dezlegare cununii

•  
    • 1013 mesaje
    22 Iun 2006, 23:30
    0 0
    dragele mele,
    am o prietena care s-a casatorit cu un italian,ea este ortodoxa si a mai fost casatorita anterior,el este catolic si la fel a mai fost casatorit anterior.acum locuiesc in elvetia si i-am rugat sa-mi fie nasi,dar ei,desi sunt casatoriti legal,mi-au spus ca "nu am cununiile dezlegate" si ca nu sunt ei casatoriti la randul lor religios din cauza acestor cununii nedezlegate.
    intrebarea mea estein moment ce au divortat ca sa se poata casatori,nu este suficient ?adica de ce trebuie sa mai mearga la biserica pt a-si dezlega cununiile?nu este rea intentie din partea lor,din contra,chiar m-au rugat sa ma interesez de lucrul asta?voi stiti ceva?
  •  
    • 967 mesaje
    23 Iun 2006, 00:42
    0 0
    colega e din iasi?
  •  
    • 1013 mesaje
    23 Iun 2006, 13:09
    0 0
    nu este din iasi ,pisicutza, a fost din bucuresti si acum sta bine merci in elvetia si ma lasa pe mine sa ma dau cu capul de pereti ca nu stiu pe ce pereche de nasi sa pun mana.
    ce sa-i spun ?oane nu a mai trebuit sa faca nimeni asa ceva?eu cred f tare in d-zeu,dar nu prea sunt prietena cu popii,asa ca de aia evit sa ma duc sa-i intreb
  •  
    • 601 mesaje
    23 Iun 2006, 13:34
    0 0
    Li se poate face o scurta ceremonie de "dezlegare" la bierica. In Romania se practica, dar nu toata lumea care a mai fost casatorita, stie asta. Este bine s-o faca, asa... pt. suflet.
  •  
    • 967 mesaje
    23 Iun 2006, 22:12
    0 0
    T-e-am intrebat daca e din iasi pt ca vecina mea e plecata in elvetia si si-a gasit acolo jumatatea,un italian,ambii divortati. Coincidenta.Italianul ei e sef bucatar.
    Nu trebuie sa ai neaparat cunostinte popi ca sa afli unele informatii.
    Eu cind am nelamuriri astept sa se termine slujba si ma duc la preot ,la usa altarului(unde dai luminare,liturghia) si intreb ce am de intrebat.M-a lamurit intodeauna.