai ales de ce...nu stiu daca sa cred sau nu in "vraji"...dar sa va spun ce am "patit" acum cateva luni am gasit pe usa de la curte o "cruce" un semn ce semana cu o cruce din ceva usoros (semana cu grasime...murdarie) si de aceea am pus totul pe seama ploilor..cine stie cum s-a facut un semn si mie mi se parea ca e crute..in fine..am curatat usa f bine ...dupa cateva zile ajung acasa si spre surprinderea mea pe usa de la intrarea in casa vad iar o crucea (de parca era cu ulei facuta si se vedea ca e scurs..) si acelasi semn pe tocul usii...mic deasupra yalei.am spalat (cu manusi totul si am dat cu aghiazma) ...toata poveastea aceasta s-a repetat adica acum 2 saptamani gasesc aceleasi semne si pe usa de la curte si pe tocul usii si pe usa..

ce poate sa fie????? numai stiu ce sa mai cred..

Tin sa precizez ca mama (care locuieste cu noi) s-a imbolnavit acum cateva luni...eu sunt lipsita de puteri...si parca toate merg pe dos...
  •  
    • 909 mesaje
    18 Iul 2006, 09:16
    0 0
    ina99 - de unde esti? imi poti spune si mie cum se numeste preotul ?
  •  
    • 2009 mesaje
    18 Iul 2006, 10:53
    0 0
    Ina , ma bucur ca ai scris, ca si tine, si eu cred in Bine si in Rau, si uneori imi pun si aceeasi intrebare, daca nu cumva, tot raul din casa mea, toata schimbarea sotului meu in rau, nu este data de dorinta cuiva de a ne desparti.
    Infara de purtarea rece si indiferenta a sotului meu, nu am decat doua semne de care sa ma " leg": o carticica de rugaciuni a Sf Mucenic Ciprian, izbavitor de farmece si lucruri diavolesti, si o bratara neagra pe care o poarta pe mana. Pe amandoua i le-am luat fara sa stie si i le-am schimbat cu altele identice luate de mine de la biserica, iar cele pe care le avea el le-am lasat in alarul bisericii.
    Totusi, cuiul a ramas in inima mea, nu stiu cum sa procedez, sotul meu nu este un om credicios, el nu prea intra in biserica, deci n-am cum sa-l conving sa mearga cu mine la un preot.
    Tu ai fost si cu sotul tau la preot cand v-a citit dezlegarile?
    Daca poti, povesteste-mi si mie cum ai procedat, te rog mult.
  •  
    • 48 mesaje
    18 Iul 2006, 12:29
    0 0
    ... nelamuririle mele si-au aflat raspuns, incet-incet...

nu e nici un supranatural la mijloc. sunt doar niste oameni frustrati ca nu pot avea ceea ce isi doresc, si care fac tot posibilul sa ne desparta...

fostul meu prieten... care acum si-a dat seama ca m-a pierdut definitiv...
    o alta "amica" care alerga disp[erata dupa actualul...

in fine...